Kas on õige ühendus?
-
- külaline
Kas on õige ühendus?
Lugemata postitus Postitas pets256 »
Teeääres post kus liitumiskilp arveti kella ja peakaitsmega 3x16A ja sellel postil on kolm liitumiskilpi ning sinna posti juurde en teinud ka EE maanduse. Edasi läheb õhuliiniga AMKA 3x16+25mm2 esikusse peajaotuskilpi. Et siis 3F ja PEN. PEN läheb edasi N ja PE-ks. Juhistik on tehtud vastavalt tarbijatele kas 5 või 3 soonelised. Kus kol-roh on ühendatud PE alla ja sinine siis N alla. Faasijuhil on ees lahklüliti ja siis automaatkaitsmed. Tarbitav võimsus on väike kuna tegu suvilaga. Kas peab ka olema veel eraldi kordusmaandus või piisab sellest väljas olevast EE omast mis asub ca 10m kaugusel? Kas ühendused on õigesti?
-
- külaline
Re: Kas on õige ühendus?
Lugemata postitus Postitas figo »
Majale peab olema ehitatud eraldi maanduskontuur! Kuhu sa ühendasid PEN-juhe?
-
- külaline
Re: Kas on õige ü�ndus?
Lugemata postitus Postitas pets256 »
Mina pole midagi ühendanud, kü�sin kuna vaatasin oma süs�emi üle�Kui 98a pandi uus kilp ja arvesti ja maandus sinna posti juurde ja siis see kõlba� miks siis nüüd e��ei kõlba ku�keegi vahepeal midagi ümber eh�anud ei ole. PEN tuleb liitumiskilbist esiku jaotuskilpi ja seal jaguneb N-iks ja PE- latiks, mis on sillatud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Mina pole midagi ühendanud, küsisin kuna vaatasin oma süsteemi üle. Kui 98a pandi uus kilp ja arvesti ja maandus sinna posti juurde ja siis see kõlbas, miks siis nüüd enam ei kõlba kui keegi vahepeal midagi ümber ehitanud ei ole. PEN tuleb liitumiskilbist esiku jaotuskilpi ja seal jaguneb N-iks ja PE- latiks, mis on sillatud.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Juba selle õhuliini pärast tuleks maja juurde maanduskontuur ehitada (küll olnud juhuseid kui see +25mm2pets256 kirjutas: Edasi läheb õhuliiniga AMKA 3x16+25mm2 esikusse peajaotuskilpi.
katkeb aga faasid või faas jääb terveks ja seda mis siis juhtub ei taha Sa teada). Üldsegi AMKA otse peajaotuskilpi (mis valemiga, see ju õhukaabel, rõhk sõnal õhu)?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas PETS256 »
-
- Ehitusveteran
Jep. Sinul siis TN-C-S-süsteem.
-
- külaline
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
Maandus ei puutu asjasse . Suvila peakilbi uksele silt märkega juhistikusüsteem TN-C-S kui edasi tuleb veel kilpe siis sinna märge juhistikusüsteem TN-S.figo kirjutas:TN-C-S süsteem seel juhul, kui suvila maandus tegemata. Kui suvila maandus on tehtud, siis TN-S süsteem. LK-st suvila JK-ni on TN-C ja suvila JK-st on TN-S.
Vaata palun minu pandud viidet. TN-C-S PEN juht eraldatakse PE ja N juhiks. TN-C süsteem ühildatud kaitse ja neutraaljuht PEN. TN-S eraldi kaitse PE ja neutraaljuht N.
-
- külaline
Ma vaatasin ja lugesin standardi. Sinu pildid on ilusad ja head, aga standardile ma usaldan rohkem. Kas sa lugesid uue standardi juhtmestikute kohta? Ta ei ole veel kinnitatud, aga märtsis ilmub välja.
-
- külaline
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
Ei saa tõesti aru millisest uuest standardist käib jutt. Kuidas muudab maandusjuhi lisamine TN-C-S süsteemifigo kirjutas:Tere, Imelik!
Ma vaatasin ja lugesin standardi. Sinu pildid on ilusad ja head, aga standardile ma usaldan rohkem. Kas sa lugesid uue standardi juhtmestikute kohta? Ta ei ole veel kinnitatud, aga märtsis ilmub välja.
(peale lisakaitse) ja kuidas jääb siis juhul kui kilbist väljuvate liinide seas on ka TN-C süsteemis väljundeid
(näiteks õhukaabel kaugemal asetsevale abihoonele)? Huviga ootama jäädes

-
- külaline
Ma hea meelega saadan sinule paar pildi. Seal kõik ilusasti näha.

-
- külaline
Ma ei ole tõesti ebatavaline elektrik, pigem sina, nende väidete järgi otsustades.figo kirjutas:kui sa oled tavaline elektrik
-
- külaline
Saada siis ikka niimoodi, et teised ka näeksid. Olen ka asjast huvitatud.figo kirjutas:saadan sinule paar pildi
-
- külaline

-
- Ehitusveteran
Privaatsõnumit vist ka ei saa kuna Sa pole reg. kasutaja. Kas standardi osa et ei kannata üles panna?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 99 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kuhu ma selle jätan? Päris avalikuks ei tahaks teha, sama lugu, mis Imelikul.figo kirjutas:jäta oma e-posti aadress
-
- külaline
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 99 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
toomluk@gmail.com
-
- külaline
-
- Ehitusveteran
TN-C-S
Igati nõus ja loogiline ning skeem ühtib minu poolt viidatuga (KM-kordusmaandus puudub jooniselt).Juhistikku mille üks (toitepoolne) osa on väljaehitatud TN-C juhistikuna, teine (tarbijapoolne) osa aga TN-S juhistikuna, nimetatakse TN-C-S juhistikuks.
OK aga milles on vahe? Ehitan KM ühendan hargnemispunkti ja kasutan PE latti potensiaaliühtlustuseks (või paigaldan eraldi lati). Kas PEN juhi katkemine käib kah sinna "häire" alla (prioriteedi küsimus)?TN-C-S-juhistikus võib PEN-juhi vool ja pingelang tekitada samasuguseid häireid nagu TN-C-juhistikus mistõttu PEN-juhi hargnemispunkt PE- ja N-juhiks tuleb hoonesisestuses ühendada peapotentsiaaliühtlustussüsteemiga( joon. 3-2) ning maandada.
TN-S
Igati nõus (NB jätke see definitsioon meelde sellest tuleb veel juttu). TN-S juhistiku skeem vastab minu poolt viidatule (ilma KM-ta).TN-S juhistikus on kaitsejuht neutraaljuhist eraldatud (joon.7 .1) ja tema pinge maa suhtes on normaaltalitlusel kogu juhistiku ulatuses null
Nüüd tuuakse sisse (samas TN-S kõrval, samas peatükis) täpselt samasugune skeem (nagu TN-S) aga selle erandiga et N juht ei jookse toiteallikani vaid läheb kokku PE juhiga kuhu jookseb ka KM ning edasi (toiteallikani) läheb PEN juht.
Juures tsitaat
Tore. Nüüd küsin ma mida teeb see viimane joonis selles peatükis? Vaadake uuesti definitsioone. Viimane väide vastab sõna sõnaltPEN-juhi maandatud hargnemispunktist algav TN-S-juhistik. Toiteallikast kuni PEN-juhi hargnemispunktini on tegu TN-C-juhistikuga
TN-C-S- juhistiku definitsioonile ja ei vasta mitte TN-S- juhistiku (kaitsejuht eraldatud ja kogu ulatuses null pingega maa suhtes)
definitsioonile. Isiklikult arvan et näidata taheti seda kuidas TN-S süsteem saavutatakse kui tegemist toite poollses otsas TN-C ga.
Veelkord puhta TN-S süsteemi puhul ei saa me rääkida samas kilbis mingist PEN juhist.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu