Ma ka ei saa aru, miks Sul on raskusi funktsionaalse lugemisoskusega. Oma arust pole ehitusjäätmeid ja tuhka ühte patta pannud ja täpselt nii ka kirjutasin. Aru ma ei saa, mis ained aitasid Sul täpselt vastupidiselt aru saada.ping kirjutas: 16 Sept 2026, 21:34Kas tegu on järjekordselt funktsionaalse lugemisoskuse puudumisega?juhtmepunt kirjutas: 16 Sept 2026, 15:13 Mis täpsemalt mureks on nende ehitusjäätmete mäetäiteks olemisega?
.........
Tuha (veits veider küll ja sellest ma hästi ei arva) teema on uus ja pole jälle Võrklaevaga seotud. Meil Eesti oma aherainet küllaga saada, iseasi kui kalliks transport selle ajab.
https://www.delfi.ee/artikkel/120609725 ... 2%20aastat.Kuskohast Eestis kohapealt selline kogus jäätmeseaduse mõistes keskkonnanõuetele vastavat tuhka võetakse?Tallinna külje alla kerkiva suusamäe täiteks plaanib ehitaja tuua Hollandist koldetuhka. Kogus on nii suur, et sama hulga tuha tekitamiseks tuleks Eestis praeguse tempoga olmeprügi põletada umbes 22 aastat.
Lisaks loetakse Eestis isegi hakkepuidu katlamajade puidutuhk ohtlikuks jäätmeks ja selle utiliseerimise luba on ainult vastavat litsentsi omavatel firmadel.
Mis juhtub Lõuna-Eesti süvapuurkaevudest võetava joogiveega (Tartu ja Viljandi kandi joogivesi võetakse samadest horisontidest, kust võetakse Rae valla vesi), kui Rae valda tekitatakse sellise ruumalaga ohtlike jäätmete hoidla?
![]()
Hästi aeglaselt ja uuesti, ma ei pea õigeks tuha Delfi artiklis mainitud Hollandi koldetuha siia tarimist ja kasutamist.
Kuna kunn24 viskas sitta laialt ventikasse, siis täpsustasin, Võrklaev (on ta muis asjus mis ta on) pole selle tuhalooga seotud.