Dushi nurga karkass

saunad, santehnika, boilerid jne
T87
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 3 korda

Dushi nurga karkass

Lugemata postitus Postitas T87 »

Tere,
Tegemist dussiruumiga sauna eesruumis, kaks pildil olevat seina on välisseina, kolmas sein on leiliruumi sein, neljas tuleb klaasuks või kardin.
Välisseina kirjeldus seest välja:
1. Ker. plaat
2. Hüdroisolatsioon
3. Niiskuskindel kips
4. Karkass*
5. Tuhaplokk 200
6. Karkass
7. Vill 100-150
8. Tuuletõke, tavaline roheline
9. Dist liist 30x50
10. Voodrilaud

Põrand ülevalt alla:
1. Ker. plaat
2. Hüdroisolatsioon
3. Betoon 50, sees põrandaküttetoru
4. Peno 50+25
5. Betoon 70 (praegu nähtav, 1-4 tegemata)
6. Kile
7. Liiv, kruus, maapinnast 60cm, väljast sokkel ja vundament 60cm sügavuselt soojustatud 100mm penoga

*. Kas siia karkassi vahele võib panna villa, sedasi, et see on vastu kipsi, ilma tuulduva vaheta? Seinakonstruktsiooni arvestades ei tohiks sinna villa sisse kastepunkti tekkida, ma arvan. Aga kipsitagune vill jääks suht umbseks, ülevalt saaks küll teha lae alt lahtiseks, aga kas sellest piisab?
Tänks, kes viitsib vastata!
T87
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Re: Dushi nurga karkass

1466239403112963808810.jpg
1466239403112963808810.jpg (353.74 KiB) Vaadatud 3661 korda
1466239381442733773724.jpg
1466239381442733773724.jpg (417.52 KiB) Vaadatud 3661 korda
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

Tere.
Välissein...
1. Ker plaat. - OK.
2. Hüdro. OK. Kuid mis kuuskant vidinad need dushisegisteile on jäetud!? Sinna korralikult mansetti paigaldada, küll ei saa.
3. Niiskuskindel kips. Sellise nimetusega, on mõnegi müüja kodukal seda nimetatud.
Huvitav, millasest parendati niiskuskindLAM kips, niiskuskindLAKS kipsiks! Arvan, et see on ostjate eksitamine.
4. Karkass*. Ploki ja karkassi vahel, võiks siiski olla mingi sobilik materjal - tõrvapapp vms.
Põrand...
1. Ker. plaat. OK.
2.Hüdro. OK.
3. Betoon 50, sees põrandaküttetoru. 50 mm on vesiküttele vähe, peaks olema 80mm.
4. Peno 50+25. Sellest 25 mm penost pead sel juhul ilmselt loobuma, kui kõrgused ei luba.
Karkass* Kui Sul plaan soojustada 100 või 150 mm väljast siis 50mm sisemisest lisakihist,
100 mm väliskihi juures, ma küll loobuksin.
Toimivast ventilatsioonist ja nipet-näpet muustki, pole juttugi olnud! Andres
vt1
külaline

Lugemata postitus Postitas vt1 »

Andresto kirjutas:...Kuid mis kuuskant vidinad need dushisegisteile on jäetud!? Sinna korralikult mansetti paigaldada, küll ei saa...
Mis seal siis valesti on?
Pilt on liiga kribu, aga minu arusaamist mööda keeratakse sinna ekstsentrikud, mis läbi kipsi ulatuvad ning tihendatakse augud hüdrokanga ja mastiksiga ära.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

vt1 kirjutas:
Andresto kirjutas:...Kuid mis kuuskant vidinad need dushisegisteile on jäetud!? Sinna korralikult mansetti paigaldada, küll ei saa...
Mis seal siis valesti on?
Pilt on liiga kribu, aga minu arusaamist mööda keeratakse sinna ekstsentrikud, mis läbi kipsi ulatuvad ning tihendatakse augud hüdrokanga ja mastiksiga ära.
pildilt ei saa hästi muidugi aru, kui jäik see kand seal on, aga selle lahenduse mure on tavaliselt see, et pannakse küll pikendused vms ekstsentrikud , tehakse hüdro jne, aga segisti ei ole sedasi piisavalt jäigalt kinnitatud ja vetrub ning toetub rohkem kipsile/plaadile ja pikapeale lihtsalt liigutab hüdro enda ümbert lahti või tekib mingi leke. See koht tuleks võimalikult jäigaks ajada ja võimalikult vähe ühendusi seina taha jätta (st kasutada vähem vahejuppe) .

Ma nüüd ilmselt eksin, aga tavalised kannad mis meil poes müügil on ja massiliselt seina taha paigaldatakse on vist mõeldud rohkem ikkagi seinapealseks paigalduseks .
T87
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Tuhaploki peal on 20mm vineerist plaat, mis igast nurgast kõvasti ploki küljes. Plaadi peal on see segistikandade paigalduskomplekt, kus kaks kanda on metallliistu peal. Pressitavad ühendused ja Wavini toode + Wavini toru. Vineeril on veel näha kahte toruklambrit, et torude väntsutamisel liialt pressliitmike ei väänaks. Segistikannad jäävad umbes 4mm kipsist läbi, sinna ekstsentrikud ja segisti külge. Segisti juures on karkassi samm umbes 40 cm ja lisaks veel täpselt segisti keskel üks post, et saaks hiljem dušilifti kinnitada. Peaks saama suht kindel ja jäik lahendus küll ju?
Ventilatsioon tuleb sundvent, korstna ventlõõri kaudu, leiliruumi ka vent auk läbi välisseina..
Puitkarkassi ei eraldanud tuhaplokist sellepärast, et samasugune karkass oli seal varem seinas juba olnud 20+ aastat ilma niiskuskahjustusteta, ma loodan, et uus karkass peab samamoodi vastu.
Tegelikult põhiküsimus oligi, et kas võib karkassi ja kipsi vahele panna 5cm villa ilma õhuvaheta. Soovitati küll pilu jätta tuulutamiseks, aga seda ma ei teinud, sest ei taha ruumi liiga väikseks ajada. Loodan, et aurutõke saab piisavalt tihe ja ventilatsioon hakkab toimima. :beg:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

T87 kirjutas: Tegelikult põhiküsimus oligi, et kas võib karkassi ja kipsi vahele panna 5cm villa ilma õhuvaheta. Soovitati küll pilu jätta tuulutamiseks, aga seda ma ei teinud, sest ei taha ruumi liiga väikseks ajada. Loodan, et aurutõke saab piisavalt tihe ja ventilatsioon hakkab toimima. :beg:
no ekstraklass , kui kandadel jäikus tagatud, siis erilist muret ei ole vast nendega ja võid panna selle villa sinna ja midagi ei juhtu , vent on ka tagatud.
Vasta