Pelletite kvaliteet

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Vasta
peeter8
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Pelletite kvaliteet

Postitus Postitas peeter8 »

Tere!
Olen kasutanud Tartu toodangut (Premium pellet), aga nüüd viimane partii tundub olevat kehva kvaliteediga.
Tuhk paakub ja koguneb põleti torusse. Tulemuseks kehvem kütmine. Pelleti värv on ka pruunim, võimalik et sisaldab puukoort?
Sügisel toodud partiiga polnud mingit probleemi.
Kas kellelgi on sarnaseid kogemusi ja millist toodet võiks kasutada? Kuidas Bauhofi omad on?
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 116 korda
On tänatud: 299 korda

Re: Pelletite kvaliteet

Postitus Postitas ping »

peeter8 kirjutas: 05 Veebr 2026, 12:20 Tere!
Olen kasutanud Tartu toodangut ...
... Kuidas Bauhofi omad on?
Ega siis pood ise pabulaid ei pressi ja vaata ikka tootja andmeid.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 409 korda
On tänatud: 449 korda

Postitus Postitas Urmas »

ping kirjutas: 05 Veebr 2026, 15:19 Ega siis pood ise pabulaid ei pressi ja vaata ikka tootja andmeid.
Ma ise kah ikka aeg-ajalt sarnaseid probleeme meediast lugedes imestan, et sellistele pisinüanssidele peab eraldi tähelepanu juhtima. :shock: :)
OT1.Jõulude aeg poes vaatan verivorsti riiulil läbi pakendi, et päris verivorsti moodi, aga selle toote peale praeahjus käimist ja mekkimist avastan, et see pole päris see. Otsin siis prügikastist välja äravisatud pakendi ja seal kirjas "VegaVERI vorst". Kurat, hoopis heinast tehtud VERIvorst oli. Muide, hein on samuti taim ja nagu olen aru saanud, siis veganid söövad taimset toitu!!! :)
OT2. Hakkame kõik veganiteks ja sööme lihaks toodetavate loomade/lindude toidu ise ära ja siis loomadel/lindudel ei ole midagi süüa ja nad ise surevad välja. Karnivoorid võivad oma mäletusi guljašist/grill-lihast-vorstist minna värskendama loomaaeda ja piisonite aediku ees seistes filmi jooksma panna. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
peeter8
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ma küsin reaalseid kogemusi, tänasest päevast. Kuna nagu kirjutasin, konkreetsete tootjate pelletite kvaliteet võib olla väga kõikuv. Seega pole mul tootja andmetega suurt midagi peale hakata.
Sama tootja pellet oli mul sügisel heleda värviga ja põles probleemideta. Täna on selle tootja pellet pruunikama värviga ja ummistab põletit.
Urmas
autodidakt

peeter8 kirjutas: 05 Veebr 2026, 17:20 Ma küsin reaalseid kogemusi, tänasest päevast. Kuna nagu kirjutasin, konkreetsete tootjate pelletite kvaliteet võib olla väga kõikuv. Seega pole mul tootja andmetega suurt midagi peale hakata.
Sama tootja pellet oli mul sügisel heleda värviga ja põles probleemideta. Täna on selle tootja pellet pruunikama värviga ja ummistab põletit.
Paluks Peeter8-l mitte solvuda, kuid mulle tundub, et Peeter8-l probleeme kasvõi kasutaja ping kommentaarist aru saamisega. Kasutaja ping ju kirjutas üsnagi konkreetselt, et
ping kirjutas: 05 Veebr 2026, 15:19 Ega siis pood ise pabulaid ei pressi ja vaata ikka tootja andmeid.
Kas Peeter8 oskab selgitada, et kuidas on omavahel seotud viimasel ajal probleemsed Tartu toodang(Premium pellet) ja Bauhofis müüdavad, kusjuures Peeter8 ei ole maininud, et kes toodab bauhofis müüdavat?
Ei midagi isiklikku, lihtsalt probleemi lahendamiseks võiks konkreetsem olla. Oleks ju võinud mainida kasvõi Bauhofis müüdava pelletitootja firma nime. Miks peavad siinsed kommentaatorid hakkama tegelema netiotsinguga teada saamiseks, et millises Bauhofis millise firma pelleteid müüakse. Kõikidel Bauhofi kaupluste kohalikele juhtidele ona antud mingil määral vaba voli, et kellelt mingit müüdavat kaupa osta. Kohe kindlasti ei usu, et Jõhvi Bauhofi ostujuht hakkab pelletit ostma mõnelt Hiiumaa firmalt. Sellest võib tuleneda ka see, et Eestimaa erinevates nurkades müüakse erinevate pelletifirmade toodangut.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 48 korda
On tänatud: 146 korda

Postitus Postitas kunn24 »

Varasem sama teema viewtopic.php?t=63575
Urmas
autodidakt

kunn24 kirjutas: 05 Veebr 2026, 17:59 Varasem sama teema viewtopic.php?t=63575
Aitäh, kunn24! Lugesin uuesti viidet ja tegid mu tuju heaks ja eriti nende kahe kommetaariga. Hakka või Timmerite konkurendiks. :)
Külaline kirjutas: 17 Nov 2018, 16:34 MIs pelletite hinnal häda on? Elektri hind on 12-13 senti/kwh, pelletitega küttes tuleb 6 senti. :roll:
Külaline kirjutas: 17 Nov 2018, 17:30 Hinnad tõusevad loomulikult, aga ka elektril, pakuks et suhe jääb samaks.
peeter8
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Urmas, saa palun ükskord sellest Bauhofist üle. Veel kord - küsisin reaalsete kasutajate reaalseid kogemusi ja soovitusi. Bauhof pole siin absoluutselt oluline. Kuigi julgen arvata, et nende e-poest saab üle Eesti sama toodet. Ja kui ka ei saa, see pole nii oluline.

2018. aasta infoga pole paraku suurt midagi peale hakata.
Urmas
autodidakt

peeter8 kirjutas: 05 Veebr 2026, 20:18 Urmas, saa palun ükskord sellest Bauhofist üle.
Kurb, kui inimese kaubavaliku arvamine piirdub ainult Bauhofi valikuga. :cray:
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 116 korda
On tänatud: 299 korda

Postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 17:47 .... Kas Peeter8 oskab selgitada, et kuidas on omavahel seotud viimasel ajal probleemsed Tartu toodang(Premium pellet) ja Bauhofis müüdavad, kusjuures Peeter8 ei ole maininud, et kes toodab bauhofis müüdavat? ...
Bauhofis müüdav pellet on Palmako toodang, mille tehas asub Tartu lähedal emajõe kaldal, nii et side Tartuga on mõlemal tootel olemas.
peeter8 kirjutas: 05 Veebr 2026, 17:20 Ma küsin reaalseid kogemusi, tänasest päevast.
Kuna nagu kirjutasin, konkreetsete tootjate pelletite kvaliteet võib olla väga kõikuv.
Seega pole mul tootja andmetega suurt midagi peale hakata.
Sama tootja pellet oli mul sügisel heleda värviga ja põles probleemideta.
Täna on selle tootja pellet pruunikama värviga ja ummistab põletit.
Puit, millest on tehtud pelletid on orgaaniline aine, mille omadused oma olemuselt ongi väga kõikuvad, olenemata päevast, sest müüdav toode võib olla juba üle poole aasta tagasi lattu valmis toodetud.

Pelleti ostmine on nagu kartuli valimine turul ja kohe ostul on vaja hinnata selle omadusi.
Puukoore tuha sisaldus on üle 10 korra kõrgem kui puhtal tüvepuidul ja seega on mõistlik vältida "tumedaid" pelleteid.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Scott
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 18 korda

Postitus Postitas Scott »

Samamoodi kõigub puitbriketi kvaliteet. On väga head, on keskmist, halba ja siis lausa "kivid", mida peab enne puruks taguma, et üldse põleks. Seda viimast sain küll vaid ühe korra, ongi sellised tumedamad pruunbeežid. Kui kusagil mainisin, et ei põle, siis muidugi ise süüdi, et enam ei oska kütta, lõõrid puhastamata, aken tuleb lahti teha ja pakk korraga kütta. Järgmisel korral kauplust külastades olid alused kadunud, küsisin, vastati, et viidi tarnijale tagasi ja tarneprobleemid.

Ahjule ümarbriketiga vastupidine - sain varem taanikeelse sildiga tumedamat briketti, sellega sai ahju kolme jupiga soojaks, nüüd valgekollane, seda vaja külmaga neli. Esimest korda sellega küttes panin kaks ja kui arvasin, et nüüd paras aeg sütele kolmas juurde panna, oli ahjus kõik must. Samuti venis väga pikaks. Nüüd juba asja käppa saanud, tuleb poolitada ja ahjuuks suuremate sütega kinni panna, siis hoiab sooja. Tuhka praktiliselt jälle ei teki.
Vasta