Tervitus,
Olen taastamas vana suitsusauna(palkosa on toodud Peipsi äärest). Nüüd on laudkatus peal ning olen ettevalmistamas kerise ehitust. Olen planeerinud teha nn lahtise kerise. Ometi napib allikaid, kus saaks täpset infot lahtise kerise ladumise kohta.
Olen varunud suure hulga maakive. Paljud neist sain naabri lammutatud vundamendist - eri mõõdus juba tahutud kive. Minu küsimus on aga selline, et kui soovin ka küttekolde teha maakivist, siis millist segu peaksin/võiksin kasutada? Kas küttekolde segu või sobib ka tavaline savi(mis poes müüakse)?
Ning kui plaanin nö lahtise kerise ladumist, siis mis osani peaksin segu kasutama? Kas ainult küttekoldeni? Kerisele plaanin paigutada ka 100L paja.
Eelnevalt olen ettevalmistanud kerisepadja. 150cm sügav auk sai täidetud kruusaga ning pinnasetihendajaga sai kinni trambitud. Lisaks kruusale plaanin peale valada 10-15cm betoonpadja, mis oma kõrguselt oleks sauna nurgakividega samal kõrgusel.
Ehk on siin Foorumis keegi, kes oskaks suunata materjalide või näpunäidete poole.
Jens
Suitsusauna "lahtine" keris
saunad, santehnika, boilerid jne
-
- Uus kasutaja
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 317 korda
Re: Suitsusauna "lahtine" keris
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Parem oleks olnud esitada sama küsimus Ahjud, kaminad.." alafoorumisse. Seal on seda küsitud ja juba ka vastatud, et piisab ehk vanemate postituste lugemised. Segudegi kohta just seal teemas piisavalt räägitud.
Niipalju võin regereerida, et kive ladudes pead arvestama nende paisumisega, et see seinu laiali ei vajutaks. Lahendused jällegi olemas.
Niipalju võin regereerida, et kive ladudes pead arvestama nende paisumisega, et see seinu laiali ei vajutaks. Lahendused jällegi olemas.
-
- külaline
Re: Suitsusauna "lahtine" keris
Lugemata postitus Postitas madis33 »
käisin minig 6 kuud tagasi Pärnus, Skamet oüs kohapeal ning seal seisid mingid suitsusauna ahjud... müügiinimene ütles, et olevat kellelegi kunagi teinud, kuid hiljem klient ei soovinud. võid uurida...
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit