Mul on plaanis võtta käsile vana palkmaja (väljast laudisvooder) renoveerimine.
Muret eeb aga praegu peaasjalikult siseseinte aspekt - ennemuiste seina pandud papp sinas enam ei püsi ja tahab vägisi ära tulla, mida aga asemele panna on suur küsimärk.
Päris kõiki seinu nn paljaks palgiks ei taha jätta, heameelega kataks välisseinad materjalga, mis toimiks nii soojustusena, oleks silmale ilus vaadata, oleks ka kõhnemale rahakotile talutav ja samas peaks vastu ka suurele niiskusele ning temperatuuride kõikumisele (suure tõenäosusega seal aastaringslt sees elama ei hakata).
Olen mõelnud hõredale pilliroomatile koos lubja- või savikrohviga või kipsplaadile.
Esimese versiooni kahjuks räägib niiskus ja temperatuuride suur kõikumine (nii palju kui ma olen aru saanud, kipub krohv pragunema ja seina küljest lahti tulema, kui niiskust juba liialt palju saab).
Kipsplaat oleks isenesest vist lihtsam ja odavam, kuid kas sellel ei ole sama mure, mis krohvil st vähene niiskusetaluvus teeb sellest pigem ajutise lahenduse.
Millised oleks alternatiivid (niiskuskindel vineer?) ja kuidas oleks üldse mõistlik antud olukorras toimetada?
Suured tänud ette