Jah.. iga aastaga selgub üha rohkem, kuhu areng liigub.. vaata kõrvalteemas, (osa kommentaarist sinisega)mida austraallased arvavad, nemad on per kärss kõige kaugemale jõudnud.sest äkki ma oskasin seda hurraa-kampaania tulevikku näha. Täpselt veel ei tea, kuid see selgub paari aasta pärast.
Kui sa oleks autofoorumist sama teemat lugrnud, siis seal juba ligi 10 aastat tagasi keegi juba karjatas, et norrakate elektrivõrk ei tulevat autolaadimistega igal pool toime - ometigi on pärast seda nende EV- de arv ainult kasvanud - järelikult on tehtav.
Mina lülitan homme miinushinna ajal oma tootmise välja, et võrku mitte koormata. Turuhind ongi ju see, mis näitab vajadust. Aga enamusel tundidel mingi raha ikka saab. Päike ise on ju tasuta ... mais oli keskmine müügihind üle 3 sendi.
Sul, kui elektrauto mittekasutajal, on miski müütiline ettekujutus laadimisjaamast mis näeb välja nagu bensujaam..
See on umbes sama, et kui esimeste autode tuleku ajal sai bensiini alul ainult apteegist, siis oli ju ilmselge, et kõik ei saa autot omada, sest nad ei mahu apteegi ette ära?
Ma olen nüüd pea 3 aastat elektriautodega sõitnud ja laadimisnärjekordi pole juhtunud nägema.
Eestis üldse mitte, väljamaal kiirteel max 1 auto . Järgmised lihtsalt ei jää ootama,’sest sõidavad järgmisesse laadimiskohta.
Elektriauto laadimiseks sobib üldiselt iga töökorras pesa kusiganes.
Elektrikuna võin sulle öelda, et kui sul on kodus vähemalt kolmefaasiline vool siis võiksite direktoriga mõlemad oma autosid laadida kasvõi oma voodi kõrvalt kumbki oma pikendusjuhtmega kui pesad eraldi faasidel ja juhtmestik korras. Aga et sa käid iga päev teises Eesti otsas tööl, siis vist jah on üks korralik kolmefaasiline pesa maja seina peal soojuspumba kõrval mõistlik (pumba torud sa ju said läbi seina veetud)- 11 kW- ga saad öise võrgutasuga laetud.
Olen jah mõelnud avaliku laadimisposti panekust oma tootmiskohta - ma peaks selleks u 50 m maakaablit vedama, et avaliku parkimisplatsini jõuda. Just nimelt suvel päikeselise ilmaga on seal palju rahvast. Aga 40 sendiga ei hakkaks keegi laadima, miks peaks autoomanik oma raha peale vihane olema kui ta kodus alla 10 saab?
20- ga läheks ehk kaubaks küll. Tänavu siiski ei tee seda veel - ehk hoopis ostan aku ja müün õhtul tipphinnaga, et sul ikka oleks millega keevitada...
Õige!
Kuskil keegi soovitas.. ärge ostke praegu elektriautot - sõitke oma praegune auto lõpuni ja ostke siis - saate palju parema ja palju odavama...