maaküte puurkaevu
maaküte puurkaevu
Lugemata postitus Postitas markop »
On huvi maasoojus kütte vastu, sooviks kaaluda varianti paigaldada puurkaevu soojuspump.
Või kas maa kontuuri paigaldus metsa alusele pinnasele on kasulik? asukoht suhteliselt hõre männimets.
pinnaseks on peal liiv ja allpool savi, kuidas sellistes tingimustes tasuks ära pinnase kontuuri lahendus versus puurkaev.
pinnas üsna kuiv.
-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Re: maaküte puurkaevu
Lugemata postitus Postitas linni »
jah umbes nii sügav peaks olema, uurisin veidi paigaldajatelt ning see puurkauvu lahendus siiski liiga kallis.linni kirjutas:Mäletamist mööda peaks puurkaevu sügavus 50 - 80 meetrit olema.
metsa alusele liiva pinnasele soovitati siis veidi pikem kollektor.
Aga kas on mõeldav lahendus lisaks maasoojuspumbale paraleelselt panna ka tahkekütte katel.
nimelt üks katel on seismas mis vanematel katlavahetusest üle jäi.
-
- Korralik postitaja
Seda enam, et tahad välja ehitada kaks põhikütet, mida paralleelselt toimima saada on suht keeruline ning töömahukas.
Savipinnas näiteks maaküttele vaat et ideaalne, oleneb, mis sügavusel ainult. Üle 1,0 - 1,2 meetri sügavusele ei soovitata kontuuri panna.
Lisaküttena maasoojusele tuleks pliit koos soemüüriga.
Kas Toru-Jüri firma teenustega maakütte alal on kommentaare? ega neid maasoojuse paigaldajaid ja müüjaid siin Tartu kandis ei ole palju. või kust tasuks veel uurida ja hinnapakkumist võtta.
Torujyrist pakuti maasoojuspumpa mingi saksa firma vilant 908(nime võisin telefonist ka valesti kuulda)
10,5kW
täisautom.
10a garantii
interneti monitooring tehasesse vms.
maksab 70k
maa kontuuri soovitasid mulle 500m paigaldada.
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Firma oli ilmselt seemarkop kirjutas:..Torujyrist pakuti maasoojuspumpa mingi saksa firma vilant 908(nime võisin telefonist ka valesti kuulda)
10,5kW
täisautom.
10a garantii
interneti monitooring tehasesse vms.
maksab 70k
maa kontuuri soovitasid mulle 500m paigaldada.
http://www.vaillant.de/

-
- Korralik postitaja
Minul sellise firma toodang. Asja tunnevad hästi, asuvad ka Tartus.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pumbamees »
olen näinud hetkekoormust 13,25 kw ja temperatuur püsib.(väljuv temp. 46 -50C),temperatuuride vahe 8C)Kuna maja on ca 300m2 (Radiaatorid )annan vajadusel vedelaga juurde.Kollektorist sissetulev temp. on +4 ja väljuv -6C . Detsembri elektrikulu 2100kw.(nov 1750kw)- kõik kokku.
Pumba sain50K ,torustik jm. jama juurde 21K , muidugi oma töövaeva ei arvesta.
Teine samasugune (10kw)rakvere mail üleval - 400m maakollektor, Pidi ka norm .toimetama.
Selline on minu kogemus
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Sasha »
http://www.agesystems.com/Sasha kirjutas:AgeSystem paigaldab uutmoodi kontuuri - puurivad mitu auku, mis pole nii sügavad, tuleb odavam. Aga ma ei tea, kas nad Tartu kandis tegutsevad.
Tõepoolest nemad sellist asja pakuvad,
On kellelgi kogemusi sellise süsteemiga?Või muud arvamust avaldada.
See vist ikkagi tublisti kallim tavalisest kontuuriga paigaldatavast?
kuid eeliseid tundub ka olevat , põhilised vist siis et pole tsirkulatsiooni pumpa ja ei lõhu maapinda.
earthlinked vs watersource
http://www.hitechconstructionproducts.c ... ource.html
leidsin veel et ameeriklastel on olnud kogemusi et maa sees hakkab see vasktoru lekkima korrosiooni tõttu, seda siis umbes peale 15 aastat.
allikas : http://www.greenbuildingtalk.com/Forums ... fault.aspx
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »

-
- külaline
Väliskontuuri pump lahjavõituKülaline kirjutas:pumbamees, huvitav, et sul kontuurist sissetuleva ja väljuva temp vahe nii suur, 10 kraadi kui õieti aru sain. Mul endal Nibe 1240 ja praeguste ilmadega sisse 0 kraadi ja välja -2, suht väike vahe nagu

Tuleb kevadel uss paigaldada ...
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Kah Teadja »
Vahetad pumba 2xvõimsama vastu. Siis voolukiirus kasvab, sisse tuleb -0,5C ja välja -1,5. Vahe väheneb kahelt kraadilt ühele, mitte ei suurene. Kontuuris mingi jama, igikelts? Või töötab pump 100% ajast ja kontuur lühikesevõitu.Külaline kirjutas:Väliskontuuri pump lahjavõituKülaline kirjutas:pumbamees, huvitav, et sul kontuurist sissetuleva ja väljuva temp vahe nii suur, 10 kraadi kui õieti aru sain. Mul endal Nibe 1240 ja praeguste ilmadega sisse 0 kraadi ja välja -2, suht väike vahe nagu![]()
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas pumbamees »

rakvere mehel 400jm maa sees, sissetulev pole langenud alla +2C, väljuv -2C

Hiinlased toimetavad üsna asjalikult ka eestimaal

... ja mis veel huvitav - võimsust neil rohkem ,kui kirjade järgi ... 10kw seadmele on paigaldatud 5kw kompressor .sellest ka tulemus - kuni 14kw küttevõimsus

kust seda saab ja kes paigaldab?
kas OÜ Askoterm? soojustehnika.ee?
(uurin endale 200m2 maja kütteks)

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas indrek »
Tean, et 200 m2 maja kütteks peaks vähemalt 14 kW ja 600 jm pinnasekollektorit olema.markop kirjutas:pumbamees, kas siis pumbaks GSWW10kw?
![]()

maakütet tahaks põhiliselt mugavuse pärast.
Saunaahjule saab puude tegemise rõõmu rahuldatud küll.
-
- külaline
Kontuur on 600m, pump kogu aeg ka ei tööta, enamvähem seisab ja töötab võrdselt ajaliselt. Asi võib selles olla, et esimesed kuud alles töös ja eks maapind tahab vajumist, lisaks on pinnas ka selline kruusane. Aga kui kontuuri pumba kiirust hoopis vähendada, mis siis saab ?Kah Teadja kirjutas:Vahetad pumba 2xvõimsama vastu. Siis voolukiirus kasvab, sisse tuleb -0,5C ja välja -1,5. Vahe väheneb kahelt kraadilt ühele, mitte ei suurene. Kontuuris mingi jama, igikelts? Või töötab pump 100% ajast ja kontuur lühikesevõitu.Külaline kirjutas:Väliskontuuri pump lahjavõituKülaline kirjutas:pumbamees, huvitav, et sul kontuurist sissetuleva ja väljuva temp vahe nii suur, 10 kraadi kui õieti aru sain. Mul endal Nibe 1240 ja praeguste ilmadega sisse 0 kraadi ja välja -2, suht väike vahe nagu![]()
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pumbamees »
Sealt see Hiinlane pärit on.Olen vaatamas käinud teiste tootjate masinaid... ,aga ega neil vahet eriti vist pole.Põhimõte ja seadmed ühesugused kõik.indrek kirjutas:Tean, et 200 m2 maja kütteks peaks vähemalt 14 kW ja 600 jm pinnasekollektorit olema.markop kirjutas:pumbamees, kas siis pumbaks GSWW10kw?
![]()
Tähtis on kindlasti külmaaine mark.See peaks sobima meie kliimasse.
väliskontuuri paigaldamisel peab jälgima kindlasti,et toru pikkus (üks sektsioon) poleks üle 400jm.Parem ,kui 2x 300...350jm.Ja ka pump sinna juurde
peab olema pigem võimsam ,kui piiripeal(saab ju astmete järgi reguleerida).
Mina paigaldasin kogu krempli ise otsast lõpuni(hariduselt olen laevajuht

Eks sa küsi sealt Askotermist ise järele.
Ma ei ütle ,et need Hiinlased teistest paremad on,aga kehvemad ka mitte.(pole teistega kogemust ka).Tähtis on Hind ja tulemus!
Eks iga mees otsustab ju ise....kellele ema kellele

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu