Kui ei saanud aru, mes siis ikke tettä..
Abivahendid Temust
ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Re: Abivahendid Temust
Postitus Postitas juhtmepunt »
Nii ongi, kärriga lendab see tabel allpool lingil kuu peale ja siis on hästi lihtne süüdlastena Hiina vandenõu ning paha RV teras vandesõnade saatel eetrisse karjuda:Vko kirjutas: 15 Okt 2025, 18:41 Arvatavasti need liited, mida käsitsi lahti keerata ei saa, on pingutatud suurema momendiga kui ette nähtud. 6 mm puhul on õige moment üsna väike...![]()
https://www.accu.co.uk/p/387-stainless- ... ng-torques
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 84 korda
Maga rahulikult, iga asja on soovi korral võimalik ära rikkuda.Vko kirjutas: 15 Okt 2025, 18:41 Arvatavasti need liited, mida käsitsi lahti keerata ei saa, on pingutatud suurema momendiga kui ette nähtud. 6 mm puhul on õige moment üsna väike...![]()
Viimati muutis madis64, 16 Okt 2025, 17:58, muudetud 1 kord kokku.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 112 korda
- On tänatud: 292 korda
Kui mõni ei suuda mõista, siis kordame:juhtmepunt kirjutas: 15 Okt 2025, 19:06Nii ongi, kärriga lendab see tabel allpool lingil kuu peale ja siis on hästi lihtne süüdlastena Hiina vandenõu ning paha RV teras vandesõnade saatel eetrisse karjuda:Vko kirjutas: 15 Okt 2025, 18:41 Arvatavasti need liited, mida käsitsi lahti keerata ei saa, on pingutatud suurema momendiga kui ette nähtud. 6 mm puhul on õige moment üsna väike...![]()
https://www.accu.co.uk/p/387-stainless- ... ng-torques
Polt ei pruugi isegi kontakti saavutada, et teda saaks pingutada vaid keevitus võib toimuda keset keeret, kus mutter peaks olema vabalt näpuga keeratav.
Käsitsi võtmega keerates on tunda, et kuna tekib raskem moment ja saab kohe lahti tagasi keerates, kõlbmatu poldi/mutri minema visata.
Masinaga kiiresti keerates ei jõua keevituse alguse hetkele reageerida ja tuleb (loksuv) polt maha lõigata.

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- Ehituspenskar
Lihtsam on mutter/muhv pooleks lõigata...ping kirjutas: 15 Okt 2025, 21:19 Masinaga kiiresti keerates ei jõua keevituse alguse hetkele reageerida ja tuleb (loksuv) polt maha lõigata.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 133 korda
RV materjale on erinevaid ja probleem on teatud poltidega, mis on Hiina seltsimeeste poolt saadetud siia, et vastav majandusharu õitseks. Ma olen selle pulli peale soovitanud panna kokku RV polt ja tavaline terasmutter. Näiteks eespool mainitud HW inverteri kiilankru originaalmutikad kiirelt na..i ja mustad või tsingitud asemele.
Juhe teab kõike.
-
- Ehituspenskar
Sinu soovitus eirata tootja paigaldusjuhendit maksab kui palju?kunn24 kirjutas: 15 Okt 2025, 21:31 Ma olen selle pulli peale soovitanud panna kokku RV polt ja tavaline terasmutter.
-
- Ehituspenskar
Mis probleem on, et selline kaval küsimus? Tootja pole mitte üheski juhendis hoiatanud, et ta toode on kasutuskõlbmatu.
Viimati muutis kunn24, 15 Okt 2025, 22:04, muudetud 1 kord kokku.
Juhe teab kõike.
-
- Korralik postitaja
See on nüüd see koht, kus enam pole kinnikeeramismeetod (kärriga) vale, vaid on eeldatud praakpoltide ja mutrite tuntavat osakaalu.ping kirjutas: 15 Okt 2025, 21:19 Kui mõni ei suuda mõista, siis kordame:
Polt ei pruugi isegi kontakti saavutada, et teda saaks pingutada vaid keevitus võib toimuda keset keeret, kus mutter peaks olema vabalt näpuga keeratav.
Käsitsi võtmega keerates on tunda, et kuna tekib raskem moment ja saab kohe lahti tagasi keerates, kõlbmatu poldi/mutri minema visata.
Masinaga kiiresti keerates ei jõua keevituse alguse hetkele reageerida ja tuleb (loksuv) polt maha lõigata.
![]()
Ma olen oma kümnete tuhandete RV liidete kokku/lahti keeramistega ilmselt või sees terve oma tööelu elanud

Ei kinnijäämisi ega ka praakmutreid/polte. Ka ise Hiinast ostetud kraami puhul. Arumaeisaa, miks seda sitta minule ei tule.
Reaalsus tuleb selle koha peal ette, et masinaga keeramata ei ole tänapäeval suurem töötegemine eriti realistlik. Väiksem kiirus ja kärri ei kasuta on kompromiss.
-
- Ehituspenskar
Kasutu soovitus. Sul on kirjas, et sa pole probleemiga üldse kursis?Väiksem kiirus ja kärri ei kasuta on kompromiss.
Enam vähem toimiv soovitus on keermele mingit määret panna või siis paarist 1 RV asi asendada.
Juhe teab kõike.
-
- autodidakt
- On tänanud: 403 korda
- On tänatud: 439 korda
Ei ole küll kümnete tuhandeseid kogemusi, kuid hetkel ei viska filmi jooksma, et enda kokku keeratud RV ühendustega oleks hiljem lahti keeramisel probleeme olnud. Kuna sel aastal mul vedas, et pidanud õunapurustajale uue kolu tegemisega kiirustama ja sain aastakese ajapikendust(force majorjuhtmepunt kirjutas: 15 Okt 2025, 22:03 Ma olen oma kümnete tuhandete RV liidete kokku/lahti keeramistega ilmselt või sees terve oma tööelu elanud![]()
Ei kinnijäämisi ega ka praakmutreid/polte. Ka ise Hiinast ostetud kraami puhul. Arumaeisaa, miks seda sitta minule ei tule.

Äkki mu mure, et RV poldid mutrid ei "keevita" ennast kinni on põhjustatud sellest, et olen enam-vähem(kui ei ole ära unustanud) alati poldi otsad enne kinnikeeramist kergelt määrdesse torganud?kunn24 kirjutas: 15 Okt 2025, 22:12 Enam vähem toimiv soovitus on keermele mingit määret panna või siis paarist 1 RV asi asendada.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Korralik postitaja
Aga sa ütle seda Saksa tehasele, kus need RV koostud (vaata fotot eespool) just nii kokku pannaksegi, ilma polte eelnevalt määrimata ja väikesevõimsuselise elektrikruvitsaga/mutrivõtmega, mitte siinse mehe machokärriga. Nad pole probleemiga ja "õigete" töömeetoditega üldse kursiskunn24 kirjutas: 15 Okt 2025, 22:12Kasutu soovitus. Sul on kirjas, et sa pole probleemiga üldse kursis?Väiksem kiirus ja kärri ei kasuta on kompromiss.
Enam vähem toimiv soovitus on keermele mingit määret panna või siis paarist 1 RV asi asendada.

Rellakatuba suutsid nad mu eest veel õite hästi varjata.
PS. Med. tehnika seadmete puhul üldjuhul ei kasutata poltliidetes määret, et see hiljem sealt kuidagi välja ei ujuks ega nt suure temperatuuriga töötsükli ajal mööda pindasid rändama läheks.
Ühesõnaga tavaline RV polt ja mutter on, määret ei kasutata eelpooltoodud põhjusel, rahulik mehhaniseeritud kinnikeeramismeetod on, probleeme pole. Mida nemad Saksas ja ka mina siinmail valesti teeme? Lisaks olen ma hankinud aastate jooksul kokku üüratu koguse RV kinnitusvahendeid nii siit Baltic Boltist (ilmsel tehtud samuti Hiinas) kui ka otse Hiinast AliExpressi kaudu. Pole siiamaani pidanud ühegi RV liite lahti keeramiseks rellakat pruukima. Valed töömeetodid?!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 112 korda
- On tänatud: 292 korda
Siis on sul lihtsalt vedanud ja jutt ei ole mitte "lahti keeramisest" vaid "ei pruugi saada kokkugi keerata".juhtmepunt kirjutas: 15 Okt 2025, 23:06 ... Pole siiamaani pidanud ühegi RV liite lahti keeramiseks rellakat pruukima.
Valed töömeetodid?!
Olen sellest probleemist kirjutanud siin juba vast 10 aastat tagasi ja ei näe mingit vajadust midagi lisaks tõestada.
Kellel vaja jätab meelde ja kui vaja ei ole, siis võib edasi kerida.
(Ma isegi leiutasin vajadusest nipi, kuidas alltöövõtjalt paneelipaigaldist vastu võttes sain mõne sekundiga teada, kui kasvõi sajast poldist (ca 46 paneeli) mõni oli lahti jäänud.)

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu