mõttes põrandaküte aga...?
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
mõttes põrandaküte aga...?
Lugemata postitus Postitas raintz »
Kui maja on viletsalt soojustatud ( 50 cm laiused väljastpoolt soojustamata paekiviseinad, esimene korrus, keldrita maja), kas siis gaasikatlaga vesi-põrandaküte soojendab korteri ära, lagede kõrgus on tavaline- 2,5 m?
Viimati muutis raintz, 15 Mär 2008, 00:09, muudetud 1 kord kokku.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: mõttes põrandaküte aga...?
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
See on küll loll küsimus. Alusta sellest, et kui sa sooja tahad siis peab juurdetulev soojusenergia olema rohkemas mahus kui äraminev. Siin ja seal kaevates saad ehk isegi enamvähem teada milliste soojakaduega opereerida. Sealt edasi võimsama katla valik on juba teisejärguline teema.
Põrandaküte on umbes nagu ahi, ainult see ahi on mööda ruumi ühtlaselt laiali. Gaasiküttega on asi isegi mõistlikum kui tahkeküttega, kuna jäävad ära soojuse akumuleerimiseks mõeldud asjad. Soojaks saab selle maja kindlasti, selles pole vaja kahelda. Asi jääb hoopis selle taha, et kui sul ei ole soojustust siis sa pead ka koguaeg seda paekivimüüri kütma ja ma ei oska küll aimata kui pikalt sellega aega läheb. Kuna see paekivimüür on, nagu ma aru sain, teist külge pidi otse õues, siis see teine pool jällegi jahtub koguaeg. Ja siis sisemine poole muudkui kütab välimist. Aga ega selle paekivimüüri puhul vist midagi tarka teha ei saagi, Ma tõesti ei tea, võibolla on ka mingi kaval lahendus olemas, et müüri ei tapa ja sooja ka peab. Mõnelt katlafirmalt saad kindlasti palju targema vastuse.
Põrandaküte on umbes nagu ahi, ainult see ahi on mööda ruumi ühtlaselt laiali. Gaasiküttega on asi isegi mõistlikum kui tahkeküttega, kuna jäävad ära soojuse akumuleerimiseks mõeldud asjad. Soojaks saab selle maja kindlasti, selles pole vaja kahelda. Asi jääb hoopis selle taha, et kui sul ei ole soojustust siis sa pead ka koguaeg seda paekivimüüri kütma ja ma ei oska küll aimata kui pikalt sellega aega läheb. Kuna see paekivimüür on, nagu ma aru sain, teist külge pidi otse õues, siis see teine pool jällegi jahtub koguaeg. Ja siis sisemine poole muudkui kütab välimist. Aga ega selle paekivimüüri puhul vist midagi tarka teha ei saagi, Ma tõesti ei tea, võibolla on ka mingi kaval lahendus olemas, et müüri ei tapa ja sooja ka peab. Mõnelt katlafirmalt saad kindlasti palju targema vastuse.
Lugemata postitus Postitas voldemar »
Saan aru ,et põrandaküte on kindlasti plaan betooni sisse panna, siis sel juhul tasuks vähemalt betoon põrand seestpoolt isoleerida paekivi vundamendist, siis pole vast asi kõige hullem,otsest külmasilda ei tekki ja 0 punkt tekkib ka arvatavalt siseseinast vähemalt 10 cm kaugusele.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas trumm »
vahet pole, kas radikad või põrandaküte, õigesti arvutatuna kütavad mõlemad ära.
s.t. seinad jäävad sellisteks ka siis, kui kütaksid muul viisil. ja kui muul viisil saab soojaks, siis saab ka põrandaküttega. iseasi, et soojustamata seintega ruumis on küttearved veidi suuremad kui soojustatud seinte puhul - aga nad on kõrgemad sõltumata kütteliigist või -viisist.
s.t. seinad jäävad sellisteks ka siis, kui kütaksid muul viisil. ja kui muul viisil saab soojaks, siis saab ka põrandaküttega. iseasi, et soojustamata seintega ruumis on küttearved veidi suuremad kui soojustatud seinte puhul - aga nad on kõrgemad sõltumata kütteliigist või -viisist.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu