Kas aknad paigaldati õigesti

peetermeeter
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kas aknad paigaldati õigesti

Lugemata postitus Postitas peetermeeter »

Tervist, võibolla veidi loll küsimus aga olen ehituse suhtes suhteliselt võhik. Vaikselt omal käel õpin seega ei oska ise hinnata, kas aknad paigaldati õigesti.
Nimelt tellisin Glasaken-ist paigalduse aga hiljem 2 tuttavat ehitusmeest ütlesid, et valesti paigaldatud. Glasaken ise ütleb, et kõik õige. Et nii pidavat isegi paremini sooja hoidma.
Tegemist puitkarkassiga ja aknad on PVC.
Aknad paigaldati nii, et akna välimine serv on 3-4cm tuuletõkkest väljaspool ja teip on puit-roovituse/tuulutusliistu peal. Kui tuuletõkkesse aknaavade auke lõikasin siis jätsin 2-3cm tuuletõket aknaava katma, et saaks vajadusel sinna kinnitada aga paigaldajad lõikasid need ära.

Ehitusmehed väitsid, et seal tekib külmasild talvel ja hakkab niiskust tekkima, mis omakorda viib hallituseni.
Oskab keegi äkki nõu anda, et kas on muretsemiseks põhjust või peaks leppima olukorraga?

Pilt äkki selgitab paremini, kui mina: https://imgur.com/a/zSPppG8
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 116 korda
On tänatud: 301 korda

Re: Kas aknad paigaldati õigesti

Lugemata postitus Postitas ping »

peetermeeter kirjutas: 17 Veebr 2026, 22:40 .... Nimelt tellisin Glasaken-ist paigalduse aga hiljem 2 tuttavat ehitusmeest ütlesid, et valesti paigaldatud. ....
Kui akende paigalduse tellimuse lepingu juurde ei vormistatud sinu poolt soovitud paigaldusviisi jooniseid, siis nii ongi et andsid paigaldajale vaba voli paigaldamise viisi lahendamiseks.
Kui lubasid paigaldajal ise paigaldusviisi valida, siis paigaldaja seisukohast on iga tema poolt valitud paigaldus õige.

Oma majapidamises ma nii ei jätaks vaid paigaldaks aknalengid tuuletõkke taha.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
Vasta