Avatud elektriturg - minu esimene leping

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 18 korda

Re: Avatud elektriturg - minu esimene leping

Lugemata postitus Postitas Vko »

Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 20:23 Tahad ma annan sulle ühe lihtsa märksõna MTA-le suurte kütusekulude põhjenduseks? Selleks on märksõnaks on kasvõi "konkurents". Lihtsalt sõidad risti-rästi läbi Eesti tutvumaks objektidega hinnapakkumise tegemiseks. Muide, kõiki hinnapakkumiste jaoks tellijatel lihtsalt ei ole projekte ja hinnapakkumise saamiseks nad ei kavatsegi projekti teha. Räägi seda sellist juttu kabinetis istuvale ametnikule tõsise näoga ja kui ta kahtleb su põhjendustes, siis vaata peeglisse.
Ära unusta "nuhkide" numbrituvastuskaameraid, mille abil saab suvalise auto teekonna suvalisel päeval teada. :scratch:
Võime vaid oletada millise võimekusega tarkvara seda andmebaasi haldab, kas näiteks iga tuvastatud auto kohta salvestatakse mingi "päeva kokkuvõte", kas need andmed salvestatakse mingisse tabelisse ja säilitatakse pikemaks ajaks, kellega seda infot jagatakse, kas ka "nuhi" sõbrale saab soovi korral infot jagada mingi huvipakkuva auto nr kohta, ilma et sellest mingit jälge maha jääks jne...
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 334 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 18:31 Kalvis, ma ei räägi mitte sinisest ega aktsiisivabast kütuse ostmisest, vaid ametliku tavakütuse hulgihindadest! Ma tean, millest ma räägin, sest näiteks mulle on üks tellija pakkunud võimalust osta 1000l ikka väga soodsa hinnaga koos kohale toomisega vs see mis oli tolle hetke postihind.
Kütuseaktsiis on mõeldud autoteede korrashoiuks. Genekas ja traktor ei kuluta seda! Kuid Riigi ahnus ja rohepöörasus vis selleni et genekates ja kateldes keelati sinise kasutamine. See keeld pole õigustatud aga kahjuks 101 lollpead on lummatud surnuksmaksustamise ideest ja majanduse põhjalaskmisest.

Miks see sinine oluline on - lihtne küsimus on omahinnas! Kui genekast toodetud elekter on kallim kui börsihind ei tasu genekaga jändamine ära! Kuid kui lähed ausalt sinist ostma genekale siis ole valmis maksuametile raha loovutamiseks.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 409 korda
On tänatud: 449 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

TalTechi arvutuste kohaselt on Eestile majanduslikult kõige mõistlikum, kui taastuvat energiat oleks tarbimisest 70-80%. Kuna päikesejaamu on meil juba enam-vähem piisavalt, on selle saavutamiseks vaja veel vaid umbes 100-120 tuulikut. Lisaks neile umbes 200-le, mis meil juba täna on.
Ma ei saa aru ministri loogikast? Kuidas oleks aidanud leevendada jaanuarikuu elektriarveid mingis lisatuulikud? Kas need 100-120 tuulikut oleks puhunud tuult olemasolevate 200 tuuliku labadesse? Kui ikka külmadega tuult ei ole, siis ei aita ka 2000 tuulikut. Või saan millestki valesti aru?

Tsitaadi allikas https://majandus.postimees.ee/8411193/s ... urendamist
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Kalvis kirjutas: 06 Veebr 2026, 09:01 Kütuseaktsiis on mõeldud autoteede korrashoiuks.
Pigem vist siiski mitte, kütuseaktsiis täna on riigieelarves ilma sihtotarbeta tuluallikas.

Kunagi aegu tagasi oli vist seos teede ehituse ja korrashoiuga olemas.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 48 korda
On tänatud: 146 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Energeetikute talveanektoot: Auvere töötab!
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12043 ... ootab-taas
Urmas
autodidakt
On tänanud: 409 korda
On tänatud: 449 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Nonii, tuli ära ka meie arve ja kWh keskmiseks hinnaks oli jaanuaris 17,23 senti(ikka koos kõigi maksudega).
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Urmas kirjutas: 06 Veebr 2026, 21:16 ...ja kWh keskmiseks hinnaks oli jaanuaris 17,23 senti(ikka koos kõigi maksudega).
Arvutatuna arvesumma jagatud kilovatt-tundidega?
Vasta