miks ma voolu saan??
-
- külaline
miks ma voolu saan??
Lugemata postitus Postitas küpsetaja »
- Elentino
- Ehitusspets
- On tänanud: 5 korda
- On tänatud: 9 korda
Re: miks ma voolu saan??
Lugemata postitus Postitas Elentino »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas tommy4 »
2. Pane pliidi toide läbi rikkevoolukaitsme.
Kui vajad selles abi, siis kirjuta ja lepime kokku: elektritom@hot.ee
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas joekas »
Vanas korteris algas nimelt peale metallveepüstikute vahetust plasttorude vastu selline anomaalia, et duššiall käies hakkasin saama särakat.
Rahulikult pesed ennast, võtad seina pealt duššiotsiku ja nätaki vägagi emameeldiv laks käis kehast läbi.
Helistain tuttavalr elektrikule ja ta ütles, et võib olla staatilise elektriga tegu, maandagu ma oma korteri sisene torustik ära, no ei uskund mina seda värki, sest ei tundunud oleval mingi hetkeline laks, vaid ikka pikemaajaline võdin mis kerest läbi jooksis.
Võtsin siiski kätte ja maandasin ära oma vanni ja korteri sisese vask veetorustiku. Kuna korteris kahe juhtmega kaabeldus ja mitte kuskilt muud maandust võtta ei olnud, siis maandasin ma selle malmist äravoolutorustiku külge.
Ja asi toimis!
Mis põhjustas sellise sedavõrd tugeva laengu minu vasktorudes, võibolla kellegi vigane pesumasin, mille maandus ühendatud kunagi ju hea maanduse ehk veetorustiku külge või miski muu, ma ei tea.
Võibolla antud teemas ongi pliit lihtsalt hästi maandatud ja torustikust tuleb laeng. Seega uuri järgi kas pliit on korralikult maandatud.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas tommy4 »
Nimetagem seda maandamist siis potensiaaliühtlustuseks. Seega tuleks pliidi korpus ja segisti omavahel maandujuhtmega ühendada. Lisaks peavad muidugi mõlemad olema korralikult maandatud.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 99 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Sa rõhutad väga maandamist. TN süsteemis ei ole maandamine sugugi esmane ja seadmeid eraldi, näiteks pliiti üldse ei maandata vaid ühendatakse kaabli kaitsejuhi kaudu kilbi PE latiga või kui seda pole (vanas kortermajas), siis null-latiga. Juhtivad torud ühendatakse potentsiaaliühtlustuseks samuti selle latiga.tommy4 kirjutas:Lisaks peavad muidugi mõlemad olema korralikult maandatud.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Küpsetaja »
Vahepeal selgitasin siis indikaatori abil et pliidi sisse tuleb 2 faasi ja null. Ja pliidi korpuse vastu pannes põleb indikaator väga heledalt,aga katsude sealt niisama voolu ei saa. Pinge segisti ja pliidi korpuse vahel 230v pidevalt.
Majal mingit eraldi maandust pole nii et pole ju kuhugile seda pliiti maandada korralikult.....?
No ja ega rvk seda viga ei kõrvalda,lihtsalt kui see vahele panna siis ei saa pliiti üldse kasutada.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
ei tekita potensiaalide vahet näiteks radika ja elektripliidi vahel. Sellises võrgus ei tohi kasutada esimese kaitseklassi seadmeid.
N juhile ei kehti ühildatud juhi PEN nõuded. Maandamine aitab paigaldises samuti tagada (koos potensiaaliühtlustusega) võimalike potensiaalide ühtlustamist. Tegelikult sain aru mida tahtsid öelda ja selles on Sul tuline õigus (potensiaaliühtlustus on selle tegevuse nimi ja mõte- mitte maandamine).
Küsijal soovitan pöörduda elektriku poole - tegemist on tõsise olukorraga, mis lisaks näitab et paigaldis pole korras.
Nägin küsija uut postitust - KRT. ma ausalt korjaks need indikaatorid müügilt (need vist müügil ongi hobielektrike jaoks).
Kas koolis ei õpetatud et rikkis elektriseade tuleb vooluvõrgust lahutada ja mitte näppida (mõtle siis vähemalt oma pere peale).
Kordan - asi on (kõrgendatult) OHTLIK ja elektrisüsteem vigane.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 99 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Imelikul on tuline õigus, et selle nn. indikaatoriga ei ole mitte midagi võimalik välja selgitada ka asjatundjal, sinust rääkimata.Küpsetaja kirjutas:selgitasin siis indikaatori abil et pliidi sisse tuleb 2 faasi ja null. Ja pliidi korpuse vastu pannes põleb indikaator väga heledalt,aga katsude sealt niisama voolu ei saa
Pliiti katsudes ei saa sa sellepärast "voolu", miks linnudki elektriliini isoleerimata juhtmete peal istuda saavad.
Nulljuhtme pingelangu tõttu ei saa küll 230V pliidi keres olla. Seal peab faas otse keres olema.
Ühendaks õige kraani ja pliidi kere vahele lambi, saaks köögi tasuta valgeks

Ja hoia pliidi läheduses üks käsi taskus, muidu on su kasutajanimi "küpse", mitte küpsetaja.
Lugemata postitus Postitas kollakuup »
kindlasti on viimati-vastajate nõuanne põhjendatud - pöörduda käidukorraldaja poole (selline mees peaks olema)
.. igaks juhuks tasub vaadata korruse-kilbis pliidi toitekaabli PEN-soone (0-juhi) ühenduse korrasolekut maanduse/PEN-latiga.
need veneaegsed kaabeldused tehti AL-juhtidega..
..ning on esinenud juhtumeid, et poltliidete ülepingutamise tegemata jätmisest
on halva kontaktpinna tõttu tekkinud termoprotsessist (krt.. nüüd läheb vist akadeemiliseks..)
sõnaga .. - "põletab juhtme läbi"..jah just nimelt 0-soone..
selle tulemusena "maad" pliidil ei ole, mis paraku viitab aga sinu pliidi rikkele.
eeldan, et maja el-süsteem on TN-C (4-juhtmeline), sest räägitakse 0-juhtmest..
muidugi ei saa välistada varianti, kus naaber on oma vigase el-seadme "maandanud" torustiku külge.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu