katlaruumi suurus, pelletid
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- külaline
katlaruumi suurus, pelletid
Lugemata postitus Postitas tahaks teada mis spetsid arvavad »
Kas 6m2 katlaruum pelletikatlale on piisav? Kas sellisesse ruumi annab mahutada ka vähe suurem pelletite konteiner, et väga sagedasti ei peaks valama?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 2 korda
Re: katlaruumi suurus, pelletid
Lugemata postitus Postitas usr1 »
Tere
Oleneb kõik mis sa peale katla ja kolu tahad veel samase ruumi mahutada.
On olemas ka selliseid kolusi mis hõlmavad vaid 1m2 ning on veitsa kõrgemad.
On võimalus ka ehitada selline kolu kus on suurem mahuti ning sealt vaba jooksuga läheb väiksemasse .
Võimalusi on mitmeid
Edu
Oleneb kõik mis sa peale katla ja kolu tahad veel samase ruumi mahutada.
On olemas ka selliseid kolusi mis hõlmavad vaid 1m2 ning on veitsa kõrgemad.
On võimalus ka ehitada selline kolu kus on suurem mahuti ning sealt vaba jooksuga läheb väiksemasse .
Võimalusi on mitmeid
Edu
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Torm »
Tere,
Mul katlaruum 5m2, sinna pelletimahutit (500-liitrine) ära ei paigutanud, pidin teisele poole seina panema.
Kindlasti oleneb ka, millised on ruumi mõõtmed, kas näiteks 2x3m või 1x6m.
Edu!
Mul katlaruum 5m2, sinna pelletimahutit (500-liitrine) ära ei paigutanud, pidin teisele poole seina panema.
Kindlasti oleneb ka, millised on ruumi mõõtmed, kas näiteks 2x3m või 1x6m.
Edu!
Lugemata postitus Postitas jjn »
Ei, ei ole piisav minu arust.
Kui üldse peaks andma nõu inimesele kes soovib tahkekütte süsteemi omale paigaldada siis soovitaks, et alusta maja projekteerimist katlaruumist. Kui tahad selles ruumis vähegi vabamalt liikuda ja nii, et seadmed "üksteise küljes kinni" ei oleks siis soovitaks mingi 8-10 m2 ruumi ja vist oleks ruudukujuline ruum nõksa parem, kui et ristküliku kujuline. Kui ruumis on vähemalt kaks sisse/-väljapääsu siis võiksid uksed ka vastakuti seintes asuda (mitte diagonaalis üle ruumi põranda). Põhjus on selles, et sellisel juhul ei tükelda läbikäik ruumi ära ja liikumine toimuks ühe seina ääres. Siis saab seadmed paigutada teise ruumi poolde ja vajalikus asetuses ning jääb ka seadmete (avarii/remondi) -teenindamiseks vaba ruumi.
Loomulikult on määravaks ka korstna asukoht ja sellest sõltub juba katla ja muude vidinate paigutus jne.
Arvestada võiks ka uste esise vaba ruumiga, pakun a 1 m2.
Spetsid võivad öelda küll, et küll nemad kõik ära mahutavad ja paigaldavad ka väiksesse ruumi aga sina hakkad seal ju elama aastakümmneid ja tahad ennast hästi tunda.
Seega, minu arvates on 6m2 vähe.
Kui üldse peaks andma nõu inimesele kes soovib tahkekütte süsteemi omale paigaldada siis soovitaks, et alusta maja projekteerimist katlaruumist. Kui tahad selles ruumis vähegi vabamalt liikuda ja nii, et seadmed "üksteise küljes kinni" ei oleks siis soovitaks mingi 8-10 m2 ruumi ja vist oleks ruudukujuline ruum nõksa parem, kui et ristküliku kujuline. Kui ruumis on vähemalt kaks sisse/-väljapääsu siis võiksid uksed ka vastakuti seintes asuda (mitte diagonaalis üle ruumi põranda). Põhjus on selles, et sellisel juhul ei tükelda läbikäik ruumi ära ja liikumine toimuks ühe seina ääres. Siis saab seadmed paigutada teise ruumi poolde ja vajalikus asetuses ning jääb ka seadmete (avarii/remondi) -teenindamiseks vaba ruumi.
Loomulikult on määravaks ka korstna asukoht ja sellest sõltub juba katla ja muude vidinate paigutus jne.
Arvestada võiks ka uste esise vaba ruumiga, pakun a 1 m2.
Spetsid võivad öelda küll, et küll nemad kõik ära mahutavad ja paigaldavad ka väiksesse ruumi aga sina hakkad seal ju elama aastakümmneid ja tahad ennast hästi tunda.
Seega, minu arvates on 6m2 vähe.
Lugemata postitus Postitas trumm »
ei ole vähe! mul on katlaruum 1,85 x 3,5 ja sellest katla jaoks vajan tegelikult veel vähem. ruum on piklik ja see pikem osa on suhteliselt kasutu- kuid panin sinna metallriiulid ja kasutan seda panipaigana.
katel ja pelletimahuti on kõrvuti. mahuti lasin plekksepal teha, kuna standardne oleks liiga laiaks jäänud. valdav osa torundusest on nende kohal, boiler on konkreetselt pelletimahuti kohal seinal. küttekollektorid on mahuti ees seina ääres. uksed on diagonaalis. mahub liikuma täiesti normaalselt, ei ole vaja kusagil külg ees pugeda.
proovin joonistada, ei tea, kudias jääb
_________
A---B----C
-----------k
U1
r-----------r
r-----------r
___U2____
A on korsten
B katel
C pelletimahuti
k on kütte- ja veekollektorid
U1 on uks tuppa
U2 on uks õue
r on riiulid
naabrimehel on suht sama, kuid ruum väiksem. tal puudub katla kõrval olev korsten (metallkorsten otse üles katla kohalt). selle võrra on tal laiem pelletimahuti. boiler on tal katla kohal-
ja ruum on tal lühem - U2 on tal minu U1 vastas ja puudub see osa, kus mul on riiulid. kk on kollektorid
______
B----C
U1---U2
_kk____
katel ja pelletimahuti on kõrvuti. mahuti lasin plekksepal teha, kuna standardne oleks liiga laiaks jäänud. valdav osa torundusest on nende kohal, boiler on konkreetselt pelletimahuti kohal seinal. küttekollektorid on mahuti ees seina ääres. uksed on diagonaalis. mahub liikuma täiesti normaalselt, ei ole vaja kusagil külg ees pugeda.
proovin joonistada, ei tea, kudias jääb
_________
A---B----C
-----------k
U1
r-----------r
r-----------r
___U2____
A on korsten
B katel
C pelletimahuti
k on kütte- ja veekollektorid
U1 on uks tuppa
U2 on uks õue
r on riiulid
naabrimehel on suht sama, kuid ruum väiksem. tal puudub katla kõrval olev korsten (metallkorsten otse üles katla kohalt). selle võrra on tal laiem pelletimahuti. boiler on tal katla kohal-
ja ruum on tal lühem - U2 on tal minu U1 vastas ja puudub see osa, kus mul on riiulid. kk on kollektorid
______
B----C
U1---U2
_kk____
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad