kas 800 tuh kr eest saab maja?
-
- külaline
Re: kas 800 tuh kr eest saab maja?
Lugemata postitus Postitas uhuu »
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 12 korda
- On tänatud: 20 korda
Lugemata postitus Postitas taastaja »
Vundament-fibo
Seinad -fibo
Põrand- ujuvbetoon
Soojustus- praktiliselt karkassmaja karkass, soojustus vahel v kleepvahtplast- krohv
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 kord
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
Eks näiteid saab tuua ju igasuguseid, nii puitmajade, kui ka kivimajade baasil, mis pole oma "aega täis elanud". Selle taga on ehituskultuur(-itus) meie riigis.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 55 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Viide allikale:
Tallinna Tehnikakõrgkool
Teema: Hoonete remont ja rekonstrueerimine
Sulev Käärid |TTK lektor | aasta2003 |
- Manused
-
- Tabel.jpg (98.26 KiB) Vaadatud 4410 korda
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Kas olen mina millestki valesti aru saanud või hakkame nüüd kõiksugu asju "ühte potti toppima"?
Lugemata postitus Postitas tauri »
isegi need soome säästu karkassmajad (nimi ei meenu aga küllap gurud teavad isegi) seisavad eestis juba üle 10 aasta püsti ja ei paista ükski ümberkukkuvat. Kui nüüd samal põhimõttel ehitatud maja on tehtud puusepa poolt korraliku tugevusarvestusega siis peaks see asi oma esimese kapitaalremondini pidama vastu vast samakaua kui need fibo majad, kui mitte kauem?
Kui mina istuks antud lektori loengus siis peale tunde viiks ta imedemaale Vabaõhumuuseumisse ja näitaks talle palkmaju mis on oma kasutusaja mitmekordselt ületanud...
-
- Ehituspenskar
Ei ole lektor ega ka foorumlane vuuk "eile sündinud" ja teavad hästi, et neid numbreid ei saa päris üheselt võtta. Aga kujukat keelt need kõnelevad kindlasti.
Tean hästi, et maailmas leidub ka mitmesaja aastaseid puitmaju.
Usun ka seda, et üks määravaim tegur ükskõik millise maja kestvuses on tegelikult inimene. See inimene, kes otsustab, kavandab, valib koha, ehitab, hooldab, kasutab... ja kuidas ta seda kõike teeb.
Ja siin saab määravaks süsteemide lollikindlus. Meie aja üha degenereeruvate, laisemaks muutuvate inimeste jaoks sobiks mu meelest kindlalt paremini lollikindlad majad.
Puit on kahtlemata hea, lugupidamist vääriv materjal. Kõigist selle materjali headest omadustest olen teadlik. Aga ma valdan ka mitmesugust muud informatsiooni, mis lõppkokkuvõttes saab kaalukausiks minu seisukohtade kujunemisel.
- vaaderman
- Ehitusveteran
- On tänanud: 51 korda
- On tänatud: 7 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas vaaderman »
sirgeldab arvutab valmis, soovitab ehitja ja tuld
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Loomulikult õigustab inimene, kellel on ärilised huvid, karkassmaja, siiani on enamus karkassmaju pandud püsti ausõna peale ja Tallinna ümbruses leiab põllu peale asjatundmatute inimeste poolt ehitatud hurtsikuid tohhuija, samuti leiab ka selliseid kivimaju, kus ploki vuukidest puhub tuul tuppa ja õigustuseks kuuleb, et "õhk peabki liikuma".
Jutu sisu on see, et, kui on samadel tingimustel ja sama kvaliteediklassiga(kehvapoolse) ehitatud maja, siis ei ole seal suurt rõõmu elada isegi mitte 1 aasta. Lohakalt ehitatud karkassmaja hävineb ikka kordi kiiremini ja probleeme on palju rohkem, kui kivimajaga.
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Lõpuks oleme ikkagi jõudnud selleni, et maja eluea määrajaks on suuresti tellija, kes valib endale kas pädeva ehitaja või ebapädeva ehitaja. Eestis on enamus probleeme (ka siin kajastatud) tekkinud halvast ehituskvaliteedist ja/või ebakvaliteetsete materjalide kasutamisest. Seega, kõik toimib. Mina ei ole kivimaja vastane, kuid annan endale aru, et kivimaja ei ole samuti kindla peale minek. Nagu VUUK mainis, siis mõlemal majatüübil on omad head ja vead, mina olen sellega päri.
Siin häiris mind üks kodanik , kes mainis (vist pidas silmas üht suurt majatehast Soomes) põhjanaabrite "säästumaju".
Tegelikkuses ei ole nendel majadel mitte midagi viga. Tegu on tegelikkuses kalli (hinnaliselt) karkassmajaga, mis samas õigustab oma hinda. Tegemist on läbimõeldud ja kvaliteetse lahendusega. Kui kataloogi maja sobib, siis tuleb vaid leida parim tootja. Viimane lause oli siis mõeldud teemaalgatajale, kes samuti on vaadanud kataloogimaju. Lisaks saad toimiva projekti.
-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Teeme nii,et enam ei vaidle.
Lugemata postitus Postitas habe »
kivist maja all mõtled sa ju ikka päris kivist maja?
mitte Fibo või Aeroc või Silbet?
kui vana on kõige vanem viimatinimetatud 'kividest' maja?
ja kui maja ongi meetripaksuse paekivimüüriga, mis ime läbi sa ta sooja hoiad mõistliku eelarvega?
arvad sa end elavat nii kaua, et nautida enda püstitatud 200-aastast maja?
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 24 korda
Lugemata postitus Postitas maik »
Aeroc ja Silbet koosneb samast materjalist mida rbl.ajal nimetati Narva-plokiks, tootmist alustati vist 70-datel aastatel,tõenäoliselt mujal maailmas veel varem.
Tegelt ei oma mingit strateegilist tähtsust on su maja seinad õlest või betoonist.
Olulisemaks on kui stabiilsel vundamendil maja seisab ja kui hästi katus vett tõrjub.
Kindlasti mängib maja elu-eas rolli peremees ja veel umbes 100 asja.
sordiaretuse eesmärk on HEADE geenide edasiandmine. ääretult palju olulisem, kui järeltulijale peavarju andmine, on endale õige partneri leidmine.
ja kas just alates 16, aga 18 ikka, võiks oma võsu laia ilma saata. kui jääb ellu ja jääb inimeseks, ju siis on head geenid... ja kui on pea otsas ja käed-jalad terved, pole peavarjuga probleemi. või pean endale maja ehitama oma 6 lapse soove arvestades?
maik,
pakun välja, et fibo ilma viimistluseta ei pea Eesti ilmas 15 aastatki vastu. võrdlus savitellisega on naeruväärne.
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- Ehituspenskar
Oi Tere Habe!habe kirjutas:vuuk,
kivist maja all mõtled sa ju ikka päris kivist maja?
mitte Fibo või Aeroc või Silbet?
kui vana on kõige vanem viimatinimetatud 'kividest' maja?
ja kui maja ongi meetripaksuse paekivimüüriga, mis ime läbi sa ta sooja hoiad mõistliku eelarvega?
arvad sa end elavat nii kaua, et nautida enda püstitatud 200-aastast maja?
Tänan tähelepanu eest!
Aga millest sa järeldad, et ikka päris kivist?
Ehkki, mnjahh, samas mu meelest ju päris sümpaatne vaiant sellisest välis-seinakonstruktsioonist - ainult paekivi. Ikkagi kindlus. Ei tuleks vähemalt varas läbi seina. Nagu mul üks kogemus, kus tegelased kasutasid läbi teatud seinatüübi pääsemiseks tööriistana nuga ja käsisaagi ja ronisid läbi seina, viisid ära ehitajate tööriistad.
Aga, et niiviisi küsid, oled ilmselt millestki valesti aru saanud. Eks me kõik väljendume siin foorumite teemades tihti poolikult. Põhjusel, et pole ju võimalik tervete raamatute jagu siia informatsiooni korraga postitada. Enamik infost jääb postitaja pealuu sisse varju, lugeja jaoks tagaplaanile.
Kivi all mõeldakse enamasti kivimaterjali. Ka need Sinu loetletud materjalid kuuluvad kivimaterjalide hulka.
Minu eelistus materjalide valikul ei põhine tegelikult niivõrd emontsioonidel, vaid pigem praktilisusel. Vastavalt kogemustele, aga ka ehitusmaterialide omaduste tundmisele.
sina hakkasid oma arvamuse pealesurumiseks tarkade inimeste teadustöid tooma. too palun reaalseid näiteid kasvõi 125aastastest fibo- või tuhaplokk-majadest. sa ju mõtlesid ikka neid 'kivimajade' all?
ja veel: kivimajas sees käimiseks pole reeglina isegi mitte nuga ja käsisaagi vaja. mõista-mõista....
Lugupeetus Sasha!
me näeme asju veidi erineva nurga alt. mina igatahes ei jõua ealeski kõikidele järglastele kinnisvara soetada - kes neist siis kehvem peab olema ja ilma jääma, tahaks ma teada?
-
- Ehituspenskar
Tänan juhtimast mu tähelepanu sellele, et olen olnud liiga pealesuruv.
Edaspidi püüan olla vaiksem ja tagasihoidlikum.
Lisaks, pole ka aega pidevalt siin vägikaika vedamistes osaleda.
-
- autodidakt
- On tänanud: 343 korda
- On tänatud: 405 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas Manowar »
Aga see on sellepärast, et sa teed kõiki asju poolikult ja ei ole nagu huvitatudki oma elujärje kvaliteedi parandamisest, inimene, kes teeb kapitaalselt, see mõtleb ka oma järglaste heaolule.habe kirjutas: Lugupeetus Sasha!
me näeme asju veidi erineva nurga alt. mina igatahes ei jõua ealeski kõikidele järglastele kinnisvara soetada - kes neist siis kehvem peab olema ja ilma jääma, tahaks ma teada?
Kes endast eriti lugu ei pea, kuidas saab siis teistestki hoolida!
Minu silmis on 90% puitkarkassile ehitatud majad p..k ruudus ja see 10% on asjatundlike(kohusetundlike) ehitajate käest läbi käinud ja korralike materialidega ehitatud objektid.
Nüüd hakkab tulema õigustusi karkassmajade omanike poolt, kuidas ikka on hea elu ja probleeme pole mingeid.
Loomulikult ei saa tunnistada oma möödalaskmisi ja soodsaid lahendusi.
Kõik kurdavad, kuidas raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust on vähe.
Olen igati vuugiga päri, inimene on käinud ja harinud ennast ehituse vallas, siis tuleb iga suvaline mats ja kukub materdama, et "s....gi ei tea ja mis jama ajad"
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Tõeline ehitaja »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid