Tänud ette arvamuste eest!
Mehaaniline vs digitaimer?
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 423 korda
- On tänatud: 455 korda
Mehaaniline vs digitaimer?
Täna maal suvekanad kurtsid, et kanalas pidavat nende jaoks veidi pime olema.
Olgu, võtsin nende ettepanekut kuulda ja otsustasin neile veid pikemalt valgust anda, aga kui hakkasin otsima taimerit, mis hoiaks ühe 36W ja 120cm pikkuse leedi töös ca 14 tundi(06.00-20.00), siis pakuti taimereid kahes variandis- nii mehaanilisi kui ka digitaalseid variante. Nüüd on mul mul küsimus- kumba varianti eelistada?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
Küülaline
- Ehituspenskar

- On tänanud: 119 korda
- On tänatud: 153 korda
Re: Mehaaniline vs digitaimer?
Digitaalne ikka, mehaaniline on eilne päev. Ja kui su kanalasse maakodu wifi ulatub, siis pigem nutipesa, mida saad ka kodust lülitada ja näha, kas on sees või väljas.
-
Urmas
- autodidakt
Ei, wifi ei ulatu, aga jääksime arvamusele, et nagunii paari nädala pärast küüditame sinna direktori esivanemad ja siis saavad hommikuse jalutuskäigu ajal kanalasse tule välja lülitada. Oleks paigaldanud nagunii igaks juhuks lüliti enne valgustit.Küülaline kirjutas: 18 Apr 2026, 20:51 Digitaalne ikka, mehaaniline on eilne päev. Ja kui su kanalasse maakodu wifi ulatub, siis pigem nutipesa, mida saad ka kodust lülitada ja näha, kas on sees või väljas.
Aitäh, Küülaline, eks esmaspäeval ostan siis kohalikust kaubandusest saadaoleva digitaimeri.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 95 korda
Oma kogemuse põhjal on mul kuuris riiulil alles töökorras mehaanilised taimerid ja kõik nende digitaalsed versioonid on rännanud aastate jooksul jäätmejaama.
Kui piisab lihtsast ööpäevasest programmist, siis ma isiklikult võtaksin täna ka mehaanilise. Kui on vaja keerukamat juhtimist, siis mehaaniline ei vea välja.
Kui piisab lihtsast ööpäevasest programmist, siis ma isiklikult võtaksin täna ka mehaanilise. Kui on vaja keerukamat juhtimist, siis mehaaniline ei vea välja.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänatud: 45 korda
Minul kodus iga päevaselt töötab ka digi, noo nii juba 17+ aastat, ei näita koolemise märke. Nii et, mina mehaanilist ei ostaks.
-
Urmas
- autodidakt
Vau, 2:1 digi kasuks!
Aga nüüd mul tekkis küsimus- mind hakkas veidi nende mehaaniliste taimerite juures piinama mõiste "mehaaniline". See vist ei ei ole ju nn vedrusüseem? Mida konkreetselt tähendab taimeri puhul mõiste "mehaaniline"? Mulle neid pihku ei ole sattunud, et vaadata, mis on karu kõhus.
Ehk keegi oskab selgitada?
-
madis64
- Ehituspenskar

Küsi ChatGPT-lt - peaksid esimese küsimuse peale normaalse vastuse saama.Urmas kirjutas: 18 Apr 2026, 21:54 ...mind hakkas veidi nende mehaaniliste taimerite juures piinama mõiste "mehaaniline". See vist ei ei ole ju nn vedrusüseem? Mida konkreetselt tähendab taimeri puhul mõiste "mehaaniline"? Mulle neid pihku ei ole sattunud, et vaadata, mis on karu kõhus.Ehk keegi oskab selgitada?
-
madis64
- Ehituspenskar

Las lapsed rõõmustavad oma mänguasjade otsas, on ka tööl neid piisavalt aastakümneid tagasi kasutatud (olid ju "moodsad"), praeguseks pole ühtki sellist kasutusse järgi jäänud.
Mehaanilisega saab ka "laps" hakkama, digitaalsele peale suveaja/talveaja vaheldumist lähenedes pidin esmalt uuesti juhendit lugema. Ei ole minu maitse.
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänatud: 307 korda
Kuna suvekanade ärkamise hetk ei pea olema minuti pealt täpne, siis majanduslikult oleks põhjendatud vast mõni selline, ca 6eur alghinnaga mehaaniline kettaga taimer.Urmas kirjutas: 18 Apr 2026, 19:06 Täna maal suvekanad kurtsid, et kanalas pidavat nende jaoks veidi pime olema. ...
https://www.google.com/search?q=mehaani ... ws-wiz-img
Välisvalguse juhtimiseks on põhjamaade valgetes öödes hea astronoomiline aegrelee, mis ise oskab arvutada päiksetõusu ja loojumist.
https://effex.ee/et/programmkellad/3234 ... mkell.html
Mul on sellised mõlemad kasutusel.
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänatud: 45 korda
Tuli meelde veel, meil siis kesklinna ‘ lasteaias’ päris palju seadmeid mida juhivad rohkem ja vähem keerulised nn digitaimerid, pole kellegil tulnud mõttesse mehaaniliste vastu vahetada( ega vist kõiki ei saakski) . Aa, kas seina ja käekellad ka üles keeratavad muidu ? Head mehaanilised ju
.
Aga sinnna kanalasse on mõistlik osta mis on odavam( pigem siis mehaaniline)
Aga sinnna kanalasse on mõistlik osta mis on odavam( pigem siis mehaaniline)
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit