Päikesepaneelide reaalne tootlikkus

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Vasta
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 106 korda

Re: Päikesepaneelide reaalne tootlikkus

Postitus Postitas EH.INS. »

Ikka võid eeldada mida iganes...
Mina leian kinnitusi oma mõtetele - ei muud
Urmas
autodidakt
On tänanud: 429 korda
On tänatud: 470 korda

Postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 31 Aug 2026, 17:34 https://buy-solar.online/tesla-disconti ... nger-work/

Ehk põhiprobleem oli muskilikult kõrge hind ja sitt integratsioon.
Lugesin diagonaalis kirjutatu läbi ja integratsiooni kohta ei oska sõna võtta, kuid kõrget hinda ei loeks põhiprobleemiks. Kuna katused on erinevad, siis ei saa kohe kindlasti isegi mitte Hiinast tellides oma "kehakujule" sobivat ülikonda odavalt ja ise nimetaks erineva kujuga katustele nende "PV kivide" tootmist rätsepatööks. Rätsepatöö ja mingite standardmõõtude järgi tehtud masstöö ongi erinevas hinnaklassis. Miks kõrgelt tasustatud(?) ja innovatiivne Eloni kamp seda "rätsepaülikonna" tonti ette ei osanud näha? :scratch: Enne mingi suurema asja ostu tegemist viskan filmi jooksma kõigepealt miinustest ja alles siis plussidest. Ja seda nii tuleviku vaates asja omadusi arvestades sisetunnet kui ka poliitilist olukorda arvestades. :) Kui miinuseid on rohkem kui plusse, siis jätan asja tegemata või ostmata. Kõik ei ole alati nii ilus kui piltide ja jutu järgi jääv esialgne mulje. Ja siis siinses foorumis tehakse mulle selgeks, et näen tonti. Mu kodusel direktoril tuli mingil ajal uitmõte paigaldada maale omatarbeks PV paneelid. Õnneks ei olnud vaja väga palju veenmist, et ta loobuks sellest ideest. ;) Lihtsalt oli vaja talle võrdluseks ette laulda netist otsitud ja pranglitud kupatuse maksumus ja suvel maal seni makstud elektriarvetel olevad eurode numbrid. Ei oleks jõudnud vist ka 30 aastaga plussi. Muideks maamajas on meil börsipakett ja talvel maksame vist mingit valmisoleku tasu ja see on eurodes köki-möki ehk selle raha leiaks ka kepikõndi tehes ümberringi vedelevat tagastatavat taara üles korjates ja ära viies. :)

See aastaid tagasi alanud PV paneelide propaganda toob mulle meelde koolipõlves saadud kirjasid, kus kirjutati, et saada see saadud kiri edasi kuuele sõbrale, aga saada ka 1(üks) rubla eelnevale kuuele kirjas olevale adressaadile. Mis te arvate, kes rikkaks sai? Ja kes tänasel hetkel kehtestab igatsugu piiranguid ja nõudmisi ja tõstab tasusid PV mikrotootjatele? Oi jeerum-jeerum!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 429 korda
On tänatud: 470 korda

Postitus Postitas Urmas »

kunn24 kirjutas: 31 Aug 2026, 17:34 Kas sa saaksid anda viite või on selleks vaja eraldi tabletti?
EH.INS. kirjutas: 31 Aug 2026, 17:41 Ma olen korduvalt viidanud - paremklõps ja otsi...
Ja leiad...
EH.INS.! Vaat siin olen kunn24-ga 100% nõus. Kui kedagi-midagi tsiteerid, siis võiks anda viitena ka algallikad. Siinsed foorumi lugejad ei ole vist nagu koolilapsed, kelle on antud kodune ülesanne üles leida tsitaadi allikas. Ise loeks tsitaatide allikale viitamist elementaarseks viisakuseks, sest tsitaat ei olnud ju sinu mõtted ja väljaütlemised. Või oled teistmoodi arvamusel? Kui jah, siis paluks põhjendust!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

@Urmas

Aga palun, ole nõus - mis mul selle vastu saab olla...
Ei pea foorumi lugejaid (enamust vähemalt) koolilasteks
Ja ei pea midagi kellegi ülesandeks
Ja just seepärat otsib allika see keda see huvitab

Antud tsitaat pärineb siit:
https://finance.yahoo.com/energy/articl ... 44385.html

@kunn

Ei teinud, Sinu viite esimesed sõnad on buy-solar
Peaks olema napakas, et sealt vaadata PV kohta objektiivset infot (mis võib tõepoolest juhtuda erandkorras)

PS
Mis puutub hinda / sitta inegratsiooni - märksõnaks on jätkuvalt SKALEERIMINE
Mis puutub "ärisse" üldiselt - toetuste "äri"
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

https://arileht.delfi.ee/artikkel/12060 ... nd-on-null
Risti päikeseparki pole Eesti tarbija toetanud.
Järjekordne pooltõde ehk vale...
Vasta