Teema olemas, aga jätkaks enda murega(?). Mulle anti vaba voli teha selle veneaegse kompressoriga mida ise tahan. Kompressor teadja jutu järgi töökorras. Otsustasin siis asendustegevuse korras selle isendi puhtaks teha ja uuendada ja viia maale. Seni olen vajadusel maale tassinud oma 20l paagiga kompressorit. Uuriks teadjamatelt veidi selle isendi kohta. Vaatasin neid silte, aga kogu infot ei leidnud. Mootori andmesilt ikka väga kulunud, kuid teadja ütles selle olevat 3kW-se. On teine 3F ja toitekaabli koos uue lülitiga vahetan kindlasti välja.
Mis aga võiks olla isendi tootlikkus l/min? Kui palju on isendi rõhk paakides? Kas lülitab ennast ise välja kui paagi rõhk näiteks 10bar? Mingeid juhtmeid mootori automaatseks välja lülitamiseks ma ei tuvastanud.
Korrastamiseks lammutan ta algosadeks, kuid nii vähe kui võimalik. Silindreid tundub olevat kaks ja all õlipaak. Õli kavatsen välja vahetada, aga mis marki peaks olema uus õli?
Õhuvõtu kopsiku teen uue, et oleks vaiksem. Juba oli palju kasu kasutaja ifffff poolt antud märksõnast "compressor intake silencer". Aitäh, iffff!
Järgmised mured on isendi õhujaotusega. Olgu, kraanid vahetan välja ja paigaldan uued kiirliitmikud nagunii, aga mis numbreid näitab manomeeter? On teised komakohtadega. Vahetan välja paremaks arusaamiseks? Kas õhujaotuse karbi juures, manomeetri kõrval ja paagi teises otsas on mingid avariiklapid? Välja vahetada?
Kas üleüldse on mõtet selle isendiga edasi tegeleda? Panen kolm pilti ka isendist.
Tänud ette igatsugu arvamuste eest!
rihmülekandega kompressor
ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- autodidakt
- On tänanud: 385 korda
- On tänatud: 429 korda
Re: rihmülekandega kompressor
Lugemata postitus Postitas Urmas »
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 108 korda
- On tänatud: 272 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Kui lihtsalt koduseks hobitegevuseks, siis majanduslikku mõtet ei ole.Urmas kirjutas: 05 Juul 2025, 09:46 ....
Järgmised mured on isendi õhujaotusega.
Olgu, kraanid vahetan välja ja paigaldan uued kiirliitmikud nagunii, aga mis numbreid näitab manomeeter? On teised komakohtadega. Vahetan välja paremaks arusaamiseks? Kas õhujaotuse karbi juures, manomeetri kõrval ja paagi teises otsas on mingid avariiklapid? Välja vahetada?
Kas üleüldse on mõtet selle isendiga edasi tegeleda? ...
Ainuüksi tööstusliku kompressori 3F rõhurelee maksab samas suurusjärgus kui 1F uus kompressor poes.
Kuna veremaa kiilrihmade nurk oli oma, siis ei sobi ka suvalised kiilrihmad vaid peab otsima sobivat tööstustehnika äridest.
Jne.
Muidugi hea on see, et seda varastavad ainult vanarauakratid, sest realiseerida saab sellist antiiki ainult kilo hinnaga.
Aeglasekäiguga 3kW mootor on sellel kompressoril vajalik ainult vasturõhuga käivituse pärast ja muud põhjendust sellele kolakale ei ole.

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 39 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas Alexy »
Märksõna sulle info otsimiseks: компрессор со-7а характеристики
-
- autodidakt
Samade andmetega tänapäevased komproessorid on veidi teisest hinnaklassist. Kiikasin korraks ka sinu mainitud rõhurelee hindasid ja ausalt öeldes näeksin isegi majanduslikku mõtet. Kiikasin ka Alexey antud märksõnale, siis mind isegi väga ahvatles selle vana kompressori tootlikus(ca 500l/min). Saaks isegi liivapritsi vabalt kasutada.ping kirjutas: 05 Juul 2025, 10:38 Kui lihtsalt koduseks hobitegevuseks, siis majanduslikku mõtet ei ole.
Ainuüksi tööstusliku kompressori 3F rõhurelee maksab samas suurusjärgus kui 1F uus kompressor poes.
Kas sa mõtlesid näiteks seda rõhureleed? https://7x7.ee/product/reduktor-rohu-lu ... aoks-400v/
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- autodidakt
Aitäh, leidsin andmed. https://www.antikorpokraska.com.ua/product/17

-
- autodidakt
Ping, kuna sa oled minu jaoks mingil määral autoriteet DIY tegemistes ja elektrivärginduses minust targem, siis vaatamata su minus esialgu pessimismi tekitavale esimesele vastusele mu küsimustele uuriks ikkagi edasi. Kas sain tooteinfot ja pilte vaadates õigesti aru, et eelmise vastuse viites oleva rõhurelee ühendamiseks oleks mul vaja toitekaabel ühendada rõhureleesse ja sealt edasi mootori juhtmetele?
Olen veidi kodutööd teinud ja kalkuleerinud vahetamist vajavate asjade maksumust, kuid kohe kuidagi ei kipu need kulutused üle 100€ minema. Pigem sinna 60-80€ kanti. Selle raha eest sellise tootlikkusega isendi kohta ei tohiks olla eriti kallis.
Mis puutub rihmaratastesse, siis punnitasin oma silmi, mis ma punnitasin, kuid väsimuse märke ei tuvastanud ehk peaksid veel kestma. Ja kui lähevadki katki, siis kohe kindlasti ei maksa need niipalju kui mulle tehti Bosch esinduses hinnapakkumine survelüliti(plastikjulla) vahetuse eest peaagu või lausa pool survepesuri maksumusest. Selle tolleaegse pakkumise valguses tekkis mul küsimus, et palju maksab sel juhul survepesuri mootor ja kogu see vee surve alla ajamise metallist jubinate kupatus. Ikka väga odav pidi olema ja ei saa siiani aru, et millega mõtlesid Bosch insenerid kui tegid ettepaneku firma tootmisjuhile ettepaneku hakata kokku hoidma vastupidavust nõudvalt pisijubina materjali arvelt(ca 10x20m silindrikujuline jubin) ja teha see plastikust?
Olen veidi kodutööd teinud ja kalkuleerinud vahetamist vajavate asjade maksumust, kuid kohe kuidagi ei kipu need kulutused üle 100€ minema. Pigem sinna 60-80€ kanti. Selle raha eest sellise tootlikkusega isendi kohta ei tohiks olla eriti kallis.
Mis puutub rihmaratastesse, siis punnitasin oma silmi, mis ma punnitasin, kuid väsimuse märke ei tuvastanud ehk peaksid veel kestma. Ja kui lähevadki katki, siis kohe kindlasti ei maksa need niipalju kui mulle tehti Bosch esinduses hinnapakkumine survelüliti(plastikjulla) vahetuse eest peaagu või lausa pool survepesuri maksumusest. Selle tolleaegse pakkumise valguses tekkis mul küsimus, et palju maksab sel juhul survepesuri mootor ja kogu see vee surve alla ajamise metallist jubinate kupatus. Ikka väga odav pidi olema ja ei saa siiani aru, et millega mõtlesid Bosch insenerid kui tegid ettepaneku firma tootmisjuhile ettepaneku hakata kokku hoidma vastupidavust nõudvalt pisijubina materjali arvelt(ca 10x20m silindrikujuline jubin) ja teha see plastikust?

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu