Kastmisvoolikule ots

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
sac
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 71
Liitunud: 13 Jaan 2008, 22:21

Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas sac »

Tere,

Milline on kastmisvooliku ots, mis mõnda aega ikka vooliku otsas ka püsib? Selline kuhu saab mingi päästiku ka ühendada külge. Kas on sellist varianti ka mille saab selle reguleeritava metallvõruga fikseerida?

Proovisin mingi firma omasid, ei olnud justkui mingi odav "hiina" värk. Plastmass ots alguses pidas päris normaalselt aga mida aeg edasi seda, vähem. Lõpuks ei saanud üldse enam. Vooliku ots venis välja ühenduse juurest aga isegi kui jupp maha võtta, siis lõpuks enam ei aidanud. Metallvariandil oli see osa, kuhu voolik peale läks, nii lühike, et see ei püsinud üldse otsas.

Voolik on see "tavaline" roheline - äkki on see probleemi allikas?
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 440
Liitunud: 01 Veebr 2005, 22:15
Asukoht: Tartu
On tänanud: 6 korda

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas Jaan »

roheline voolik tõesti ei ole just kõige parem, osta kollane musta triibuga. Otsikud on mul cleber ja gardena ja püsivad väga hästi otsas. Müüakse Bauhofis ja kindlasti ka muudes korralikes poodides
Viimati muutis Tom, 11 Juul 2008, 11:56, muudetud 1 kord kokku.
antonio1
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 111
Liitunud: 24 Jaan 2008, 16:08

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas antonio1 »

endal kogu süsteem gardena vist viies aasta juba, nii voolik,mõlemad otsad kui ka keeratav nn.päästik. rohelist voolikut on ka erinevat, mina ostsin tookord kallima, gardena stendi kõrvalt. siis veel kollast polnudki poodides. nüüd soovitatakse kollast..ei pidanud nii kergelt selliselt painduma, et veevoolu sulgeb.
voolikut olen aeg-ajalt ikka lühemaks teinud, otstel küll midagi viga pole. arvan, et sul mingi teise tootja voolik, mis on peenem, otsad ei püsi küljes.
jan
-
Postitusi: 964
Liitunud: 08 Mai 2006, 22:27
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 15 korda

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas jan »

Pisut teemaväline küsimus - mida te talvel oma kastmisvoolikutega teete? Lasete tühjaks ning panete kuuri alla? Endal on selline ketserlik plaan, et tahaks aias erinevates kohtades veetõtu jaoks punktid teha, praegu peab pikka (maja küljes olevat) voolikut ühest kohast teise vedama. Samas aga seda süsteemi talvel kokku pakkida küll ei viitsiks eriti, äärmisel juhul saaks vee välja suruda. Aga kui kusagil vesi sisse jääb, kas siis külmudes lõhub kastmisvooliku ära?
siiber
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 223
Liitunud: 17 Mär 2007, 21:57
Asukoht: Harjumaa
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 4 korda

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas siiber »

jan kirjutas:Pisut teemaväline küsimus - mida te talvel oma kastmisvoolikutega teete? Lasete tühjaks ning panete kuuri alla? Endal on selline ketserlik plaan, et tahaks aias erinevates kohtades veetõtu jaoks punktid teha, praegu peab pikka (maja küljes olevat) voolikut ühest kohast teise vedama. Samas aga seda süsteemi talvel kokku pakkida küll ei viitsiks eriti, äärmisel juhul saaks vee välja suruda. Aga kui kusagil vesi sisse jääb, kas siis külmudes lõhub kastmisvooliku ära?
Mul selleks otstarbeks kasutusel valge kaproniga armeeritud voolik. Mätta all, umbes 10 cm sügavusel. Üks liin juba 6-7 talve vastu pidanud. Liited keeran külmade saabudes ära.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2834
Liitunud: 22 Juun 2008, 18:36
Asukoht: Tartumaa
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Jaan kirjutas:roheline voolik tõesti ei ole just kõige parem, osta kollane musta triibuga. Otsikud on mul cleber ja gardena ja püsivad väga hästi otsas. Müüakse Bauhofis ja kindlasti ka muudes korralikes poodides
Hetke parim saadaolev voolik on roheline :blush:
Aga mitte see musta "võrguga", vaid vooliku nimi on MASTERPIECE.
Ning ütlen ausalt - kollane voolik on pulli kaka, võrreldes Masterpiece voolikuga (oma valusad kogemused, kui ostsin 50 m kollast, kuigi autopesul on pesuri toiteks 20 m head rohelist. Rahast hakkas kahju) :D
Kasutaja avatar
High-Q
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 150
Liitunud: 12 Sept 2006, 13:29
Asukoht: Tallinn

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas High-Q »

see tavaline odavaim tumeroheline armeerimisniitidega voolik on üks paras õnnetus jah.
olemas selline, õnneks kasutan ainult pikendamiseks ja koguaeg ei lähe vaja. sellel on vist läbimõõt veidi vale ja seinapaksus liiga väike, et kuidas sa ka neid ostikuid ei pingutaks, natukenegi kõvema tõmbe korral (näiteks jääb voolik kuskile kinni) on hopsti liide lahti.
seda odavat rohelist saab tihedaks ainult metallklambitega, kiirliiteid ja plastikühendusi sellega pole mõtet kasutada.

see kollane on kuidagi veidi liiga jäik. mul põhiliseks kasutuseks mingi heleroheline variant (mitte läbipaistev) ja kõik ostikud ilusti tihedalt istunud ning pole kordagi vett "kinni löönud"
ketas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 202
Liitunud: 11 Mär 2007, 18:28
Asukoht: Saue / Tallinn

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas ketas »

Võib-olla on tõesti viimasel ajal marmelaadist voolikuid tootma hakatud. Kes teab... Nagu ka elektrikaablite isolatsiooni.

Mul endal on kahes kohas kaks komplekti.
Ühe otsad on Claber, tavaline roheline voolik kõrvalt virnast juurde. Teine on mõned aastad hiljem ostetud G. F. otstega ja samuti tavaline voolik kõrvalt.

Tulemus on, et G. F. otsad on justkui paremad, voolik aga on sattunud pehmem. Viimane pole küll minu kasutuses ja seda ei hoita nii hästi nagu minu oma... kuid ilmselt tuleb ikkagi süüdistada vedelat voolikut.
Nimelt, kipuvad samamoodi voolikud otstest välja libisema. Mitte küll päris välja, aga mõned millimeetrid nihkunud on. Mõned korrad olen kontrollinud. Voolik ise on ka juba kuskil 3a kasutuses olnud.
Ja viimati, kui voolikut uurisin ja survestasin, tundus see kohe lõhki minevat. Nii palju paisus. Kraani kinni pannes tuli voolikust veel kõvasti vett. Justkui oleks tegemist väikese hüdrofooriga.
Mõlemad muidu 20m. Samuti armeeritud jne. Pehmel on veel üks kiud piki voolikut ka.

Kuid - aia kastmiseks piisab neist küll. Muuks, ma kardan, et on vaja metallist otsi ja palju kallimat voolikut. Ise pole selleks vajadust näinud.

Ah jaa... ehk annab pehme vooliku otsa teibiga töödelda. Ehk surub paremini kinni.
Lauri234
külaline

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas Lauri234 »

Ma küll kasutan seda kõige odavamat rohelist juba 4a probleemideta talvel jäätub jne :roll:
See kollane hea on ju 10X kallim :shock:
ketas
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 202
Liitunud: 11 Mär 2007, 18:28
Asukoht: Saue / Tallinn

Re: Kastmisvoolikule ots

Lugemata postitus Postitas ketas »

Aga sa ostsid selle ka 4 aastat tagasi... :)
Vasta