Kipsplaadi viimistlus

Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
Urmas Jaago
külaline

Kipsplaadi viimistlus

Lugemata postitus Postitas Urmas Jaago »

Kuidas teha kamina kipsplaadist voodrile krohvitud "kare" viimistluspind?
Millised aluskihid ja lõppsegud.
Tänan!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 427 korda

Re: Kipsplaadi viimistlus

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Ega seal midagi ülemõistuse ole, aga nagu aru sain, ei ole sa krohvimisega kokkupuuteid omanud. Kui sul karp kamina ümber on valmis, siis järgmisena tee vuugid (kui on) ära. Selle juures võid vabalt kasutada armeerimisvõrku ja välisnurkades alumiiniumprofiile ning nende kinnitamiseks võid kasutada vuugipahtleid ( tähistatud J tähega) või kuivsegu Siloitte. See etapp läbitud, siis võid kruntida. Ise olen krohvialuseks krundiks kasutanud mineraalsete fassaadikrohvide jaoks mõeldud krunte kuna nad nakkuvad väga hästi ja seal on koostises väikesed liivaterad krohvi parema nakke saavutamiseks. Edasi tuleb juba krohvimine. Olen teinud nii kipskrohvi kui ka antiikkrohviga, kusjuures viimane jääb väga dekoratiivne. Kui näiteks otsustad teha antiikrohviga, siis tee segu valmis, kanna seinale vastavalt sellele, millist siledust ootad lõpptulemusel, kas laiema ( 45- 60 cm) või kitsama pahtlilabidaga. Minul soovis klient faktuuriks vertikaalseid jooni ja seda sai väga edukalt teha tugevate, kuid üpris hõredate harjastega põrandaharjaga tõmmates värskele krohvile ülevalt alla või vastupidi triipe, aga see on juba sinu enda fantaasia küsimus, millist tulemust soovid näha. Kipskrohviga( MP, Rotband, Goldband jne.) tehes tee samuti segu valmis, kanna seinale selline 3- 5 mm kiht, lase ära kivistuda( umbes 1- 1,5 tundi) ja kanna veel üks sama paks kiht seinale. Pärast seda pead sa ära tabama momendi, millal krohv hakkab kergelt kivistuma, kuid peab olema veel töödeldav. Et tekiks selline ringikujuline faktuur nagu üldislt fassaadikrohvidel on vaja märja käsnaga pinda hõõruda, kusjuures vahepeal tahab see sein kindlasti ka niisutamist. Ise olen veel kasutanud hõõrutamiseks plaatimisel kasutatavat vuugisegu kandmiseks mõeldud talda, millel on kuskil 5mm paksune, tiheda poroloonikiht alla liimitud. Niisutamiseks kalla naise aknapesu vedelik sellest pritsiga pudelist välja kui juhuslikult tühja kodus ei ole. Ja nagu olekski enam- vähem kõik. Lõpptulemuse võiks mingi lakiga üle võõbata määrdumiste kergemaks puhastamiseks, aga ega seda struktuuset pinda eriti puhastada ei anna. Mulle meeldis isiklikult see antiikkrohviga tehtu rohkem.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Olen kuulnud, et saab teha ka lihtsalt aluspahtliga, et kannad labidaga pinnale paksema kihi ja pärast värvirulliga või millega iganes sõidad üle ja annad kareda pinna.
Kas selline lahendus on ka võimalik ja kvaliteetne?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 427 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:Olen kuulnud, et saab teha ka lihtsalt aluspahtliga, et kannad labidaga pinnale paksema kihi ja pärast värvirulliga või millega iganes sõidad üle ja annad kareda pinna.
Kas selline lahendus on ka võimalik ja kvaliteetne?
On ikka, aga pärast seda kui pahtel on täielikult kuivanud, tõmba laia pahtlilabidaga risti üle pinna teravamad nukid( tipud) maha, et hiljem ei murduks need küljest lahti kui keegi tuleb käega katsuma ja uudistama, et kuidas see tehtud on.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Vasta