Müüri ladumise nüansid

kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 135 korda

Re: Müüri ladumise nüansid

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

EH.INS. kirjutas: 05 Nov 2025, 10:44 EI - Ecotermil pole ühtegi eelist!
Ei kasutaks mitte kusagil...
Uus usuvoolne uhuuuudis? Kui muid lahendusi vaatad, siis nendega on töömaht 2 kuni 3x suurem + lisanduv materjalikulu. Kiviga olulist vahet pole, kas tõsta teda paika 200 või 500 mm laialt ja töö tehtud.

Mis puudutab eespool toodud plokkseina konsoolset etteastet, siis eenduva müüritise võib mõttes lugeda soojustuskihiks ja muud vaimsed probleemid oleksid juba psühhiaatri rida. Ja põhiline, kui töötada kõrguses, siis vähem tarbida.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 86 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Mul kama kaks milleks pead...
Mina ei kasutaks ja minu üheski projektis ei leidu...

Mis puutub sellesse eendusse - siinkohal oleks minul kasutaja vuuk asemel kama kaks
Paneks müürid püsti - võtaks raha vastu (või isegi ette) ja edasine oleks tellija probleem
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Aga mis probleem sellega tekib, kui tugevus on tagatud? Niisama pole ka mõtet kildu tõmmata. Ja probleeme pole mõtet pastakast välja tõmmata stiilis: "Hirmutame lapsi!"
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Aga milles probleem - kasuta niipalju kui heaks arvad...
Mina ei kasuta
Kogu lugu
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kihtidest puitmaja (pean silmas ka osalist- lisakarkass soojustusele) on selline ajuden...s töömahult (eriti, kui juba teine korrus), mida võib soovitada VAID siis, kui puit on käes tasuta (oma metsast) ja muid materjale saab FB "Annan ära" gruppidest. Või siis kraanaga kokkutõstmise variant. Muud põhjendust talle ei ole. Ja et see pidevalt meeles oleks, rottidele, satikatele, seentele meeldib seal mõnuga laamendada.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vuuk kirjutas: 05 Nov 2025, 10:40 Kuna ECOTERM 375-le on planeeritud välja selga veel ISOVER RKL-31 FASSADE (VIST 50 MM), mis mõlemad on ülimalt hinnalised materjalid, siis minu mõeldud variandi puhul võidaks ühe m² kohta mitukümmend eurot. 100 m² seina kohta tuleks mitu tuhat.
Lisaks - kui ainuke kriteerium on hind siis teegi nii nagu heaks arvad...
rst
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas rst »

Pilt
Pilt

Antud juhul oli kasutusel 500mm Bauroc Ecoterm+. Tegu oli 2 kordse hoonega, kus vahelagi õõnespaneelidest ja katus puitkonstruktsioonist.
PS! Vana hea arhitektuurse EELprojekti järgi ehitatud üksikelamu. :shock:
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

On suur vahe, kas teha etteaste 3/5 kuni 1/2 plokist (nagu antud pildil) või 1/3 kuni 2/5 nagu varem esitatud Vuuki joonisel. Esimesel juhul ei pruugi sein püsida juba ladumise ajal. Kuid nagu näha, koormusi pole arvutatud või oli vundamendi jäikus puudulik.
Millega see pull lõppes?
Juhe teab kõike.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 68 korda
On tänatud: 128 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Et jutt ei paistaks väga uhhuu, panen siis ühe tabeli. Las numbrid kõnelevad :
VS variandid.jpg
Siin on siis tegu mitte väga peenarvutusega. Puudu on kõigil variantidel ühtviisi välisvooder, segu, armatuur kinnitusvahendid, aga need kulud on suhteliselt ühesugused kõigil variantidel.

Ja seda, et 500 mm ja 200 mm ploki ladumine sama hinnaga - ilmselt eemalt vaatajale tundub olema samaväärne töö. Minule, kes olen seda tööd päriselt teinud - nii ei paista. Sellepärast minul on suuremate ja raskemate plokkide ladumine kõrgema hinnaga.
Kusjuures mina ei võrdle ainult hinnanumbreid vaid ka võrreldavate variantide U-arvusid
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ma kirjutasin, et OLULIST vahet pole. NB! Olen oma garaazi (ca 60 m2) kungi ise ladunud Aerocist ja võõras see töö mulle ei ole. Pehmem (soojem) plokk on ka väiksema erikaaluga- nii, et pole mõtet nuriseda, et suurem plokk on oluliselt raskem. Raha võib ju suurema eest alati küsida rohkem, :).
Ja lisaks, oskajate puutöömeeste hinnad on viimase paari aastaga läinud kui raketid üles ja pole neid ka eriti leida. Lolli, kes naelutamisel pooled naelad karkassist mööda laseb, pole mõtet tööle võtta. Puutöö kõrgemal kui 1. korrus nõuab vähemalt 3 meest korraga.
Juhe teab kõike.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 68 korda
On tänatud: 128 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Jah väiksema tihedusega ja laiem plokk võib olla peaaegu sama raske kui tihedamast materjalist kitsam.
Suurema plokiga on igal juhul ebamugavam laduda ja aega kulub rohkem. Kasvõi sellepärast näiteks, laod 4 rida ja tagumist müüri külge enam ei näe - kõht läheb müüri serva vastu. Aga, et korralikult teha, peab nägema.
Korruse kõrguse ladumisel 500 mm ploki puhul olen teinud 2 tellingu astet.
Kitsama plokiga ladudes saab hakkama ühe tellingu astmega.
Ma ei välista muidugi, et kõvemad poisid laovad üldse redeli pealt. Nähtud seegi.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pole ehitaja asi võimelda ja erinevaid lahendusi välja pakkuda
Võimelgu tellija
Vasta