Sellise eesostuõiguse tagamiseks peaks olema servituut või müügilepingus varjatud vigade tuvastamise, lahendamise kord fikseeritud.Vko kirjutas: 13 Apr 2025, 15:33 Ma ajaks sellised jobud välja ehk maksaks raha tagasi (ostaks tagasi), vaadaku kas leiavad siis sama raha eest ostmisest aasta-paar hiljem samaväärse elamise.![]()
Vana maja müümine
ehituslubadega jms seonduv
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 60 korda
Re: Vana maja müümine
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 40 korda
- On tänatud: 120 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Jama on ka selles, et tagasiostuks peaks siis raha ehedal kujul olema 3a vaba või väga likviidsetes vahendites. Uuspõllu vaidluse puhul Uuspõld pakkus tagasiostu, aga ei kohus ega ka ostja seda ei realiseerinud/ soovinud.
Ma olen jätkuvalt seda meelt, et igasugused "pooled" võivad ajada mis häma ja nõudeid suust välja, kuid kui asi jõuab riigi lahendada, siis need ametnikud ei tohi teha ajuvabasi otsuseid. Kui teevad ja jutt "valgub massidesse", siis on tagajärjed nutused.
Ma olen jätkuvalt seda meelt, et igasugused "pooled" võivad ajada mis häma ja nõudeid suust välja, kuid kui asi jõuab riigi lahendada, siis need ametnikud ei tohi teha ajuvabasi otsuseid. Kui teevad ja jutt "valgub massidesse", siis on tagajärjed nutused.
Juhe teab kõike.
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 427 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sattusin lugema JT-s olnud ühte artiklit, kus oksjonil müüdi vana maja. Oksjoni kuulutust ennast ei viitsinud otsida, kuid artiklis on vist piisavalt hea iseloomustus vana maja kohta, et vältida hilisemaid pretensioone ostja poolt. Kes soovib seda teksti kasutada, siis tsiteeritu tuleks grammatiliselt kirjutada oleviku vormi.
Tsitaadi allikas https://jarvateataja.postimees.ee/82587 ... se-hinnagaMõisanurga kinnisasjal paiknev raamatukogu puithoone oli enam kui 20 aastat olnud kasutuseta, mistõttu oli hoone olulisel määral amortiseerunud ning ei vastanud nüüdisaegse hoone tingimustele. Hoones asuv lokaalne küttesüsteem (pliit, ahi, korsten) ei olnud kasutuskõlbulik. Hoone vajas kasutuselevõtmiseks kapitaalremonti.
Kinnisasjal paiknev seadustamata ehitis oli lagunenud ning ei olnud taastamisväärne, ehitise ehitisregistris arvele võtmiseks vajalikud toimingud või ehitise lammutamise korraldab ja toimingutega kaasnevad vajalikud tasud, lõivud ja muud kulud tasus ostja.
Kinnistul puudusid toimivad ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemid. Kinnistul oli olemas elektriliitumine, võrguühenduse läbilaskevõime 20A, nimitoitepinge liitumispunktis 0,22kV, faaside arv 1. Kinnisasjale oli juurdepääs avalikult teelt.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu