Tahaks vaikselt kõik need öökapid üle käia ja vedru- või lukustusseibid poltidele vahele panna. Kui laisalt tegetsedes kulub kõikide rattapoltide vahetuse üks töönädal, siis hiljem jääb mul molutamiseks rohkem vaba aega.
Tänud ette arvamuste eest!
Käis uitmõttena ka see variant läbi, kuid kui ratast ennast on vaja vahetada, siis endal pärast raskem lahti kangutada. Asendamise mõte on selles, et oleks ühel kapil pidanud asendama vähemalt ühe tõmb-/neetmutri.

Vedruseibi panekuks peab poldi välja nikerdama ja tagasi panema ning see (karvane)lukustusseib töötab kui polt on kõvasti kinni keeratud.
Välja ma nikerdaks need kuuskant peaga poldid nagunii ja asendaks sisekuuskant poltidega, nii, et tegelikult vahet ei ole.ping kirjutas: 11 Veebr 2026, 18:49 Vedruseibi panekuks peab poldi välja nikerdama ja tagasi panema ning see (karvane)lukustusseib töötab kui polt on kõvasti kinni keeratud.
Usun seda, kuid täna nende rataste poltidega nikerdades vaatasin, et ega selle algse poldi alune ei olnud just kõikse puhtam(sõrmekesed said mustaks) ehk keermeliimi nakkuvus. Vist ei viitsi hakata polte ükshaaval puhastama.

Ega sa juhuslikult üle ei mõtle?Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 19:28 ...kuid täna nende rataste poltidega nikerdades vaatasin, et ega selle algse poldi alune ei olnud just kõikse puhtam(sõrmekesed said mustaks) ehk keermeliimi nakkuvus.
Paluks tõlget.
Uurisin JFDI ja jääks siiski enda seniste põhimõtete juurde, et mõnda asja võiks teha 1x, aga siiski jätta endale lollide juhuste jaoks lihtsam pääsetee.

Vist ikkagi ei aita tilga keermeliimi poldi alla panek midagi, sest see ratas on omakorda radiaallaagri(?) peal ja tilk keermeliimi jääks küll polti hoidma ainult ainult ratta konstruktsiooni, mitte polti keermes. Sellest ka mu mõte lukustatavate seibide kasuks. Paremaks arusaamiseks panen pildi sellest mööblirattast. Põhimõtteliselt selline https://online.depo.ee/product/72467

Valge mees räägib mõistatusi, ütles Winnetou.Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 20:44Vist ikkagi ei aita tilga keermeliimi poldi alla panek midagi, sest see ratas on omakorda radiaallaagri(?) peal ja tilk keermeliimi jääks küll polti hoidma ainult ainult ratta konstruktsiooni, mitte polti keermes.

Ma ei saa nüüd enam millestki aru - kogu kupatust ei ole vaja keermes hoida, piisab kui tõkestada kogu kupatust koos hoidva poldi iseeneslik lahtikeeramine - jah?
Olgu, üritan uuesti oma loogikat seletada. See mööbliratas koosneb kahest omavahel sõltumatust osast ja kui ma nüüd panen tilga liimi ainult kinnihoidva poldi alla, siis kui vaatad tähelepanelikumalt pildil oleva ratta pilti, siis näed, et fikseerin liimiga ainult ratta alumise osa külge. Ratas koosneb kahest osast, vahel on radiaallaager ja kogu kupatust omakorda hoiab koos kinni valtsitud toru, millest käib läbi polt. Mis kasu on mul poldi liimimisest ainult kupatuse alumise osa külge kui oleks vaja fikseerida kogu kupatus ehk kogu kupatust saab fikseerida ainult selle alumist ja ülemist osa ühendava fixtihvti kõvasti kinni keerates. Sellest oligi mu teema mõte, et kas parema efektiga on vedru- või lukustusseib.madis64 kirjutas: 11 Veebr 2026, 21:00 Ma ei saa nüüd enam millestki aru - kogu kupatust ei ole vaja keermes hoida, piisab kui tõkestada kogu kupatust koos hoidva poldi iseeneslik lahtikeeramine - jah?

Kes sulle niimoodi keermeliimi kasutamist on õpetanud?Urmas kirjutas: 11 Veebr 2026, 21:40 ... ja kui ma nüüd panen tilga liimi ainult kinnihoidva poldi alla, siis kui vaatad tähelepanelikumalt pildil oleva ratta pilti, siis näed, et fikseerin liimiga ainult ratta alumise osa külge.
Kasutaja ping ja mode Hiid, loe nende postitust.
Seda ma ei taha sellepärast, et kui on vaja uuesti lahti kangutada, siis keermeliimiga tekib raskusi ja sellest ka seibide kasutamise idee. Olen aru saanud, et need spetsseib ongi välja mõeldud poltide paremaks kinnihoidmiseks.madis64 kirjutas: 11 Veebr 2026, 21:47 Keermeliim käib keerme sellele osale, mis teise keermega liidestub.
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025