katuse fermide toetus

abiks ikka
külaline

katuse fermide toetus

Lugemata postitus Postitas abiks ikka »

katus tuleb fermidena. Samas tekkis mul kahtlus kuidas peaks olema lahendatud õieti fermi toetamine müürile. Kas tõesti kogu ferm peabki toetama ainult 200-sele müürilatile? Siis jääb ülejäänud fermiosa nagu ju õhku rippuma kuna see toetav osa on nagu fermil ju müüri laiune (müür aeroc 500).
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 7 korda

Re: katuse fermide toetus

Lugemata postitus Postitas Chef »

fermi töötamise seisukohalt sellest piisab. või mida sa veel toetada tahad? kui katus peale saab ja talvel ka lund tuleb, siis koormus hakkab sarikaosa laiali vajutama ja fermi alumisele vööle (või on lisaks ka vahepulgad) rakendub tõmbejõud.
abiks ikka
külaline

kas ma olen midagi valesti aru saanud või siis tõesti kasutatakse ferme ilma müürilatita?

Pilt
Indrek Rebane
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Indrek Rebane »

abiks ikka kirjutas:kas ma olen midagi valesti aru saanud või siis tõesti kasutatakse ferme ilma müürilatita?
Tundub, et on valatud (armeeritud) vöö lati asemel.
Anonüümsus on uus must
abiks ikka
külaline

pigem ikka kasutatud U-plokki ja seal sees armeeritud osa aga on see ka õige tänapäevaste ehitustavade juures, et müürilatt on üldse ära jäätud
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 120 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Aga kuidas on näidatud projektis?

Ehitaja peab ehitama projektikohaselt. Nii on öeldud (muide muuhulgas) Ehitusseaduses.

Mis viga ehitada siis, kui lahendused projektitasemel olemas. Samuti ehitaja tööd kontrollida.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

abiks ikka kirjutas:pigem ikka kasutatud U-plokki ja seal sees armeeritud osa aga on see ka õige tänapäevaste ehitustavade juures, et müürilatt on üldse ära jäätud

Mida see müürilatt siis enam siin annab? Kinnitad viimase armeeritud kihti ja sellele omakorda siis fermid. Kas saab parem?

taastaja
Kasutaja avatar
Chef
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Chef »

fermide kasutamisel ei ole müürilatti vaja, mis horisontaalkoormust ühtlaselt vastu võtaks. oluline, et fermi ja kivi vahel hüdro oleks.
abiks ikka
külaline

projektis polegi müürilatti ja see tekitaski küsimuse. Endal inseneri haridus puudub nii, et pole mõtet pahandada. Nüüd olen targem ja ei esita lolle küsimusi ehitajale.
Klots
külaline

Lugemata postitus Postitas Klots »

Minu projektis on nii fermid kui ka müürilatt. :scratch:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Ja ongi mõistlik.
Klots
külaline

Lugemata postitus Postitas Klots »

Rokikas, kas mõtled, et on mõistlik nö igaks juhuks?
Või siiski jaguneb katuse koormus sedasi (U-plokk armeeringuga + müürilatt) tehes kuidagi kindlamini?
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Tuletan igaks juhuks meelde et
1. Ma ei ole kahjuks inseneri haridusega.
2. Vaevalt ka insener oskaks neti teel eriti adekvaatset hinnangut anda kas just sinu maja vajab vööd või ei. Laiemat pilti peab nägema.

Kogemustele tuginedes väidan et eestis kiputakse betoon vöid , U- plokke, jne. rohkem kasutama kui ülelahe. Minu mulje põhjal minnakse siin lihtsama vastupanu teed ning ilma pikemalt mõtlemata minnakse kindlapeale välja. Pistame aga paar betoonvööd eramu seina vahele ja küll siis ka kindlasti vastu peab. Projekteerijal vähem töötunde = tiba ehk odavam projekt aga need "sabad" mis sellega kaasneda võivad (külmasillad, asjatu rahakulu, jne.)... :roll:
Enamus katuse lahendusi on mul olnud selletüübilised http://www.aeroc.ee/user_upload/katus_4.2.pdf . Mulle tundub mõistlik.
PS. Tuletan meelde et loe ka 1. punkti ;)
Vasta