Nurga fikseerimine

Urmas
autodidakt
On tänanud: 409 korda
On tänatud: 449 korda

Re: Nurga fikseerimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

A23 kirjutas: 05 Veebr 2026, 15:00 Sellistes asutustes peaks olema koristusprotseduur, ...
Ei, A23, see asutus ei ole nagu kaubanduskeskuste avalikud kempsud, kus seespool seinal A4 suurus exeli tabel allkirjadega. Kõik see jutt ei käi absoluutselt minu poolt paigaldatava käsipuu kohta ja mulle lihtsalt seati ülesanne paigaldada käsipuud. Eks üks väike ülemus uuris veidi puidust valmis(viimistletud) vs metallist vs plastikust käsipuude hindasid koos kõige vajalikuga ja need hinnad ehmatasid ära. Rääkisin siis talle enda variandist, mis tuleks 8-...x soodsam kui nagunii teen nende heaks tööd, siis isegi suur ülemus noogutas ainult nõusolevalt. Milleks üle punnitada kontrolli lehel kastikesse tehtava linnukese pärast ainult fakti suhtes, et käsipuu on pikki koridori olemas. Ise oleks lausa nitrolakiga need kaikad viimistlenud, kuid endal hakkas millegipärast südametunnistus(?) piinama ja allergiavaba(?) vs nitrolaki hinnavahe on praktiliselt olematu. Suvalised esimesed leitud vasted ja nende 3+€ hinnavahe.
https://www.k-rauta.ee/p/lakk-poolmatt- ... 0-9-l/3g9f
https://espak.ee/epood/toode/lakk-kiva-70-laikiv-09l/
Panen ühe suvalise viite valmis käsipuude kohta. Võrdluseks mainin, et ise sain männist 2,7m pikkused kaikad hinnaga 6€jm ja kandurite hinnavahest olen juba kirjutanud. https://www.bauhaus.ee/ehitus-ja-remont ... ja-piirded

A23, kui aega üle ja teha ei ole midagi ja selleks, et mitte midagitegemise asemel mitte jooma hakata, proovi teha võrdlev hinnapakkumine. Käsipuud on 35jm ja kandureid arvestasin 45tk. Lihtsalt laias laastus ja isegi mul läksid silmad punni. :) Kui oleks tellitud valmis käsipuude elemendid, siis oleks lihtsalt kehtinud õlgu, ei ole mu isiklik raha(kuigi kaudne on) ja mõelnud, et kas matemaatika tehteid ja nendest arusaamist enam koolides ei õpetatagi.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 15:26
A23 kirjutas: 05 Veebr 2026, 15:00 Sellistes asutustes peaks olema koristusprotseduur, ...
Ei, A23, see asutus ei ole nagu kaubanduskeskuste avalikud kempsud, kus seespool seinal A4 suurus exeli tabel allkirjadega. Kõik see jutt ei käi absoluutselt minu poolt paigaldatava käsipuu kohta ja mulle lihtsalt seati ülesanne paigaldada käsipuud. Eks üks väike ülemus uuris veidi puidust valmis(viimistletud) vs metallist vs plastikust käsipuude hindasid koos kõige vajalikuga ja need hinnad ehmatasid ära. Rääkisin siis talle enda variandist, mis tuleks 8-...x soodsam kui nagunii teen nende heaks tööd, siis isegi suur ülemus noogutas ainult nõusolevalt. Milleks üle punnitada kontrolli lehel kastikesse tehtava linnukese pärast ainult fakti suhtes, et käsipuu on pikki koridori olemas. Ise oleks lausa nitrolakiga need kaikad viimistlenud, kuid endal hakkas millegipärast südametunnistus(?) piinama ja allergiavaba(?) vs nitrolaki hinnavahe on praktiliselt olematu. Suvalised esimesed leitud vasted ja nende 3+€ hinnavahe.
https://www.k-rauta.ee/p/lakk-poolmatt- ... 0-9-l/3g9f
https://espak.ee/epood/toode/lakk-kiva-70-laikiv-09l/
Panen ühe suvalise viite valmis käsipuude kohta. Võrdluseks mainin, et ise sain männist 2,7m pikkused kaikad hinnaga 6€jm ja kandurite hinnavahest olen juba kirjutanud. https://www.bauhaus.ee/ehitus-ja-remont ... ja-piirded

A23, kui aega üle ja teha ei ole midagi ja selleks, et mitte midagitegemise asemel mitte jooma hakata, proovi teha võrdlev hinnapakkumine. Käsipuud on 35jm ja kandureid arvestasin 45tk. Lihtsalt laias laastus ja isegi mul läksid silmad punni. :) Kui oleks tellitud valmis käsipuude elemendid, siis oleks lihtsalt kehtinud õlgu, ei ole mu isiklik raha(kuigi kaudne on) ja mõelnud, et kas matemaatika tehteid ja nendest arusaamist enam koolides ei õpetatagi.
Nägin Su kandurite hinnavõrdlust, eeldan, et elementidega oleks vahe ka umbes samasse suurusjärku, hinnavahe siis ikka kordades.

Aga puht huvi pärast, kui bossiga probleemivabalt läbi saad, siis küsi sobival momendil, kas on olemas koristamise protseduur või miskit, kus tegevused kirjas. Minu arust meditsiiniasutuses peaks see olema. Või toimetab koristaja oma parema äranägemise järgi...
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 05 Veebr 2026, 16:27 Aga puht huvi pärast, kui bossiga probleemivabalt läbi saad, siis küsi sobival momendil, kas on olemas koristamise protseduur või miskit, kus tegevused kirjas. Minu arust meditsiiniasutuses peaks see olema. Või toimetab koristaja oma parema äranägemise järgi...
Paar kommentaari tagasi mainisin, et see sõltub. Loomulikult on igapäevased, aga on ka eriolukorrad nagu a´la viiruste puhangud. Koristamiste tingimuste välja uurimine ei kuulu minu kompetentsi. Muide, siinne kommentaator EH.INS on samuti väga ilusti ja konkreetselt välja öelnud-kirjutanud, et igatsugu tööde tellija seab tingimused, mitte tööde teostaja ei pea hakkama uurima, millistele tingimustele peab vastama lõpptulemus. Olgu, käsipuude paigaldamiseks võtsin mõningad tehniliste nüansside ja vajalike samaväärsetele materjalide hinnavõrdluseks toomise enda hallrakkude seedida. Kui ma oli teinud vajalike jm-te ja kandurite arvu, siis mainitigi mulle tuhandetes eurodes summat. 2m jupp ja ca 60€!!! Möh! :shock: Minu kalkulatsiooni järgi 2m jupp kaigast 12€+2.60€ kandurid+0.40€ lakk. Ca 4x odavam!!! Miks ei võiks asutus seda raha kokku hoida või ise vihjena mainida tuhandeid kokkuhoidu eelmise aasta arvelt või aasta lõpus vihjata uue lepingutasu kokku leppimisel, et kui palju ma olen neile raha kokku hoidnud ja kui palju veel võin oma uitmõtetega neile kokku hoida. Vahest tasub "samariitlus" ära, eriti hilisemat omakasu arvestades! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

A23 kirjutas: 05 Veebr 2026, 16:27 Nägin Su kandurite hinnavõrdlust, eeldan, et elementidega oleks vahe ka umbes samasse suurusjärku, hinnavahe siis ikka kordades.
Valmis käsipuudega võrreldes jah, aga mõningaid asju ise viimistledes oli näiteks nn toorkaigaste hinnavahe 40%. Küsisin kohalikust poest. Pakuti 3m ja 45mm(? võin eksida mm-kaks) läbimõõduga kaika hinnaks 10.10€/jm(30.35€). Kuna esmaspäeval oli nagunii Tallinnasse asja, siis käisin sellest poest läbi ja võtsin kaasa. Keegi teine kergel netiotsingul soodsamalt ei pakkunud ja telefoni teel eelnevalt broneerisin juba ära. Lihtne ju!
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 57 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 16:49
A23 kirjutas: 05 Veebr 2026, 16:27 Aga puht huvi pärast, kui bossiga probleemivabalt läbi saad, siis küsi sobival momendil, kas on olemas koristamise protseduur või miskit, kus tegevused kirjas. Minu arust meditsiiniasutuses peaks see olema. Või toimetab koristaja oma parema äranägemise järgi...
...
Koristamiste tingimuste välja uurimine ei kuulu minu kompetentsi.
...
Seda kindlasti, mõtlesin, et küsida rohkem huvi pärast, üks teadmine oleks jälle juures. Iseasi, kas seda teadmist kusagil kasutada ;)
Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 16:49 ...
Miks ei võiks asutus seda raha kokku hoida või ise vihjena mainida tuhandeid kokkuhoidu eelmise aasta arvelt või aasta lõpus vihjata uue lepingutasu kokku leppimisel, et kui palju ma olen neile raha kokku hoidnud ja kui palju veel võin oma uitmõtetega neile kokku hoida. Vahest tasub "samariitlus" ära, eriti hilisemat omakasu arvestades! :)
Hea point, vaata ainult, et liiga hoogu ei läheks ja oma töötasu osas kärpeid ei hakkaks tegema ;)
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

A23 kirjutas: 06 Veebr 2026, 07:28
Urmas kirjutas: 05 Veebr 2026, 16:49 Vahest tasub "samariitlus" ära, eriti hilisemat omakasu arvestades! :)
Hea point, vaata ainult, et liiga hoogu ei läheks ja oma töötasu osas kärpeid ei hakkaks tegema ;)
See meenutab mulle lugu kus meie kodutänavas päälinnas oli/on tänaseni lasteaed. Kui mu kallis kaasa vastavas eas oli prooviti talle sinna kohta saada aga järjekorrad olid juba toona pikad-pikad. Sai siis mu kadund äiapapa juhatajaga jutule - tulemuseks oli lasteaia seni tõrkuva el.süsteemi korrastamine ning mu kallile kaasale üleöö tekkinud lasteaiakoht. :thumbsup:
Ilmselt on ka akf! Urmasel siin kerged omakasud mängus arvestades tulevast eesootavat vanaduspõlve..
:yahoo:
Vasta