fibo ladumis hind

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 120 korda

Re: fibo ladumis hind

Lugemata postitus Postitas vuuk »

maik kirjutas:
Külaline kirjutas:MUL EI OLE LIHTSALT SÕNU ENAM :confused: See siin on hinnapäringu koht,aga mitte mingisugune .....Oma blaaa-blaaaad ajage mujal,lihtsal ärge rikkuge oma mölaga portaali sisu.Kõik on oma arust tegijad ja spetsid,aga tegelikult????Võtke oma vahel mujal ühendust,jagage msn,e-maile ja pläägutage seal edasi. :banghead: Sellist möla siin lugedes ajab südame pahaks lihtsalt.EDU TEISES KOHAS TEILE BLAAA-BLAAADAD-
See siin on konkreetselt EHITUSFOORUM ja antud teema haakub ideaalselt hinnapäringuga.Kõik mis ei ole keelatud on järelikult lubatud!
Sinugi postituse võiks siis liigitada blää-blää alla.
Mul lihtsalt ajab harja punaseks need odavuse järgijad ja miinimumpalga propageerijad, see juba segab minu elu-olu.
Tahaks ka kodumaal tõõd teha ja norm.tasu eest.
20.aastat tagasi oldi nõus sõõma kartulikoori lootuses helgemasse tuleviku, täna mina tahaks vorsti ka.
Ma ei taha teha tõõd Soomes, tahan seda sama tõõd teha EW. ja sama raha eest, mitte saiapuru eest. :amen:
Avaldan tunnustust ka Maiki kommentaarile. Igati ehitus-spetsialistile kohane, hea lugeda.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Selle teema pealkiri on Fibo ladumise hind.

Käibki ju arutelu hinna teema ümber.
Ja üks, mis selge, tegelikult on saanud see foorum üheks hinnakujundamise, tingimise, (hinnamoonutamise) hoovaks. Ja on näha, et suuremat kasu on lõiganud need, kes tahavad hindu madalamaks kujundada.
On loomulik, et ka ehitusspetsialistid siin toovad põhjendusi, üritades kaitsta hindu "kolinal allakukkumise" eest.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar

NB: müüriladumise hindu saab ka vaadata kui klõpsad linki: http://www.wuuk.ee/muurihinnad.html
Oleks kena näha kui konkurendid järgivad mu eeskuju ja riputaksid samuti hinnad oma kodulehele üles. Või, mis arvate?
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas ifffff »

Kaasfoorumlase vuuk hinnanäitel tuleb ploki ladumine odavaimal juhul kui on maksud makstud ja ei arvesta veel maha transpordi tööriistade jne kulusi ca 6,60eek plokk (umbkaudne arvutus ja ei pretendeeri absoluutsele tõele). Arvestades maha veel tegelikke kulusid tuleb hind veel väiksemgi kätte. Siinkohal ma näen et on tõsine märk hindade suhtes maha pandud.
Härrased ei tasuks ikkagi unustada et teema alustuseks oli ploki ladumise hind peo peale, mitte ametlik hind miinus maksud. Nende vahe on ikkagi suur.
Lisades veel teemasse et on olemas töömees kellel on näidata adekvaatsed referentsid pole hind suur.
Maikile: jätsin mainimata selle kõrval et ei ole enam tegev ehitussektoris selle et olles vahetanud paar aastat tagasi tegevusala olin sellel alal tegev aastaid.
Maik oled arvestanud palju on soome ehitaja keskmine palk suhes miinimumpalgaga ja eesti ehitaja palk samas suhtes. Eestis ehitaja palk on ikkagi suhtarvult tugevalt üle. Ma tahaks ka kodumaal saada igasuguseid asju aga paraku seadusandlik võim ei toeta mu püüdlusi ja tuleb sellega leppida et kodumaal oled võrreldes välismaise kolleegiga näljarott. See on reaalsus, kahjuks.
Soomes omalajal ei tõusnud miinimumpalk pärmilt vaid seal oli taga tugev ametiühingute töö. Eestis see jätab ikkagi soovida. Minu hinnangutel on praeguse majanduskriisist välja toovaks mootoriks valitud sama tee mis aastal 2000 - odav allhange(märksõnaks siinjuures on deflatsioon), ehk teisisõnu odav tööjõud. Mis aga tähendab seda et meie tööjõudu ei hinnata rahaliselt samavääriliseks teiste skandinaaviamaadega.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Mul on piisavalt kogemusi mõistmaks, et mäng käib üle meie peade.
Teatud riigi-asutustel puudub lihtsalt pädevus ja tahe muuta tänast olukorda mis on väga kasulik kitsale ringile elanikest.Ja nii juba üle 20.aasta.
Teemale panid juba ise punkti sõnadega "odav allhange ja deflatsioon".Täpselt tänast päeva iseloomustavad sõnad.
Aga mis edasi? Jäämegi sellist agraal-majandust orjama...
Mina isiklikult olen raske valiku ees, EW hambad ristis üritada pinnal püsida või siin joon alla ja täielikult põdrastuda.
Kumbki valik ei ole ahvatlev.Aga valida tuleb, sest aeg lendab ja aastad kuluvad.
Ei midagi isikliku. :hello:
armering
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas armering »

Imelik see ilmaelu.Kui keskmine ehitaja täna Eestis saab 80 eek tunnist ,siis päevapalgaks on 640eek.Kui talt küsida kas 10 eeki kivi on norm,siis seda on vähe.Iga endast lugupidav laduja,kes suudab kellut õigetpidi käes hoida laob päevadelõikes KESKMISEKS 100kivi.maast ladudes rohkem ja tellingult vähem.Ma ei saa aru,kas ladumine siis nii raske töö,et 1000eek päevas on vähe?Küsitakse imehindasi ja siis laotakse 60kivi päevas,et oma päevapalk kätte saada.
Igaljuhul kui on mahtu vähemalt majakarbi jagu on see norm hind mustalt.Kel huvi 53905131 Janno
Kõik betoonist ja kivist 53905131 Janno armering@carlnet.ee Viljandi
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

armering kirjutas:Imelik see ilmaelu.Kui keskmine ehitaja täna Eestis saab 80 eek tunnist ,siis päevapalgaks on 640eek.Kui talt küsida kas 10 eeki kivi on norm,siis seda on vähe.Iga endast lugupidav laduja,kes suudab kellut õigetpidi käes hoida laob päevadelõikes KESKMISEKS 100kivi.maast ladudes rohkem ja tellingult vähem.Ma ei saa aru,kas ladumine siis nii raske töö,et 1000eek päevas on vähe?Küsitakse imehindasi ja siis laotakse 60kivi päevas,et oma päevapalk kätte saada.
Igaljuhul kui on mahtu vähemalt majakarbi jagu on see norm hind mustalt.Kel huvi 53905131 Janno
Vähemalt üks normaalse MEHE jutt siin. :hello: :jooma
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

ifffff kirjutas:...... oled arvestanud palju on soome ehitaja keskmine palk suhes miinimumpalgaga ja eesti ehitaja palk samas suhtes. Eestis ehitaja palk on ikkagi suhtarvult tugevalt üle.............
Kui juba arvestamiseks läks, siis "Iffff", kas sa oled arvestanud, mitu liitrit bensiini saab osta soome ehitaja oma keskmise palga eest (Soomes) ja mitu liitrit eesti ehitaja enda keskmise palga eest (Eestis)? Soome ehitaja palk on ikkagi suhtarvult tugevalt üle. Sama võrdluse võib tuua ka toidu-ja esmatarbekaupade kohta.
Kuigi,"Iffff", sa ei ole kohustatud vastama, ma ikkagi ootaks vastust enda eelmisele küsimusele sulle- mis on ikkagi "lihttöö" ehituses. Kas tõesti kuulub müüritöö sinna nimistusse, millega saab hakkama iga inimene tänavalt? Kus koolis õpetatakse meil aastakene ja siis saad kutsepaberi, et nüüd oled kutseline reisisaatja. Ei, tehakse mingi ühepäevane koolitus ja valmis, aga kas müürsepaks saab ühepäevase koolituse ärakuuluamise järel? Võiksid võrrelda kasvõi nende kahe elukutse vastutust ja töötingimusi enne palgateemal sõnavõttu. Minu jutt käib nende müürseppade kohta, kes ikka oskavad müüri laduda. Need 3.-/ploki eest pakkujad võiksid ju, sinu hinnapoliitikat arvestades, värvata omale müüriladujaid nende reisisaatjate hulgast, kes ei läbinud keelemiinimumi nõuet, eeldades, et müüritöö kuulub lihttööde hulka, kus teadmised/oskused pole eriti vajalikud. Mida seal müüriladumise ajal ikka pläkutada, plokke on vaja lihtsalt üksteise otsa ja kõrvale tõsta. Jään ikka veel põnevusega vastust ootama.Tänan.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
armering
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Mis need Soome ehitajad siia puutuvad?Kõigile teadmiseks,et enamik Soomlasi teevad tunniga tööd ja kuigi nad teenivad ehk poole rohkem kui Eestlased on neil kordades suuremad elamiskulud,millest nagu keegi aru ei saa.Kui laevas Eesti ehitajaid vaadata,on kõigil 7sed bemmid või a8d istumise all,samas soome suurfirma juht sõidab vana Audi 100ga...ja töömees käib bussiga.
Mida te oigate ja nämmutate,minge laduge müüri parem ja olge õnnelikud,et teil 1000euroseid üüriarveid pole.Kel vähegi oskusi ja tutvust,pole siin Eestis häda midagi
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Armeringu näol on tegemist paadunud optimistiga kes ei oska või ei taha puude taga metsa näha.
Kahtlen, et keegi tänasel päeval ilma huiamata 10.-neto plokist saab, võibolla mingi kaduv-väike % ehitajatest ja siis ka 240 columbia koos täis-valuga.
Rõõm kohe lugeda, et kellegil on tutvusi ja seoses sellega tööd nagu muda, masu ka meid ei loksuta jne.elu on täiega lill.
:mrgreen:
Tee silmad lahti ja vaata mis toimub kõik on kõigile võlgu kohtud on umbes sama TVK. K-täituritel kuhjuvad nõuded üle pea.
Kui leiadki mingi töö siis see ei tähenda veel raha saamist, oma piiritu optimismiga ajad mul südame pahaks.
:hello:
armering
Korralik postitaja
Korralik postitaja

õnneks on ehitajal võimalus valida kellele tööd teha.Pole öelnudki et elu meelakkumine on,lihtsalt tuleb pilvedest alla tulla ja natu vähesemaga leppida.Kui ajanorm annab ladumisele1,8inimtundi-siis on ju selge et sellist hinda ei saa.Kui hr Maik tegeleb ainult ladumisega on tal tõepoolest peenike peos,aga selline kibe maailmavaade on küll liiast.Kevad on tulekul .Ps Mina küll kellegile võlgu ei ole ja saamata pole kah midagi jäänud.Ei maksa kõike oma mätta otsast vaadata.Hr Maik mul on sulle Columbia 240 ja 190 tööd 10ga kui huvi on kevadel
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran

urmasr kirjutas:
ifffff kirjutas:...... oled arvestanud palju on soome ehitaja keskmine palk suhes miinimumpalgaga ja eesti ehitaja palk samas suhtes. Eestis ehitaja palk on ikkagi suhtarvult tugevalt üle.............
Kui juba arvestamiseks läks, siis "Iffff", kas sa oled arvestanud, mitu liitrit bensiini saab osta soome ehitaja oma keskmise palga eest (Soomes) ja mitu liitrit eesti ehitaja enda keskmise palga eest (Eestis)? Soome ehitaja palk on ikkagi suhtarvult tugevalt üle. Sama võrdluse võib tuua ka toidu-ja esmatarbekaupade kohta.
Kuigi,"Iffff", sa ei ole kohustatud vastama, ma ikkagi ootaks vastust enda eelmisele küsimusele sulle- mis on ikkagi "lihttöö" ehituses. Kas tõesti kuulub müüritöö sinna nimistusse, millega saab hakkama iga inimene tänavalt? Kus koolis õpetatakse meil aastakene ja siis saad kutsepaberi, et nüüd oled kutseline reisisaatja. Ei, tehakse mingi ühepäevane koolitus ja valmis, aga kas müürsepaks saab ühepäevase koolituse ärakuuluamise järel? Võiksid võrrelda kasvõi nende kahe elukutse vastutust ja töötingimusi enne palgateemal sõnavõttu. Minu jutt käib nende müürseppade kohta, kes ikka oskavad müüri laduda. Need 3.-/ploki eest pakkujad võiksid ju, sinu hinnapoliitikat arvestades, värvata omale müüriladujaid nende reisisaatjate hulgast, kes ei läbinud keelemiinimumi nõuet, eeldades, et müüritöö kuulub lihttööde hulka, kus teadmised/oskused pole eriti vajalikud. Mida seal müüriladumise ajal ikka pläkutada, plokke on vaja lihtsalt üksteise otsa ja kõrvale tõsta. Jään ikka veel põnevusega vastust ootama.Tänan.
Ei viitsi väga pikalt vastata aga müüriladumine on ehituse juures ikkagi lihttöö mis lihttöö, millega saab iga vähegi loodi lähemalt näinud mees hakkama. Jätaks siinkohal välja puhasvuuk seinte ladumise mis nõuab juba väheke suuremat vilumust sest teema on ikkagi fibo ladumine. Oskustööline : plaatija pottsepp jne.
rene
külaline

Lugemata postitus Postitas rene »

olen ka ehitusel juba mõnda aega tegev olnud ja pean tunnistama et müüriladujaks ikka iga mees ei sobi ja kindlasti pole see lihttöölise jutt õigustatud. :scratch:
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran

On tõesti olemas mehi kes ei saa isegi lihtsamate töödega hakkama, sellega ma ei vaidlegi.
kommetarid liiksed
külaline

Lugemata postitus Postitas kommetarid liiksed »

ifffff kirjutas:Kas sa gjl laseks kapiuksele hingepesad käsidrelliga sisse? Kui jah siis müts maha - väga täpse käega mees oled. Ilma puurpingita ikkagi suhteliselt võimatu tegevus.
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

Hämmastav enesekriitika! Räägime hindadest ka, lumi juba sulab.
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran

kommetarid liiksed kirjutas:ifffff kirjutas:Kas sa gjl laseks kapiuksele hingepesad käsidrelliga sisse? Kui jah siis müts maha - väga täpse käega mees oled. Ilma puurpingita ikkagi suhteliselt võimatu tegevus.
Ei saa kohe mitte üldist arutelu ilma isiklikuks minemata aga härra targutaja on anonüümne.
Oled üldse kunagi üldse lähedalt näinud kapiuksehingeauku? Põhjus miks seda drelliga puurida ei saa on selles et hingepesa põhjas jääb järelejääva materjali paksuseks ca 2-3mm, lisaks teeb augufreesi tsenterteravik veelgi sügavama augu. Mis aga tähendab seda et kui sügavusega natukene eksid on frees läbi kapiukse ja uks jäädavalt rikutud.
Teine probleem on selles et freespuuril on suhteliselt lühike tsenterteravik ja võib üsna lihtsalt puurimise alustades paigast ära minna või halvimal juhul rikud käest ärajooksnud freesiga ukse.
Krt aru ma ei saa mis siin nii vastukäivat ja imelikku on.
Jah on võimalik drelliga puurida, aga risk uks jäädavalt rikkuda on selleks liiga suur.
Urmas
autodidakt

To: Iffff
Vähekvalifitseeritud töö, parem: lihttöö, vähest oskust nõudev töö; vähekvalifitseeritud töötaja, parem: vähese kutseoskusega töötaja (allikas- Eesti õigekeelsussõnastik).
Kui selline isik lasta müüritöö kallale, siis välja tuleb umbes sama, et kirjutada oskame me kõik ja mis see see graveeriminegi ära pole- võta ainult graveerimisfrees võimisiganes pihku ja kirjuta aga karika peale. Mõnel tuleb välja nagu doktori käekiri, aga mõnel ilus kalligraafiline ja lausa lust vaadata. Ei ole küll müürsepp, aga neid sa solvasid küll, nimetades müüritööd lihttööks või oled liiga heal arvamusel endast. Olen 100% kindel, et ükski tellija ei võta üleval tsiteeritud omadustega müürseppa endale maja ehitama. Vot nii!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

See teema läheb juba liiga pikale.Kas ei oleks õigem teema lukku panna??? Kellel on tööd,tehku edasi ja edu,kellel ei ole,siis otsigu.Ega see tänitamine siin anna midagi. :hello:
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:See teema läheb juba liiga pikale.Kas ei oleks õigem teema lukku panna??? Kellel on tööd,tehku edasi ja edu,kellel ei ole,siis otsigu.Ega see tänitamine siin anna midagi. :hello:
Aga ikkagi on ju huvitav lugeda, et mida nad siin veel jahuvad.
gjl
külaline

Lugemata postitus Postitas gjl »

ifffff kirjutas:
kommetarid liiksed kirjutas:ifffff kirjutas:Kas sa gjl laseks kapiuksele hingepesad käsidrelliga sisse? Kui jah siis müts maha - väga täpse käega mees oled. Ilma puurpingita ikkagi suhteliselt võimatu tegevus.
Ei saa kohe mitte üldist arutelu ilma isiklikuks minemata aga härra targutaja on anonüümne.
Oled üldse kunagi üldse lähedalt näinud kapiuksehingeauku? Põhjus miks seda drelliga puurida ei saa on selles et hingepesa põhjas jääb järelejääva materjali paksuseks ca 2-3mm, lisaks teeb augufreesi tsenterteravik veelgi sügavama augu. Mis aga tähendab seda et kui sügavusega natukene eksid on frees läbi kapiukse ja uks jäädavalt rikutud.
Teine probleem on selles et freespuuril on suhteliselt lühike tsenterteravik ja võib üsna lihtsalt puurimise alustades paigast ära minna või halvimal juhul rikud käest ärajooksnud freesiga ukse.
Krt aru ma ei saa mis siin nii vastukäivat ja imelikku on.
Jah on võimalik drelliga puurida, aga risk uks jäädavalt rikkuda on selleks liiga suur.
Lugupeetud ehitusspets pole vist elu sees korralikku freesi näinud. Kui tavalise liblikaga asjale läheneda, siis tõesti suht võimatu töö. Aga normaalne frees ja normaalne töömees, siis tulemus on okitoki. Julgen väita, et vähemalt 95% meestest saavad asjaga hakkama kes puidutööga väheke kokku puutunud. Ja see nihkumise jutt on jama, see frees on ülimalt täpne.

Teema käis, aga ploki ladumisest ja selle hinnast. Kui lihttööline-reisisaatja müüri panna laduma, siis maaler lõhub oma pritsi hilisema tööga ära, sest seinad on nõnda ulmelised. Paar kolm rida vundamenti suudab igaüks suure pusimise peale rahuldavalt laduda(seda ka eelnevalt laotud nurkade ja kahe nööri järgi), aga seina püstitada vaevalt. Selleks on ikka kogemusi ja annet vaja.
Sellist ala lihttööks nimetada on lauslollus.

Sama hästi võib kõik rekkajuhid, kalurid ja savisaare lihttööliseks nimetada. Enamik suudavad ameti mõningase pusimise peale omandada.
Külaline
külaline

Lihttöö või oskustöö - selles ilmselt siin kokkuleppele ei jõuta. Inimesed on erinevad. Ühele meeldib, et tema müüri laoks oskustööline, teisele, et lihttööline, kolmas võtab laduma abitöölise. Kas siis vastavalt ise-enda tasemele või mõnel lihtsalt meeldib sõita kallima ja luksuslikuma autoga ja vastupidi. Kes autoga sõita oskab, saab hakkama nii parema kui halvema autoga. Ehitusi juhivad tihti ebapädevad juhid. Näiteks oma maja ehitust juhib omanik ise, kes ehitusalastes teadmistes oma tasemelt enamasti liht-või abitöölise tasemel. Selliine inimene eelistabki enda alluvusse võimlikult endast madalamat. Ainult, siis ei maksaks ka imestada, et saavutatud tase ka on vastav.
Hindadest.
Mõõtmiseks on ammu olemas mõõtühikud. Pikkust saab mõõta meetriga igal pool maailmas ühtviisi. Samuti kaalu kg-ga, tonniga, grammiga. Aga kas pole imelik, et töö hinna mõõtmiseks pole ühtseid konstantseid ühikud.
Töö mõõtmiseks on välja mõeldud turg. Ja tänaselgi päeval, kus võimsad arvutisüsteemid olemas ikka veel mingi müstiline turg reguleerib hindasid. Erinevas maakera punktis saab sama töö eest kümnete või sadade kordsete erinevustega tasusid.
Kas pole kummaline. Järelikult "turg" ei oska, ei suuda hinda ikka hästi reguleerida? Või siis on maailma riikide juht-tüüride juures olevas isikud need, kes hoovakeste abil turgu reguleerivad. Ikka nii kuidas endal kasulik. Endal taskud täis, rahvas paljas ja näljas.
See on kaval süsteem ja rahavõimul olijatele niivõrd kasulik, et sellest ei taheta loobuda. Ka vaesed inimesed hääletavad selle süsteemi poolt, kuna osava propagandaga on nad pimestatud.
Paraku aga kõik suured maailma hädad sellest igivanast ja ebatäiuslikust süsteemist, (mis väga vähestele inimestele kasulik) saavadki alguse. :jooma
Külaline siit foorumist
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline siit foorumist »

Sellist jama on raske kommenteerida... Paranoia.
Lühidalt - turg ei ole mõõdik ega regulaator. Turg on nõudluse ja pakkumise suhe. Rahvas on paljas ja näljas sellepärast, et rahvas ei oska ise isegi paari kuu kaugusele ette vaadata ning seda tasakaalu tajuda. Kas "keegi" on see, kes ütleb mis sa tegema pead või mis hinnaga sa end tööturul müüa võid? Ei!
Ja müüriladumine on lihttöö mis lihttöö. Igaüks võib sellega hakkama saada. Kes paremini kes halvemini. Ei eristu see ka müüjate tööst (nagu siin eelnevalt on seda näidet kasutatud). Vilunum ja kogenum teeb kiiremini ning paremini ja on selle tõttu ka hinnatum. Ei ole (aastate)pikki koolitusprotsesse koolides/ülikoolides ja töökohal enne kui õpitu lõpuks (sulle endale ja su tööandjale) kasu hakkab tooma.
Külaline
külaline

Et jama....paranoia...
Oi,oi oi, :(
Saan aru, miks "H...r-St...n" teisitimõtlejad....
Kas teisitimõtleja mõtted ei ole sulle kasulikud?

Et siis turg on mingi ebamäärane nõudluse-pakkumise suhe ja ei reguleerigi hindu.
Kas tahad tõesti öelda, et ehitamisele nõudlust ei ole ja hind seetõttu madal. Väidaks vastupidist. Nõudlust on ja oi-oi kui palju. Vaata ringi, ehitamist ja remonditööd oleks kõikjal vaja. Aga inimesed on rahast paljaks kooritud. Rahad jooksevad praeguse paigast ära oleva süsteemi tõttu liiga väheste inimeste kaugastesse. Ja see on kogu maalima majanduse suur pidur.
Kui ärimees, spekulant või ametnik arvab, et ainult tema peab hästi elama ja rahvamasid koligu või kuuse alla (milledel ka enam varsti okkaid pole), siis tegelikult nad saevad oksa, millel ka ise istuvad. Sest kellele müüa kaupu, teenuseid, kes maksaks maksusid, kui inimestel ei ole raha, kui inimestel ei ole tööd.
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Külalisel on algtaseme majandus segamini nagu puder ja kapsad. Turuhind on nõudluse ja pakkumise hetketasakaal. Ehk siis sinu teoorias nõudlust oleks oi kui palju aga raha pole. See juhtum on siis see serv asjast kui töömees tahaks hästi vähe raha saada. Teine serv asjast on see kus töömees tahab vägapalju raha aga nagu nõudlust pole. Seal kusagil kahe vahel ongi tasakaal ehk turuhind. Vaata turg ongi ebamäärane nõudluse ja pakkumise suhe JA LÄBI SELLE TURG REGULEERIBKI HINDU.
Ma ei saa aru inimestest kes kiruvad nn ametnikke, ärimehi ja spekulante kes kõik oma taskusse ajavad. Küsimus sulle miks sa siis ise selle ameti peal pole kui raha kohe nii ludinal tasku jookseb? Hakka ärimeheks, arvad et ainult sina pead hästi elama ja juba kahe kuu pärast ostad omale villad, hummerid (X5 on ju niikuinii elementaarne eesti ehitaja tööauto millega on hea segu tassida). Lihtne kas pole?
Vasta