paigaldus võimalikus oleneb ka püstaku süsteemist. termoventiil+termopea maksavad ca 350.- ülejäänu sõltub juba püstakust.asjatundmatu naisterahvas kirjutas:Nii, kas ma saan nüüd asjast õigesti aru, et termostaadid on võimalik paigaldada ka vanale süsteemile? Termostaadi lisamine hoiaks ühtlast temperatuuri vastavalt sellele kuidas see reguleeritud on? Kuna temperatuur on ühtlane, ei toimu ülekütmist ja see aitab kulusid kontrolli all hoida? Termostaadi lisamisel poleks vahet mitu ribi on? Kas termostaadi saab lisada ka nö. vabatahtlikult, st. et lisavad need kes tahavad või peaks ikkagi kõik selle lisama? Kas termostaat oleks võimalik lisada ainult meie ühele probleemsele radikale, et kellelgi poleks enam kobisemist ja me ei peaks juurde maksma? Keegi eespool mainis, et see maksaks kuni 2000 kr radika kohta. Kas see on siis termostaat koos paigaldamisega?
Palun abi keskküttesüsteemi radiaatoriribide arvu arvutamise
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Re: Palun abi keskküttesüsteemi radiaatoriribide arvu arvutamise
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas asjatundmatu naisterahvas »
-
- Ehitusguru
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 4 korda
Lugemata postitus Postitas xxNIMETUxx »
2. ühetoru süsteem kolmikraaniga
3. ühetoru süsteem radikast otse läbivooluga
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 317 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Kuid kui KÜ võtsin hinnapakkumise siis hinnaerinevus oli suht olematu ja mul on tungiv soovitus, et ehitage kohe kahetorusüsteem.
Toome lihtsa võrdluse
Tavaliselt on vana süsteem terastorudega ja ühetorusüsteem ilma lühistoruta. Et termostaat paigaldada, tuleb torule vahele lõigata, liitmikud paigaldada ja lühistoru keevitada või liitmikutega paigaldada. Kulub palju liitmikke ja palju tööd. Vanad torud võivad olla umbes ja mitte kannatada keevitamist või keermestamist. Kõik töötegijad teevad seda tööd kirvehinnaga. Küttesüsteemil termostaadid töötavad kiiksuga (mittelineaarselt, kuid siiski töötavad)
Kahetoru süsteemil kulub liitmikke vähem ja toru hind on väga odav, ühtlasi saab kasutada tänapäevaseid torusi ja lihtsaid liitmikke, töö osakaal on väike. Kui radiaatoril ei ole keeret siis see tuleb sinna külge keevitada või vindilõikajaga teha. Lõpptulemus on parem. Radiaatoritega on siiski kiiks - need kel ribisi on vähem, tuleks juurde panna (kel palju, vähemaks võtta).
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas intensiivne »
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas intensiivne kui ka progressiivne »
-
- Ehituspenskar
Kui kogu ühistu nimel oleks tahetud küttekulu kokku hoida siis vale on seda teha ribide vähendamisega, palju lihtsam oleks olnud katlasüsteemis kruttida pealejooks madalamaks. Sellega satub peakruttija ruttu teise äärmusesse, et küttekulud vähenesid, kuid nüüd on külm. Ja paljud ei taha külmetada ning lisavad ruttu ribisi.
Sellepärast ongi mõistlik panna termostaadid siis on alati tagatud, et ükski korter ei ole üleköetud (soojuse raiskamine, mis põhjustab suuremaid küttearveid)
Remondifond ongi selleks , et kaasajastada amortiseerunud küttesüsteemi. Seega raha võib KÜ liikmetelt korjata torustiku kaasajastamiseks. Ütlesin enne, et kui raha vähe, tehke tööd ühe püstaku kaupa, segasüsteem toimib igal juhul. Kuid tehke kohe üks püstak õieti ja korralikult, muidu on tegemist "koolirahaga - st, hiljem tuleb valesti ehitatud küttesüsteem teistkordselt ümber ehitada".
Mis puutub võlglastesse siis EV seadusandlus lubab selle kindlalt kätte saada - võlgu üle 3 kuu, saab anda kohtusse ja kindel võit on tulemas. Võla katteks lubab kohus korteri maha müüa ja võlgniku välja visata.
-
- külaline
-
- külaline
Aga küttesüsteem on olnud kasutusel 1980-date aastate keskpaigast ehk üle 20 aasta. Kes seda teine ikka haldab kui korteriomanikud ise. Järelikult maksavad kulud kinni ka korteriomanikud. Üks 5-st suurema osakaaluga summast tuleb meie käest. Aga ühe püstaku kaupa ei saa ka ju teha, sest meie majas valitsevad kaks mentaliteeti: 1. "sul on parem/suurem/ilusam kui mul ja sellele olen ma vastu", 2. "ma olen niigi rahul".
Aga nüüd tahaksin ma ikkagi teada, kas meie ühele radikale saaks siis termostaati panna? Ja kas sellest oleks kasu? See huvitaks mind praegu kõige rohkem.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui soojakaod on suured võib ruumis olla ka külm kuuma radikaga. Paraku on elumaja süsteem kus kõik on omavahel seotud (mitte niimoodi et ostan suurema ja parema saia ja kõht täis ning meel rõõmus).
Imelik.(kasutajanimi mul)
-
- külaline
Kuna meil juhivad ühistuid mitteproffesionaalid ja hooldusfirmade kurikaelad ning riik on seadusandlikul alusel vihjanud et tal on savi (nõuda saab toatemperatuuri 18C

-
- külaline
Sorry varahaldusfirmade ikkaKülaline kirjutas:.... hooldusfirmade kurikaelad .....

-
- külaline
-
- Ehituspenskar
Mul õnnestus ventilaatoriga radikast sooja rohkem välja pumbata ning sain 18 tõstetud 20 kraadi peale. Teadmiseks - kui on lollid ribide järgi maksu välja mõelnud siis on alati olemas ka vastukäik. Ma vähendaks kohe sellises KÜ külmema veega ribide arvu nulli ja tõstaksin need kõik kuumema vee peale, võit on kohe tuntav. Ning ventilaatoriga saab veelgi suurendada sooja transporti tuppa. Ja kindlasti leidub kavalpäid, kes õhutuskraanidega saavad teha teisaldatavaid radiaatoreid või peidetud põrandakütteid.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed