Kuidas teha remondi eelarvet?
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
-
- külaline
Kuidas teha remondi eelarvet?
Lugemata postitus Postitas külaline1988 »
Tere.
Olen alustamas ühes nõukaaegses 2-korruselise maja teise korruse korteris vana WC ruumi ümberehitamist wc+duširuumiks. Vannitoad kõikides selle maja korterites puuduvad.
Tööd tuleb palju.
Tahaksin lüüa kokku mingi enamvähem täpse summa materjalide kohta.
Olen löönud esimese etapi tööd nelja ossa (uued seinad, elekter, torutööd ja uus põrand) ja seoses sellega sooviksin teada saada, kui palju läheksid maksma materjalid. Lammutustöid ega töötasu sinna arvestama ei pea.
Et siis kuidas arvestavad näiteks ehitusfirmade kontorites töötavad eelarvestajad kõiki materjale ja leiavad neile võimalikult soodsaid hindu?
Ehk keegi oskab öelda, kas kusagil netis on olemas mingid spets lehed, kus oleks mingites tabelites-tulpades välja toodud kõik materjalid ja nende kasvõi keskmisedki hinnad ja kust poest neid saab?
Või on igal kontoril omaenda salajane andmebaas?
Kuidas saadakse hinnad näiteks kanalisatsiooni või siis AL/PEX veetorustiku liitmikele? Neid on ju nii palju igasuguseid.
Kuidas teie enda eelarveid koostate? Kas leiate vajalike materjalide hinnad internetist erinevate ehituspoodide kodulehtedelt? Või külastate erinevaid ehituspoode ja kirjutate kõikide materjalide hinnad märkmikku? (see oleks ju tohutu ajakulu)
Kas on üldse olemas selline võimalus, et löön kokku kõik enda remondiks vajaminevad materjalid ja saadan selle nimekirja erinevatele ehitusmaterjalidega kauplejatele et nad vaataksid mu nimekirja üle ja saadaksid mulle hinna, mis see kõik maksma läheb? Keegi ju ei viitsiks minu nimekirja läbi närima hakata?
Tänud neile kes vastata viitsivad.
Olen alustamas ühes nõukaaegses 2-korruselise maja teise korruse korteris vana WC ruumi ümberehitamist wc+duširuumiks. Vannitoad kõikides selle maja korterites puuduvad.
Tööd tuleb palju.
Tahaksin lüüa kokku mingi enamvähem täpse summa materjalide kohta.
Olen löönud esimese etapi tööd nelja ossa (uued seinad, elekter, torutööd ja uus põrand) ja seoses sellega sooviksin teada saada, kui palju läheksid maksma materjalid. Lammutustöid ega töötasu sinna arvestama ei pea.
Et siis kuidas arvestavad näiteks ehitusfirmade kontorites töötavad eelarvestajad kõiki materjale ja leiavad neile võimalikult soodsaid hindu?
Ehk keegi oskab öelda, kas kusagil netis on olemas mingid spets lehed, kus oleks mingites tabelites-tulpades välja toodud kõik materjalid ja nende kasvõi keskmisedki hinnad ja kust poest neid saab?
Või on igal kontoril omaenda salajane andmebaas?
Kuidas saadakse hinnad näiteks kanalisatsiooni või siis AL/PEX veetorustiku liitmikele? Neid on ju nii palju igasuguseid.
Kuidas teie enda eelarveid koostate? Kas leiate vajalike materjalide hinnad internetist erinevate ehituspoodide kodulehtedelt? Või külastate erinevaid ehituspoode ja kirjutate kõikide materjalide hinnad märkmikku? (see oleks ju tohutu ajakulu)
Kas on üldse olemas selline võimalus, et löön kokku kõik enda remondiks vajaminevad materjalid ja saadan selle nimekirja erinevatele ehitusmaterjalidega kauplejatele et nad vaataksid mu nimekirja üle ja saadaksid mulle hinna, mis see kõik maksma läheb? Keegi ju ei viitsiks minu nimekirja läbi närima hakata?
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Re: Kuidas teha remondi eelarvet?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Vot sellepärast tellijatel vajubki vahest alalõug alla rippu kui hakata neile seletama, et kogu eelarve koostamine on samuti ajakulu, mille puhul sooviks suuremamahulise eelarve koostamise eest raha, aga nad millegipärast ei taha seda ajakulu kinni maksta, täpselt nagu sinagi. Ikka anna ainult tasuta ja palju!külaline1988 kirjutas:...Kuidas teie enda eelarveid koostate? Kas leiate vajalike materjalide hinnad internetist erinevate ehituspoodide kodulehtedelt? Või külastate erinevaid ehituspoode ja kirjutate kõikide materjalide hinnad märkmikku? (see oleks ju tohutu ajakulu)...

Võid ju proovida, aga, kas nad iga nipet-näpeti peale ka vastavad, ei oska öelda, kuid ikkagi, kõigepealt pead "läbi närima" mida-kui palju-jne vaja läheb.külaline1988 kirjutas:... Kas on üldse olemas selline võimalus, et löön kokku kõik enda remondiks vajaminevad materjalid ja saadan selle nimekirja erinevatele ehitusmaterjalidega kauplejatele et nad vaataksid mu nimekirja üle ja saadaksid mulle hinna, mis see kõik maksma läheb? Keegi ju ei viitsiks minu nimekirja läbi närima hakata?
* suunatud hinnapakkumine tähendab seda, et sa leiad konkreetse töömehe, kes sinu soovid remondi osas täidab ja töömees peab olema 100%-lt kindel, et ta saab selle töö endale. Mitte nii, et alguses lubad tööd ja pärast kui eelarve käes, siis sorry, mul eelarve lõhki, aga tegelikult kalpsad töömehe tehtud eelarvega rõõmsalt poe poole ja töömees jälle tillika saanud
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 78 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Milleks sulle eraldi materjalide eelarve?
Huvi pakub ju lahenduse kogumaksumus - kui sa ise ehitaksid, siis oleksid materjalirehkendusega kursis ja sellist teemat siin ei püstitaks. Järelikult soovid mitte ise ehitada, vaid lasta ehitada. Sellise väikse objekti puhul vaevalt tasub sul eraldi toru-, elektri-, ventilatsiooni-, plaadi- ja muid mehi sebida, nii et tegelikult pead leidma omale sobiliku tegija ja sellega ka materjalide osa kokku leppima (küll tema juba osundab, kus poest midagi küsida võib).
Tegijaid leiad aga kõige lihtsamalt lugedes läbi paar Naisteka foorumiteemat, mis "vannitoa remont" guugeldades kohe esimestena välja tulevad.
Veel vähema vaevaga pääsed, kui loed K-Rauta kodulehel läbi nende poolt fikshinnaga 1520 eurot pakutava vannitoa remonditeenuse kirjelduse, võtad nendega kontakti ja sead kokkulepitud ajal sammud nende poodi ning valid sealt viimistlusmaterjalid ja paigaldatava mööbli välja. Peale seda suudavad nad sulle täieliku pakkumuse ilmselt üsna kiiresti välja trükkida või meili panna.
Võid veel ju end ka ära registreerida ja siia foorumisse "Pakun tööd" osasse oma objekti üles panna (tööde eelarve ülempiiriks jääks siis ilmselt see K-Rauta standardpakett).

Huvi pakub ju lahenduse kogumaksumus - kui sa ise ehitaksid, siis oleksid materjalirehkendusega kursis ja sellist teemat siin ei püstitaks. Järelikult soovid mitte ise ehitada, vaid lasta ehitada. Sellise väikse objekti puhul vaevalt tasub sul eraldi toru-, elektri-, ventilatsiooni-, plaadi- ja muid mehi sebida, nii et tegelikult pead leidma omale sobiliku tegija ja sellega ka materjalide osa kokku leppima (küll tema juba osundab, kus poest midagi küsida võib).
Tegijaid leiad aga kõige lihtsamalt lugedes läbi paar Naisteka foorumiteemat, mis "vannitoa remont" guugeldades kohe esimestena välja tulevad.
Veel vähema vaevaga pääsed, kui loed K-Rauta kodulehel läbi nende poolt fikshinnaga 1520 eurot pakutava vannitoa remonditeenuse kirjelduse, võtad nendega kontakti ja sead kokkulepitud ajal sammud nende poodi ning valid sealt viimistlusmaterjalid ja paigaldatava mööbli välja. Peale seda suudavad nad sulle täieliku pakkumuse ilmselt üsna kiiresti välja trükkida või meili panna.
Võid veel ju end ka ära registreerida ja siia foorumisse "Pakun tööd" osasse oma objekti üles panna (tööde eelarve ülempiiriks jääks siis ilmselt see K-Rauta standardpakett).

-
- Ehituspenskar
Üks küsimus veel - räägid nagu kortermajast, kas majal ühistu ka on?
-
- külaline
Tänud vastajatele.
Ma siiski ise hakkan seda tegema.
Kanalisats. ja veetorud kõikide vajaminevate liitmikega on mul välja kirjutatud. Samuti uute seinte karkass, vill ja gyproc. Nüüd oleks tarvis neile hinnad teada saada ja edastada omanikule. Aega on mul vähe et netist kõikidele materjalidele hindu kaevata, sellepärast küsisingi siit et ehk on kusagil mingi üks koht kust kõige kohta hinnad leiaks. Tundub et ju siis ei ole. Eks peab siis aega leidma ja ikkagi netist, ehituspoodide kodukatelt neile hinnad leidma.
Madis, see K-rauta WC ja vannitoa sisustuse paigalduse teenus ei sobi mulle. Teen ju ise. Spetsi abi vajan vaid elektritööde osas. Ja ühistut ei ole sellel kortermajal veel loodud. See on 4 korteriga igivana ahjuküttega nõukaaegne maja ühes külakolkas ja selles elavad vanad inimesed.
Aga selge siis, tänud teile kes te viitsisite vastata. Kui kellegil on soovi, siis siia otsa võiks eelarvete koostamisega seotud infot edasi postitada.
Ma siiski ise hakkan seda tegema.
Kanalisats. ja veetorud kõikide vajaminevate liitmikega on mul välja kirjutatud. Samuti uute seinte karkass, vill ja gyproc. Nüüd oleks tarvis neile hinnad teada saada ja edastada omanikule. Aega on mul vähe et netist kõikidele materjalidele hindu kaevata, sellepärast küsisingi siit et ehk on kusagil mingi üks koht kust kõige kohta hinnad leiaks. Tundub et ju siis ei ole. Eks peab siis aega leidma ja ikkagi netist, ehituspoodide kodukatelt neile hinnad leidma.
Madis, see K-rauta WC ja vannitoa sisustuse paigalduse teenus ei sobi mulle. Teen ju ise. Spetsi abi vajan vaid elektritööde osas. Ja ühistut ei ole sellel kortermajal veel loodud. See on 4 korteriga igivana ahjuküttega nõukaaegne maja ühes külakolkas ja selles elavad vanad inimesed.
Aga selge siis, tänud teile kes te viitsisite vastata. Kui kellegil on soovi, siis siia otsa võiks eelarvete koostamisega seotud infot edasi postitada.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui sul on kõik üles kirjutatud, siis mine mõnda ehituspoodi ja võta projektimüüjal nööbist kinni ja lase pakkumine kokku panna.
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lase mõnel penskaril teha, neil peaks aega laialt käes olema ja kusjuures aeg on neil riigi poolt juba kinni makstud.külaline1988 kirjutas:... Aega on mul vähe et netist kõikidele materjalidele hindu kaevata, sellepärast küsisingi siit et ehk on kusagil mingi üks koht kust kõige kohta hinnad leiaks. Tundub et ju siis ei ole. Eks peab siis aega leidma ja ikkagi netist, ehituspoodide kodukatelt neile hinnad leidma....

Ühte asja võiksid arvestada, et ühe ja sama jupstüki hinnad võivad Tallinna erinevates poodides erineda kasvõi 2x, siis vaata ikka enne jupstükkide hindasid- pole ju mõtet kihutada Haabersti K-Rauttast Lasnamäe Bauhausi mingi 2-3€ hinnavahe pärast. Rahaliselt läheb kallimaks ja aega sul nagunii pole.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- külaline
Huvitav kas keegi teab öelda, kas mul oleks võimalik saada oma materjalid, ütleme näiteks et kõik torustikega seotud materjalid, soodsamalt sel viisil, et kui näiteks mõni torutöödega tegelev objektijuht on alustamas mõnel objektil torutöödega, siis tema või siis varustaja ostaks minu materjalid ära koos objekti materjalidega. Kui ta on mõnes torupoes püsiklient, siis saab ta kindlasti sealt enda materjali soodsamalt. Maksaksin enda materjalide eest siis temale.
Teab siit keegi ehk veel mingit viisi, kuidas võiks saada materjalid võimalikult soodsalt?
Aitäh neile kes vastata viitsivad.
Teab siit keegi ehk veel mingit viisi, kuidas võiks saada materjalid võimalikult soodsalt?
Aitäh neile kes vastata viitsivad.
-
- Ehituspenskar
Aga otsi mõni selline objektijuht üles ja küsi ta käest - vaevalt siinsed postitajad oma soodsamaid hankekanaleid avalikus foorumis levitama hakkavadkülaline1988 kirjutas:Huvitav kas keegi teab öelda, kas mul oleks võimalik saada oma materjalid, ütleme näiteks et kõik torustikega seotud materjalid, soodsamalt sel viisil, et kui näiteks mõni torutöödega tegelev objektijuht on alustamas mõnel objektil torutöödega, siis tema või siis varustaja ostaks minu materjalid ära koos objekti materjalidega.

Kui sa vaevuksid end ära registreerima, siis võiks mõni huvilisem lugeja sulle asjakohase privaatsõnumigi saata, kuid praegu pole ilmselt ka "eraviisiline konsultatsioon" tehniliselt võimalik

Viimati muutis madis64, 29 Apr 2014, 21:47, muudetud 2 korda kokku.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas tommy4 »
Vali endale sobivast kauplusest materjalid välja, sõlmi püsikliendileping ja osta materjalid välja. Ükski firma varustaja ei viitsi nii väikese kogusega jändama hakata.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu