Eramaja välisuks koos paigaldusega
Eramaja välisuks koos paigaldusega
Lugemata postitus Postitas madis565 »
Praegu vana uks on juba amortiseerunud ja ebaturvaline.
Uus uks võiks olla metallist või puidust, milles võiks olla klaasist osad ka, et valgus esikusse paistaks.
Klaasid võiks olla tugevad, et võõrad ei saaks neid puruks lüüa ja seestpoolt lahti keerata ust.
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 88 korda
Re: Eramaja välisuks koos paigaldusega
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Kas "võõrastel" poleks eramajja lihtsam luba küsimata siseneda akende ja terrassiuste kaudu selmet kõigile nähtavalt esiust lammutada?madis565 kirjutas: 07 Veebr 2026, 15:07 Klaasid võiks olla tugevad, et võõrad ei saaks neid puruks lüüa ja seestpoolt lahti keerata ust.
Kui uksel on suur klaasiava, siis soojajuhtivus võiks küll teemaks olla.
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 13 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
-
madis64
- Ehituspenskar

Tulekahju korral väljumiseks otsid võtmeid?
-
optimist88
- Ehitusspets

Ma arvan, et igaüks hindab oma riskid ise ja leiab sobivad lahendused. Mina ei OTSIKS võtmeid vaid võtaks nad väga konkreetsest sisseharjutatud kohast, kus nad alati ja vältimatult on. Kes seda rutiini 100% tagada ei suuda, võiks teha mingi teise valiku.
-
madis64
- Ehituspenskar

Kuidas su külalised ohuolukorras välja pääsevad? Või vanemad/nooremad sugulased, keda olude sunnil ajutiselt majutama pead?optimist88 kirjutas: 07 Veebr 2026, 19:08 Mina ei OTSIKS võtmeid vaid võtaks nad väga konkreetsest sisseharjutatud kohast, kus nad alati ja vältimatult on.
jne jne...
Edit:
GPT arvab teema kohta nii:
Eramaja välisuksele kehtivad põhimõtted tuleohutuse seisukohast:
Vaba, takistusteta väljapääs eluruumidest õue;
Uks avanegu soositud evakuatsioonisuunas (väljapoole), kui see on tehniliselt ja arhitektuurselt sobiv;
Uks peab olema kergesti avatav, ilma võtmeta või keerulise mehhanismita;
-
optimist88
- Ehitusspets

külalised ja kõik muud pooletoobised turvaluku võtit ei saagi! Kasutavad käigulukku, nupuga.madis64 kirjutas: 07 Veebr 2026, 19:14Kuidas su külalised ohuolukorras välja pääsevad? Või vanemad/nooremad sugulased, keda olude sunnil ajutiselt majutama pead?optimist88 kirjutas: 07 Veebr 2026, 19:08 Mina ei OTSIKS võtmeid vaid võtaks nad väga konkreetsest sisseharjutatud kohast, kus nad alati ja vältimatult on.
-
madis64
- Ehituspenskar

Eespool soovitad ilma nuputa südamikku, nüüd räägid nupu kasutamisest - isiksuse kahestumine?
-
optimist88
- Ehitusspets

Ma näen, et sa ei suuda hoomata olukorda, kus uksel on 2 lukku. Seletan aeglaselt: käigulukk on seest nupuga, ilihtne seest avada; turvalukk (see on lisaks käigulukule!) on vaid võtmega avatav AGA seda ei pea lukustama kodus olles. Võib lukustada vaid kodust lahkudes.madis64 kirjutas: 07 Veebr 2026, 19:35Eespool soovitad ilma nuputa südamikku, nüüd räägid nupu kasutamisest - isiksuse kahestumine?
-
madis64
- Ehituspenskar

Osta omale paremad prillid.optimist88 kirjutas: 07 Veebr 2026, 19:59 Ma nänen, et sa ei suuda hoomata olukorda, kus uksel on 2 lukku. Seletan aeglaselt: käigulukk on seest nupuga, ilihtne seest avada; turvalukk (see on käigulukust eraldi!) mõlemalt poolt võtmega avatav. Seda kasutavad ainult isikud, kes teavad mida teevad.
Mul on mõlemad, kuid seestpoolt ei sulge keegi ust mitte kunagi turvalukku. Seda kasutatakse kodust väljudes kui kedagi enam majja sisse ei jää.
Seega tühja majja sisse murdes ei saa ukseklaasi rikkudes nupust seestpoolt ust avada.
Kuulu järgi siiski üha sagenevad juhud, kus elamisi tühjendatakse sel ajal kui elanikud kodus viibivad/magavad.
Ning kui turvalukk on suletud, puudub igasugune vajadus tugeva ukseklaasi järele, kuna seestpoolt nuppu keerates ei ole võimalik turvalukku avada.
Lugemata postitus Postitas madis565 »
ei ole. Igaks juhuks olen õhtul viimase asjana võtme seestpoolt ära võtnud lukust ja kaugemale pannud, kuna see klaas uksel on ikka täitsa õhuke ja kergesti oleks võimalik puruks lüüa ja ees oleva võtme puhul uks lahti saada.
-
madis64
- Ehituspenskar

Ja nii nad öises põlengus sisse põlevadki...madis565 kirjutas: 07 Veebr 2026, 20:19 Igaks juhuks olen õhtul viimase asjana võtme seestpoolt ära võtnud lukust ja kaugemale pannud, kuna see klaas uksel on ikka täitsa õhuke ja kergesti oleks võimalik puruks lüüa ja ees oleva võtme puhul uks lahti saada.
Mõtesta oma turvalisus ümber
-
optimist88
- Ehitusspets

See,et mõni madis ei viitsi 2 lauset järjest lugeda ja mõtestada, ei ole minu probleem. Leia mõni teine vabandus.madis64 kirjutas: 07 Veebr 2026, 20:04Osta omale paremad prillid.optimist88 kirjutas: 07 Veebr 2026, 19:59 Ma nänen, et sa ei suuda hoomata olukorda, kus uksel on 2 lukku. Seletan aeglaselt: käigulukk on seest nupuga, ilihtne seest avada; turvalukk (see on käigulukust eraldi!) mõlemalt poolt võtmega avatav. Seda kasutavad ainult isikud, kes teavad mida teevad.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed