akna ümbrus leiliruumis
-
- külaline
akna ümbrus leiliruumis
Lugemata postitus Postitas Pitsu »
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 6 korda
Re: akna ümbrus leiliruumis
Lugemata postitus Postitas pold »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Akna ümbruses on 45mm Isover REK-i plaadi servad fooliumteibiga ära tihendatud ja teip kleebitud servapidi aknaraami külge. Roovitus ulatub täpselt villaplaadi servani.
Aknalauaks on veidi laiem lepalaud.
-
- autodidakt
- On tänanud: 343 korda
- On tänatud: 405 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 80 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas aero »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui oled näinud nii peit-/petteliistuga kui ka ilma variante, siis hakkad vahet tegema, kumb on ilusam. Töövalgus ei mängi siin mingit rolli. Enda saunas ilma peitliistuta nurgas teha ei lubaks ja selles võib oma rolli mängida ka profesionaalne kretinism.aero kirjutas:Häirib sind kui kasutajat või sind kui tegijat? Tegijal on korralik töövalgus vajalik aga tüüpiline kasutaja tegelikult ei näe oma leiliruumi nii heledalt valgustatuna. Ta ei näegi neid auke!
Muide, liistu kasutamine "poola lae" puhul laudade otstes annab visuaalselt samamoodi korrektsema mulje. Ei ole absoluutselt raske saagida laelaua 2x paksune(võib lisada ka +5mm) liist, kinnitada see otsaseintele ja saab ilusam. Vähemalt minu jaoks.
Urmas
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas tõnu »
- Manused
-
- Picture 030.jpg (561.1 KiB) Vaadatud 6017 korda
-
- Ehitusveteran
Mind ka häirisid need augud, aga ma ei osanud sellel hetkel midagi targemat peale hakata kui aukude taha jääva roovituse peitsimine laudadega samasse tooni. Tegu on/oli minu esimese saunagaUrmas kirjutas:See on muidugi minu kiiks, aga mind näiteks häirib sauna voodrilaudade horisontaalse paigalduse korral sisenurkadesse jäävad tühjad augud punnisoonte juures.
Mul on praegu nii tehtud, et ühe külje laud jookseb peaaegu nurga sisse välja ning teise külje laud sellele lauale 90 kraadi nurga all risti peale.Urmas kirjutas:Selle vastu on tegelikult üks väga lihtne nipp- tuleb sellest samast voodrilauast saagida sama paksusega liist, lasta peitnaelaga sisenurka, hakata voodrit paigaldama ja petabki/kaovadki ära need tühjad punnikohad. Muidugi eeldab selline tegemine laudade pikkuse täpset saagimist + enne roovituse tegemist natuke ettemõtlemist.
Kas ma saan õigesti aru, et aukude peitmiseks ei tohi esimese külje laud nurga sisse joosta vaid ulatub teise külje laudade välimise piirini ja nende laudade otsa, nurga sisse vertikaalselt tuleb see sinukirjeldatud liist. Teise külje lauad ei jookse mitte vastu esimese külje laudu, vaid vastu seda liistu?
-
- külaline
Jepp!tõnu kirjutas:võibolla ka siit midagi!
Urmas
-
- Ehitusveteran
Hmmm. Ma tean suht-koht kindlalt, et ma EI pannud oma postituse ette seda õllekruusiga emotikoni ("jooma")vtl kirjutas: Mul ei ole küll spetsiaalselt pilte aknapõskede ehitamisest...
Kuidas see tekkis (kui kogemata klikkimine välja jätta) - kas tegu on adminni naljaga, autocomplete või mõne sõna automaatasendusega või veel mõni võimalus?
-
- külaline
Jepp, mõlema külje lauad jooksevad vastu peitliistu. Vaata Tõnu pilti, seal on see peitliist eelnevalt nurka löödud ja ongi augud kadunud.vtl kirjutas:Kas ma saan õigesti aru, et aukude peitmiseks ei tohi esimese külje laud nurga sisse joosta vaid ulatub teise külje laudade välimise piirini ja nende laudade otsa, nurga sisse vertikaalselt tuleb see sinukirjeldatud liist. Teise külje lauad ei jookse mitte vastu esimese külje laudu, vaid vastu seda liistu?
Urmas
-
- Ehitusveteran
Jah, Tõnu pilt tekkis just sobivalt samal ajal, kui ma oma küsimust kirjutasin.Külaline kirjutas:Jepp, mõlema külje lauad jooksevad vastu peitliistu. Vaata Tõnu pilti, seal on see peitliist eelnevalt nurka löödud ja ongi augud kadunud.
Urmas
Tänud nõuande eest. Inimene õpib terve elu.
PS. Ma käisin enne mitmeid kaupluste-näidissaunu vaatamas ja igal pool olid need augud. Mõtlesin veel, et üks võimalus neist lahti saamiseks oleks olnud 45 kraadised nurgad teha, aga ju siis peavad olema - tuulutus vms, mõtlesin.
PPS. Uuest foorumimootorist on see tänude-süsteem vist kadunud? Kahju.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Pärnumaal Varleton teeb selliseid nurgaliiste, mis on umbes seenekujulise ristlõikega, nurgas jääb siis liistust kitsas püstjoon. Laudprofiili augud jäävad tegelikult ikka veidi näha. Mulle see lahendus sobis. piltUrmas kirjutas:See on muidugi minu kiiks, aga mind näiteks häirib sauna voodrilaudade horisontaalse paigalduse korral sisenurkadesse jäävad tühjad augud punnisoonte juures. Selle vastu on tegelikult üks väga lihtne nipp- tuleb sellest samast voodrilauast saagida sama paksusega liist, lasta peitnaelaga sisenurka, hakata voodrit paigaldama ja petabki/kaovadki ära need tühjad punnikohad. Muidugi eeldab selline tegemine laudade pikkuse täpset saagimist + enne roovituse tegemist natuke ettemõtlemist.
-
- Ehitusveteran
-
- külaline
On jah kergelt näha, aga kui ise rahul,siis on ju kõik korras.rein113 kirjutas:Pärnumaal Varleton teeb selliseid nurgaliiste, mis on umbes seenekujulise ristlõikega, nurgas jääb siis liistust kitsas püstjoon. Laudprofiili augud jäävad tegelikult ikka veidi näha. Mulle see lahendus sobis. pilt
Urmas
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
üks link ütleb rohkem kui tuhat sõna (enamasti)vtl kirjutas:Rein, mis Sul seal lava all on? Näeb välja nagu puskariaparaat - kellad peal ja puha...
Lugemata postitus Postitas ponks »
- 150208 013.JPG (338.96 KiB) Vaadatud 5733 korda
- 150208 014.JPG (355.91 KiB) Vaadatud 5733 korda
- 150208 012.JPG (340.76 KiB) Vaadatud 5733 korda
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
Kui kollane pind on aeroc, siis panedki korrektse teibi "sinise" peale, et niiskusliikumist takistada akna vahelt. Liimid õige seguga õige paleplaadi või paigaldad otse "hingava puidu" aknaauku (kuna eelnevat ettenägemust ei olnud, siis tuleb "leiutada").
Liistud ringiratast.
Ja pärast sheerid siia ka.
-
- külaline
Kui otsustad kasutada liimpuitkilpi, siis ühtlaste vahede samiseks aknaga võrreldes kasuta paraja paksusega puitliiste, mille sokutad kilbi ja akna vahele liimvahu kuivamise ajaks. Säästab sind loodi rihtimse vaevast. Olen seda moodust kasutanud kipsplaadist aknapalede vormistamisel ja distantsliistuks tollist tuulutusliistu.
Esiserv kinnita millega tahad, nagunii jääb katteliistu taha.
Kui tahad lauda kasutada viimistlemiseks, siis pead organiseerima mingid alusliistud Aeroci külge, mille külge omakorda kinnitad lauad.
Urmas
Lugemata postitus Postitas ponks »
nagu näha siis "jobude" hulka juhtub ka nii mitmeidki helgeid päid.
Alumiiniumteibi siis panen vuugi peale + cm aknale ka, fooliumi lõpetuseks? Kuna aeroc ise laseb auru vabalt läbi seega akende vuukidele toda spets aurutõkke teipi ei panda, minu arusaamise järgi. (Tuuletõkke teip on mul väljaspool küll akendel.)
Mis sa paleplaadi all mõtled?
Urmas, tnx,
kas liimpuitkilp aknapales jääb ilus? Mõni foto? Ja kas liim ei või seal mingeid aurusid hakata eritama kõrges kuumuses?
-
- külaline
Kas jääb ilus, ei oska öelda ja seda pead ise otsustama. See kuulub rohkem sinna "maitse asi, ütles kukk ja nokkis tatti" valdkonda.ponks kirjutas:Urmas, tnx,
kas liimpuitkilp aknapales jääb ilus? Mõni foto? Ja kas liim ei või seal mingeid aurusid hakata eritama kõrges kuumuses?
Ei tea sinu rahakoti paksust, kuid kasvõi otstesse visuaalse mulje saamiseks maksab 400x800x18 kilp ~5 eurot.
Minu teada on need liimpuitkilbid liimitud PVA-ga, aga ei ole päris kindel.
Urmas
- sashaobrok
- Ehituspenskar
- On tänanud: 36 korda
- On tänatud: 43 korda
Lugemata postitus Postitas sashaobrok »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ponksu »
Mastiks peaks siis olema mihuke? Kuumakindel ilmselt eks.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu