Ühe mooduli laiused kombikaitsmed

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Vasta
revoest
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Ühe mooduli laiused kombikaitsmed

Postitus Postitas revoest »

Teemaks täpsemalt Noark-i ühe mooduli laiused kombikaitsmed.

Juba mõnda aega turul olnud Ex9NLE EL seeria https://noark-electric.ee/ee/product/111161 (pingest sõltuvad, tüüp A, elektroonilise vabastiga).

Uus 2025 seeria Ex9BL20J https://noark-electric.ee/ee/toode/117471 (pingest sõltumatud, tüüp A, magnetilise vabastiga).

1. Kuna need kombid töötavad erinevalt siis kumba seeriat oleks õigem kodumajapidamise elektrikilbis kasutada? On mõni põhjus miks üks või teine kindlasti ei sobi? Kas kehtivad seadused lubavad neid tooteid kasutada?

2. Mõlemat seeriat peaks saama kokku ühendada BBP 2LN link või 4LN link kammlatiga. Kuidas on seal mõeldud sisenevate faaside ja neutraali ühendamine? Nendel kombidel ei ole topelt klemme nagu tavalistel kaitsmetel :confused:
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 325 korda

Re: Ühe mooduli laiused kombikaitsmed

Postitus Postitas Kalvis »

Kui on poes müügil siis kehtivad seadused lubavad (tootjavastutus) ja nõutud kaitsefunktsiooni täidavad (kõrvalmõjud on lubatud)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 134 korda

Postitus Postitas kunn24 »

Mõlemal on spetsis selline mõiste: Pingeimpulsi võimsus [kA]
Et siis mida paganat? Kusjuures 1-l on 3 ja teisel 0,25- seega tundub neil selles osas oluline vahe.
Tšehhikeelses materjalis on 1 puhul kirjas: Přepěťová proudová kapacita [kA] 0.25
Mis Google tõlkena: Ülepingevoolu taluvus [kA] 0,25
Kuid mida selle all mõeldakse ja miks nii lollilt valesti tõlgitud?
1. Kuna need kombid töötavad erinevalt siis kumba seeriat oleks õigem kodumajapidamise elektrikilbis kasutada? On mõni põhjus miks üks või teine kindlasti ei sobi? Kas kehtivad seadused lubavad neid tooteid kasutada?
Põgusal vaatlemisel olid karakteristikud analoogilised. 1 on elektrooniline, teinel elektroonika puudub. Teist pole meil laos saada ka, seega suht pseudoteema. Mis teisega meeldis, et 13 A oli ka valikusse tekkinud. Chint toodab samasuguseid asju.
2. Mõlemat seeriat peaks saama kokku ühendada BBP 2LN link või 4LN link kammlatiga. Kuidas on seal mõeldud sisenevate faaside ja neutraali ühendamine? Nendel kombidel ei ole topelt klemme nagu tavalistel kaitsmetel :confused:
Proovi leida videos https://youtu.be/x6I29yWFnT8?t=79 näidatud pikendatud klemme või susi juhe alt sisse ja jälgi, et midagi ei lühistaks. Läbimõtlemata värk tundub. Noarki kilbiosade kataloogls lk 136 ka midagi on, kuid tundvad lühikesed https://katalogy.noark-electric.eu/Cata ... ge=136-137

Kui siin juba Noarki reklaamiseks läks, siis mulle meeldivad hoopis ta Slim seeria kaitselülitid https://www.weg.ee/catalogsearch/result ... noark+slim
Viimati muutis kunn24, 03 Okt 2025, 23:54, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 66 korda

Postitus Postitas trebla »

Midagi pole öelda- hiinlased on tublid.... :good:

Ma tuleks nüüd selle tõsiasja juurde, et kui paigaldis on korralikult ehitatud ja kasutajad koolitatud/teadlikud, siis liigvoolu- ja rikkevoolukaitsmed kilbis kunagi ei rakendu... järelikult -> neid pole üldse vaja... :good:

Nõukaaja 66 m² korteris oli kolm 1- faasilist automaati , mida mina muide ei julenud välja lülitada, sest ma polnud kindel, et neid ka tagasi sisse saab lülitada ja tegin kõik tööd pinge all...aga kõik jäid ellu ja kõik toimis,...
Ka 25 aastat hiljem (pärast minu ärakolimist) on kõik toiminud (muidu oleks meedias sellest rääägitud...)

Sealjuures 2 nendest kolmest kaitselülitist olid elektripliidile..

Seega liigvoolu- ja rikkevoolukaitsmed olid juba siis ja on ka praegu veel enam - suht ülearused.
Erinevalt liigpingekaitsmetest, mis töötavad 24/7....(aga neid te ei raatsi panna!)
Mõlemal on spetsis selline mõiste: Pingeimpulsi võimsus [kA]
Ma isegi ei viitsi enam mõtlema hakata - mida sellega tahetakse öelda.. ehk kus see tõlkeviga sisse on tulnud - nooremad..äkki otsite ?

Juba see on suur asi, et keegi lõpuks pärib, mis vahe on pingest sõltuvate ja pingest sõltumatute rikkevoolukaitsmete vahel.. pea 20 aastat tagasi üritasin siin- seal teemat tõstatada aga minuarust ei saadud aru... ?
Sealjuures täitsa tubli elektroonikust kasutaja "vtl" sai isiklikult solvatud ja lõpuks (mitte minu pärast ehk ? ) tõmbas ta siit uttu..

Ehk - neid asju pole nii väga vaja !!!... tegelege millegi kasulikumaga .! :good:
Näiteks - kuidas energiat toota ..või kasulikumalt kasutada ..! ("efektiivne" on juba võõrsõna ! )

PS
üks töötab vooluallika, teine pingeallika peal....
kes on ETA kursuse läbinud, saab ehk aru?
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 112 korda
On tänatud: 292 korda

Postitus Postitas ping »

revoest kirjutas: 03 Okt 2025, 10:41 ...Juba mõnda aega turul olnud (pingest sõltuvad, tüüp A, elektroonilise vabastiga).

Uus 2025 seeria Ex9BL20J (pingest sõltumatud, tüüp A, magnetilise vabastiga).

1. Kuna need kombid töötavad erinevalt siis kumba seeriat oleks õigem kodumajapidamise elektrikilbis kasutada? On mõni põhjus miks üks või teine kindlasti ei sobi? ...
Üks tootja oma lehel seletas (kodukasutuseks) nii, et pingest sõltumatu, mehaaniline rikkevoolukaitse rakendub igal juhul piirvoolu ületamisel, olenemata võrgupingest (lühis, alapinge, äike, ülepinge).

Pingest sõltuvad, elektroonilised, on väiksema töökindlusega ajas, võivad rikneda ülepinge (äike) tõttu ja kui näiteks lühise tõttu langeb pinge liga madalale, siis ei pruugi need rakenduda.

Ehk kõige kindlam, kui ees on mehaaniline ja valitud vajalike liinide ette panna elektrooniline rikkevoolukaitse.

(Näiteks mina panin elektroonilise 10mA rikkevoolukaitsme hoovi statsionaarse pikendusjuhtmerulli ette, mida kasutatakse ainult vajadusel ja mille lüliti on nagunii enamus aega lahutatud.)
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Vasta