rihmülekandega kompressor
ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 121 korda
Re: rihmülekandega kompressor
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Pigem keermeliim tänapäeval. Uute asjade koostamisel pakkimisega tegeleb veel vaid mõni ajast- arust seniil.
Juhe teab kõike.
-
- autodidakt
- On tänanud: 390 korda
- On tänatud: 430 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Eks ole isegi mõnele lapsele rääkinud, et minu ajal jooksid dinosaurused vabalt tagaaias ja ei olnud veel kantud punasesse raamatusse kui väljasurev liik.kunn24 kirjutas: 13 Juul 2025, 22:17 Pigem keermeliim tänapäeval. Uute asjade koostamisel pakkimisega tegeleb veel vaid mõni ajast- arust seniil.

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Tõe huvides tuleb siiski märkida, et see väide ei pea reeglina paika (kui NPTF keere välja arvata):kunn24 kirjutas: 11 Juul 2025, 12:50 Eristatakse veel koonus- torukeeret. See tagab tiheduse ilma täiendava tihendusmaterjalita.
https://georgia.swagelok.com/en/blog/ba ... ined-11-19
-
- Ehituspenskar
Leidsin lihtsa maakeelse selgituse:Urmas kirjutas: 09 Juul 2025, 21:07Madis, millele sa lootsid kui panid mulle selle viite?madis64 kirjutas: 09 Juul 2025, 20:30 10.9 paistab üsna viisakas tugevusklass olema:
https://www.boltland.ee/tugevusandmedEt ma taipan midagi tabelites olevates numbritest? Küll sa oled optimistlik!
![]()
"2. Tugevusastmete klassifikatsioon
① Roostevabast terasest poltide tavaline tugevusaste on 8,8, mis viitab nende tõmbetugevusele 800 MPa ja voolavuspiirile 640 MPa.
② Roostevabast terasest poltide tugevusklass jaguneb üldiselt 10 klassiks, vahemikus 3,6 kuni 12,9. Kümnendkoha vasak pool tähistab materjali tugevuspiiri, koma parem pool aga voolavuspiiri ja tõmbepiiri suhet."
https://ee.jinruibolts.com/news/classif ... 79643.html
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 121 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Märkus teretulnud, kuid siin on jutt vene seadmest, kus selliseid eristusi GOST-i järgi ei olnud.madis64 kirjutas: 14 Juul 2025, 10:02Tõe huvides tuleb siiski märkida, et see väide ei pea reeglina paika (kui NPTF keere välja arvata):kunn24 kirjutas: 11 Juul 2025, 12:50 Eristatakse veel koonus- torukeeret. See tagab tiheduse ilma täiendava tihendusmaterjalita.
https://georgia.swagelok.com/en/blog/ba ... ined-11-19
F- keermetähistuse lõpus tähendab kütusesüsteemide jaoks tehtud keeret, mille pinnasiledus on parem, sest torukeermeid hakati tegema valtsimisega, mis ei taganud enam tihedust ja tuli keerme kvaliteedi eriliseks toonitamiseks lisada F (fuel) ja selle tegemise nõudeks oli valtsimise asemel kasutada lõikamist.
Su teisest kirjast. Ma ei saa aru, miks on jutt järsku kompressori puhul hüpanud nn roostevabade poltide peale, kuid nendega on 1 suur probleem- keermed sööbivad kinni keerates kokku (nii kui kuuled "kräuksu", on jama juba juhtunud) ehk ilma tungiva vajaduseta ei tohiks kasutada. Sellisel juhul on ka polte asendamata järelpingutus välistatud ja liidet ilma purustamata avada ei saa. Antud kompressori puhul ma ei näe kuskil tungivat vajadust.
Juhe teab kõike.
-
- Ehituspenskar
Khm, oled sa oma jutus ikka täiesti kindel?kunn24 kirjutas: 14 Juul 2025, 11:45 F- keermetähistuse lõpus tähendab kütusesüsteemide jaoks tehtud keeret, mille pinnasiledus on parem, sest torukeermeid hakati tegema valtsimisega, mis ei taganud enam tihedust ja tuli keerme kvaliteedi eriliseks toonitamiseks lisada F (fuel) ja selle tegemise nõudeks oli valtsimise asemel kasutada lõikamist.
NPTF erineb NPT-st keermeprofiili poolest, mistõttu üks keere lõikub pingutamisel teise ja tekitab sellega tiheda ühenduse.
Valtsitud (tegelikult rullitud) keere on reeglina siledam kui lõigatud keere (eriti kui lõigatakse kiirlõikterasest instrumendiga), kuid ma ei mäleta et oleks selliselt toodetud torukeermeid eriti laialt kohanud.
https://www.gewindebohrer.de/en/service ... d-type-npt
Keevituvad kinni jah.kunn24 kirjutas: 14 Juul 2025, 11:45 Su teisest kirjast. Ma ei saa aru, miks on jutt järsku kompressori puhul hüpanud nn roostevabade poltide peale, kuid nendega on 1 suur probleem- keermed sööbivad kinni keerates kokku ...
Roostevaba tekstiosa võib ignoreerida - tsitaadi mõte oli Urmasele selgitada tugevusklasside esitamist (mida need numbrid tähendavad) ja ma ei hakanud sellest seda roostevaba osa välja katkuma.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu